Vraag ATI Radeon HD 5750 en achterblijvend in games en youtube-video's


Ik heb een X-ONE W-601 desktop pc:

3,1GHz AMD QuadCore Athlon II 645 X4   
8 GB DDR3 RAM  
1000 GB Harddisk 7200RPM 
ATI Radeon HD5750 with 1GB DDR5 RAM 

Ik gebruik Ubuntu 11.10 64-bit en heb het eigen stuurprogramma geïnstalleerd, maar nog steeds games lag en video's een beetje. Googlen rond en hebben gezien dat het iets te maken heeft met de oudere stuurprogramma's van AMD en KMS, maar geen enkele gids heeft me geholpen om mijn grafische kaart soepel te laten werken. Ik weet niet of dit helpt maar "fglrxinfo" in eindshows:

display:: 0 scherm: 0
OpenGL-leverancierstring: ATI Technologies Inc.
OpenGL-rendererreeks: ATI Radeon HD 5700-serie
OpenGL-versiestring: 4.1.11005 Context compatibiliteitsprofiel

En de opdracht voor het controleren van het stuurprogramma toont:

[51.184] (II) ATI Gepatenteerde Linux-stuurprogramma Versie-id: 8.88.7

Alle hulp op prijs gesteld: D


1
2018-01-18 18:39


oorsprong


Heeft u het eigen stuurprogramma van de AMD-ondersteuningssite of van het Ubuntu Software Center geïnstalleerd? De AMD-site is actueler en kan uw probleem oplossen. - esoltys
Ik heb het geïnstalleerd vanaf het tabblad Extra stuurprogramma. Goed geprobeerd ook als je suggereert om het laatste nieuws van AMD's site te krijgen, maar nu heeft de gids me geholpen om het te laten werken. Na stap voor stap en de laatste test toont fglrxinfo: Mobiel apparaat in plaats van iets met Ati .. - Morten Fjord Christensen
OP ben je nog steeds op zoek naar een antwoord? Als dit het geval is, moet u mogelijk uw vraag opnieuw plaatsen omdat deze is gemarkeerd om te worden gesloten. Vriendelijke groeten, - Ringtail


antwoorden:


Ik gebruik precies dezelfde grafische processor met precies dezelfde stuurprogramma's. Installeer de stuurprogramma's niet op een andere plaats dan Ubuntu, anders zie je jezelf wellicht met meer problemen bezighouden. Doe eenvoudigweg het volgende voor extreme kwaliteit:

Van het AMD Catalyst Control Center:

 1. Schakel de "free of fragmentation desktop" -technologie uit via de sectie "schermopties". Desktop en video zullen duidelijk sneller gaan.
 2. Stel de optie "wachten op verticale synchronisatie" in het gedeelte "3D" in op "Geactiveerd, behalve wanneer dit door de toepassing wordt verteld". Dan zullen 3D-animaties soepeler worden waargenomen.
 3. Schakel de "Catalyst A.I." uit technologie, omdat toepassingen nauwkeuriger kunnen worden afgestemd zonder dat er geen 3D-configuratie in games automatisch wordt beheerd door de bestuurder.

 4. Als uw scherm HDMI-conection en audio-uitvoer ondersteunt, gebruikt u HDMI via een andere verbinding; aangezien u de geïntegreerde HDMI-geluidsprocessor op de grafische kaart van uitstekende kwaliteit kunt gebruiken en het YCbCr 4: 4: 4 pixelformaat, dat nauwkeuriger is dan welk ander ook. Geen probleem voor nu als je zwarte randen ziet omdat je dit doet.

 5. In andere gevallen, probeer DVI-verbinding te gebruiken als dit wordt ondersteund; omdat het de resterende uitvoer is die digitaal is.
 6. Stel uw scherm in op de standaardwaarden en schakel automatisch verbeterende technologie uit; omdat op deze manier de afbeelding het dichtst komt bij wat de makers van multimedia in hun schermen zagen bij het maken van de inhoud, en zij zijn de beste mensen om deze waarden in te stellen.

 7. Als uw computer via een DVI- of een HDMI-kabel op de monitor is aangesloten, stelt u de grafische processor in om het scherm in het gedeelte "schermbeheer" te schalen; omdat scalers van deze tijd meestal beter zijn dan die van het scherm.

 8. Als uw computer via een DVI- of een HDMI-kabel op de monitor is aangesloten, stelt u de "grafische processor schaalmethode" in op "de beeldverhouding behouden". Hierdoor wordt de beeldverhouding van het scherm altijd gecorrigeerd weergegeven en worden de beelden niet "vet".
 9. Als u zwarte randen ziet in het scherm, stelt u de balk "schaalopties" in op "0%". Herhaal dit als je zwarte randen ziet verschijnen in een andere resolutie die je in een game wilt gebruiken.

In CompizConfig kunt u een hulpmiddel downloaden van het softwarecentrum:

 1. Schakel de verticale synchronisatieoptie in de sectie "OpenGL" uit. Dit zal Unity soepel laten verlopen.
 2. Als u een desktop met een groot scherm gebruikt, stelt u in de sectie "Ubuntu Unity Plugin" de "Hide Launcher" -optie in op "never". U zult een grote verbetering merken in de bruikbaarheid van Unity.

Als u problemen ondervindt met de Unity-shell of met Adobe Flash, kiest u in het inlogscherm ervoor om dit te doen met behulp van de "Ubuntu 2D" -shell in plaats van "Ubuntu".

Ik zal wachten op de dag dat we 75% van de tijd niet zouden kunnen besteden aan het oplossen van problemen veroorzaakt door bedrijfseigen software.


1
2018-01-19 01:19Veel voor uw antwoord. Ik zal het proberen! - Morten Fjord Christensen
Helaas heeft het geen verschil gemaakt. - Morten Fjord Christensen


flitsen blijft achter - zeker: tenzij je hebt gebruikt http://www.omgubuntu.co.uk/2012/01/youtube-lens-adds-minitube-playback-option/ of https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/flashvideoreplacer/ of om het even welke apps om youtube-video's te streamen, zoals Minitube, VLC ...

video-achterstanden - zeker: als u Totem gebruikt om HD-video's af te spelen. Probeer VLC of Mplayer

Ik denk niet dat uw vertragingen gerelateerd zijn aan de grafische driver.


0
2018-01-19 01:40Goed om te weten Ik probeer te zien of ik die programma's kan installeren en laten werken. Dankje. - Morten Fjord Christensen
Geen verschil na installatie van de mozilla-addon en VLC. Nog steeds een beetje achter in films (soms moeilijk te zien, maar zijn er) en een vervelende hoeveelheid in games. - Morten Fjord Christensen
Actaully er is een verschil. Nu zullen youtube-video's helemaal niet spelen - Morten Fjord Christensen
misschien wil je dit lezen ubunturoot.com/2010/05/... - vanlong441