Vraag Ubuntu 12.04 Kalibratie met aanraakscherm


Ik heb een machine met Ubuntu 12.04 geïnstalleerd, met dubbele monitor, via VGA- en DVI-interface. De monitor heeft één aanraakscherm en de andere is een normaal LCD-scherm.

Het touchscreen is gemaakt in China met een onbekend merk en ik gebruik eGalax Driver. Het aanraakscherm is nu gedetecteerd en werkt, maar ik moet wat kalibreren omdat het niet correct op klikken werkt.

Het probleem is dat, wanneer ik xinput_calibrator gebruik, er 4 kruisjes worden weergegeven waarop kan worden geklikt, omdat ik een dubbele monitor gebruik. De kruisen worden nu weergegeven op het aanraakscherm (touchable) en de andere op de andere monitor normale monitor zonder aanraking.

Help alstublieft, dank u.

==== PROBEER DIT, GEEN LUCK =========

ik heb geprobeerd de tweede monitor los te koppelen en de kalibratie opnieuw uit te voeren met xinput_calibration en vervolgens opgeslagen. Opnieuw opstarten, alle nauwkeurigheid is goed en het aanraakscherm werkt perfect. MAAR toen de tweede monitor (Samsung lcd-tv, via HDMI) opnieuw werd aangesloten, was de kalibratie van het aanraakscherm simpelweg verdwenen, de nauwkeurigheid is nu verloren. Tik op een punt, het systeem klikt op een ander punt.

Mijn schermen waren geconfigureerd op 1024x768 op beide beeldschermen. Met touchscreen aan de linkerkant. Systeem (Ubuntu 12.04 x64) ziet het als een grote resolutie van 2048x768.


1
2017-10-22 16:40


oorsprong
antwoorden:


Het probleem opgelost, met behulp van Coördinatentransformatiematrix. Nou ja, ik moet een tweede (niet-aanraakbare) monitor uittrekken en xinput_calibrator uitvoeren. Met het kalibratienummer dat daaruit voortvloeide, pas ik de matrix toe en sluit ik de tweede monitor aan. Alles loopt goed.

Bedankt iedereen.


1
2017-11-14 03:43

Verwijder eenvoudig uw tweede monitor, voer vervolgens de kalibratie uit met uw programma met het label xinput, nadat u hebt gekalibreerd, sluit uw tweede moniter aan en uw zorgen zijn verdwenen en alles is klaar

Ik hoop dat ik heb geholpen


0
2017-11-11 22:32Hallo, ik heb dat geprobeerd. De kalibratie kan nu worden voltooid. En goed gekalibreerd. MAAR toen de 2e monitor opnieuw werd aangesloten, was de kalibratie gewoon als verdwenen. Ik raak een punt aan, de cursor verplaatst naar een ander punt, helemaal NIET correct (het was nauwkeurig op een monitor met één aanraking). Help alsjeblieft. - Lee


Trek gewoon de tweede monitor uit, doe de kalibratie met xinput_calibrator en sluit vervolgens de tweede monitor opnieuw aan.


0
2017-11-11 22:25probeerde dit, zie alstublieft mijn commentaar hierboven. bedankt. - Lee


  • Gebruik "xinput map-to-output" om uw invoerapparaat aan te wijzen op uitvoerapparaat.
  • Xinput gebruiken - lijst om uw invoerapparaat-ID op te geven.
  • Gebruik xrandr om uw uitvoerapparaatnaam te vermelden.

0
2017-08-12 16:51