Vraag Computer logout na het sluiten van het deksel


Ik wil graag dat mijn computer uitlogt telkens wanneer ik het deksel sluit. En daarmee bedoel ik volledig uitloggen. In principe wil ik dat de opstarttoepassingen worden uitgevoerd telkens wanneer ik het deksel van mijn computer open. Op dit moment vergrendelt het alleen het scherm en komt het meteen terug wanneer ik mijn wachtwoord intyp. Het zou geweldig zijn als ik het zo kan hebben dat de opstarttoepassingen altijd worden uitgevoerd als ik het deksel open. Zou het uitloggen echter niet-opgeslagen bestanden verliezen?

Of weet u of er een manier is om een ​​opdracht uit te voeren elke keer dat ik het deksel open?

Dit is een Dell Inspiron E1505 met Ubuntu 10.04.


1
2018-04-13 05:36


oorsprong
antwoorden:


Ervan uitgaande dat u een versie van Ubuntu gebruikt (u zou deze informatie moeten hebben opgenomen), op een laptop (u zou deze informatie moeten hebben opgenomen), zal ik proberen te helpen. YMMV

Als je leest man acpiden snoop verder, je zult dat vinden /etc/acpi/events/lidbtn vertelt dat de "Advanced Configuration en Power Interface-gebeurtenis Daemon" moet worden uitgevoerd/etc/acpi/lid.sh.

/etc/acpi/lid.sh controleert of er een uitvoerbaar bestand is met de naam /etc/acpi/local/lid.sh.pre voordat het zijn werk doet, en /etc/acpi/local/lid.sh.post na zijn werk, en (in beide gevallen) voert het bestand uit.

U moet beginnen met het aanmaken van de map /etc/acpi/local, dan commando's in welk bestand het beste lijkt.


1
2018-04-13 06:42