Vraag Opwaarderen van 10.10 tot 11.04 tot 11.10?


Ik heb Ubuntu 10.10. Ik weet dat je niet direct van 10.10 naar 11.10 kunt springen. Dus ik moet eerst upgraden naar 11.04 en dan 11.10. Maar hoe kan ik zeker zijn dat 11.04 en 11.10 op mijn pc werken? Is er een manier om dat te controleren? Moet ik ook een back-up van mijn gegevens maken? En zo ja, in welke mappen?


1
2017-10-31 14:07


oorsprong


Het upgradeproces voor meerdere versies wordt hier beantwoord: askubuntu.com/a/304980/165026 - oligofren


antwoorden:


Een manier waarop ik dit meestal test, is door het gebruik van de liveCD ISO-afbeelding. Ik gebruik de .iso-afbeelding vaak en schrijf deze op een USB-stick met de USB-maker van Ubuntu.

Helaas betekent dit dat je meer dingen moet downloaden, omdat je uiteindelijk elke versie twee keer downloadt: een keer als een liveCD en een keer als pakketten.

Zelfs als de Live (USB of CD) werkt, kan de kans klein zijn dat de upgrade niet zo goed werkt als u had gehoopt. Het doet nooit pijn om een ​​back-up te hebben. Meestal gebruik ik rsync als dit (na het aansluiten van een externe schijf, maar in dit geval zou zelfs een andere partitie werken):

rsync -avx --exclude '.gvfs' / /media/<drive>/<folder_you_want_backup_in>/

1
2017-10-31 14:56ik heb geprobeerd de ubuntu evenals xubuntu 11.10 live usb en het werkte niet .. als het begint met opstarten, alles wat ik krijg is booting error - Ashu
@Ashu Als je hetzelfde doet met de LiveCD / USB vanaf 10.10 krijg je dezelfde foutmelding? Gewoon om vast te stellen of het probleem te wijten is aan hardware-ondersteuning door de LiveCD van uw pc-hardware, of dat het probleem te maken heeft met het feit dat uw BIOS geen ondersteuning biedt voor het opstarten vanaf een USB-apparaat. - Huygens


Ja, helaas ondersteunt Ubuntu niet springen tussen versies. (Het zou echter wel kunnen werken als u enige ervaring hebt met apt.)

Ten eerste wil je echt een back-up van je gegevens. Hoewel het waarschijnlijk is dat uw gegevens niet daadwerkelijk worden verwijderd tijdens het proces, als er iets misgaat, is het veel gemakkelijker om te herstellen als u een back-up hebt. Al uw persoonlijke gegevens zijn binnen /home/yourusername/, configuratie voor het hele systeem is ingebouwd /etc/. Veel toepassingen slaan hun gegevens op /home/yourusername/.appname/. De meest eenvoudige back-upstrategie is om alles op te slaan /home/ naar een externe HDD of netwerkshare.

Als 10.10 op uw computer werkt, zou alle toekomstige versie ook moeten werken. Als er iets misgaat (zoals een probleem met het beeldschermstuurprogramma), kunt u nog steeds opnieuw opstarten met een nieuwe installatie van 11.10 (en het herstel van uw back-up.).

Als u een standaardinstallatie van 11,10 wilt, is het waarschijnlijk dat u een back-up + installatie van 11,10 + herstelgegevens waarschijnlijk sneller uitvoert dan bij verschillende upgrades.


0
2017-10-31 17:0110.10 werkt niet goed, ik moet me aanmelden vanuit de herstelmodus (waarschijnlijk met grafische stuurprogramma's). Dit is een van mijn eerdere vragen askubuntu.com/questions/70099/... - Ashu
Ik zou waarschijnlijk een LiveCD / USB uitproberen; en je kunt het ook gebruiken om je oude installatie te koppelen en een back-up van je / home-map maken. Ik heb de neiging om dit te doen in plaats van te upgraden (ik bewaar mijn / home-map op een aparte partitie waar mogelijk). Ik herstel vaak mijn thuismap in een submap van mijn nieuwe thuismap, zodat ik alle bestanden die ik echt wil behouden (zoals mijn .ssh-instellingen, documenten, enz.) Gewoon naar mijn nieuwe thuismap kan verplaatsen, maar nog steeds nieuwe instellingen heb voor nieuwere desktopconfiguratie, etc. - Adrian
ik heb geprobeerd de ubuntu evenals xubuntu 11.10 live usb en het werkte niet .. als het begint met opstarten, alles wat ik krijg is booting error - Ashu