Vraag herstel bestanden van Ubuntu één onmogelijk


Mijn laptop is gestolen, hij had Ubuntu One erop geïnstalleerd. Nu heb ik een nieuwe laptop, opnieuw met Ubuntu One. Wanneer ik mijn account raadpleeg, kan ik veel bestanden van de oude zien, maar ik kan ze niet in een leesbare vorm herstellen.

Ik heb de stappen geprobeerd die ik op het web heb gevonden, maar de bestanden zijn nog steeds gecodeerd, ik heb geen idee wat ik met al die dingen moet doen gpg bestanden in de map. Ik wil ze gewoon terugzetten op de nieuwe laptop en kijken wat ik kan herstellen van alle info die ik kwijt ben. Een van de antwoorden die ik op het net vond, zei dat ze automatisch in de nieuwe map Ubuntu One verschijnen. Ze doen dat echter niet.


1
2017-11-02 11:52


oorsprong




antwoorden:


Als u uw afzonderlijke bestanden hebt gecodeerd voordat ze naar Ubuntu One zijn geüpload en dus gecodeerd op de server worden opgeslagen, weet Ubuntu One alleen de gecodeerde gegevens die u hebt geüpload. Het zal deze bestanden alleen downloaden zoals ze op de server staan. U hebt de persoonlijke sleutel nodig die u hebt gebruikt om ze te versleutelen om ze te decoderen. Als dat op uw gestolen laptop stond en u geen kopie of back-up van die privésleutel hebt om te gebruiken, kunt u de bestanden niet decoderen. Dat heeft niets met Ubuntu One te maken.

Als er bestanden zichtbaar zijn op https://one.ubuntu.com/files/ die niet naar uw computer worden gedownload en u zich hebt geabonneerd op de mappen waarin die bestanden staan, op uw computer, dan moet u contact opnemen met Ubuntu One-ondersteuning op https://one.ubuntu.com/help/contact/ voor verdere assistentie.


1
2017-11-02 15:25



+1, dit is precies het gewenste resultaat voor gecodeerde bestanden. Geen sleutel = ongewenste gegevens. - Tom Brossman