Vraag UEFI en Lubuntu 12.04


Gemeenschap, Ik ben nieuw bij Lubuntu en weet niet meer dan een eenvoudige gebruiker - dus ik heb iemand nodig die me de installatie en configuraties op een zeer eenvoudige manier uitlegt (en indien mogelijk in het Duits?) Mijn probleem: Gisteren kocht ik een nieuwe laptop bij HP met vooraf geïnstalleerde Win8, AMD E1-1200 en UEFI-Boot. Ik wilde een parallelle installatie van Lubuntu maken. Ik heb Lubuntu 12.04 van de CD kunnen installeren na enkele wijzigingen in het opstartmenu. Maar het is mogelijk dat het geen UEFI-versie / installatie was.

Na het installeren van Lubuntu verwachtte ik dat de computer me automatisch zou vragen terwijl ik begon met welk besturingssysteem (Win of Lubuntu) ik wilde werken - zoals op mijn oude computer. Helaas werkt het niet op die manier.

Daarna begon ik te zoeken en veranderde ik in de opstartopties: Legacy Support - enabled (laadt Compatibiltiy Support Module) en Secure Boot uitgeschakeld. Nu kan ik Lubuntu laden, als ik ESC druk tijdens het opstarten van de computer om naar het opstartmenu te gaan. Dan moet ik handmatig "Boot from notebook hard drive" (CSM) kiezen. En dan kom ik bij het bekende menu waar ik het OS kan selecteren. Ingewikkeld....

Helaas heeft de UEFI-opstartvolgorde nog steeds "een hogere prioriteit dan de oude opstartvolgorde", dus de computer start met de "UEFI OS-bootloader" waar alleen Win8 werkt. Ik kan de opstartvolgorde niet wijzigen op de manier dat "Boot from notebook hard drive" (CSM) op de eerste plaats zou komen. Met andere woorden: ik heb geen automatische manier gevonden om naar het menu te komen. Ik moet elke keer dat ik Lubuntu wil starten naar het opstartmenu gaan.

Kan iemand me helpen, alsjeblieft ??? Hartelijk bedankt.


1
2017-12-20 21:12


oorsprong


Zien: askubuntu.com/questions/231098/... - user68186


antwoorden:


Heel erg bedankt voor je snelle antwoord! Ik heb het heel hard geprobeerd, maar helaas zijn de installatieinstructies voor "refind" Win niet compleet en bruikbaar voor beginners zoals ik. Ze zijn geschreven voor iemand die weet hoe een commandoregel en de commando's moeten worden gebruikt. Soms is het gewoon een ontbrekende simpele zin als: "om het gebruik van de map te veranderen" S: "of" cd S: "." En toen maakte ik een fout en beschadigde mijn Win8-systeem, wat gemakkelijk kan gebeuren. Dus moest ik mijn systeem herstellen en alles verwijderen. In totaal kostte het me ongeveer 7 uur om een ​​"nieuwe" Win8-versie te hebben zonder Lubuntu. Vanwege gebrek aan tijd en geduld blijf ik nu bij Win8. Misschien ga ik Lubuntu installeren met een van de volgende versies, wanneer al deze kinderziektes met UEFI in de gemeenschappelijke Lubuntu-installatie-routine zijn opgelost. Nogmaals: hartelijk dank, maar het was te moeilijk voor mij als een beginner.


1
2017-12-24 12:21

U moet een EFI-bootloader voor Linux installeren. Er zijn verschillende beschikbaar. Ubuntu gebruikt GRUB 2 standaard, maar je kunt het niet helemaal installeren in je BIOS-boot. Bovendien brengt elke poging om dit te doen enige risico's met zich mee dat je je minimaal werkende BIOS-modus installatie zal verstoren, aangezien de grub-efi (EFI-modus) en grub-pc (BIOS-modus) pakketten sluiten elkaar uit. Daarom raad ik aan om het installeren te proberen hervinden, die het opstartproces kan omleiden van de EFI-modus naar de BIOS-modus, waardoor het proces dat u al gebruikt stroomlijnt. Als dat eenmaal werkt, hebt u verschillende mogelijkheden om het verder te verbeteren. De eerste procedure is als volgt:

  1. Download rEFInd in Windows.
  2. Volg de Windows installatie-instructies op de rEFInd-website.
  3. Bewerk, terwijl je nog in Windows zit, de refind.conf het dossier. Maak een commentaar op de scanfor regel en voeg toe hdbios naar de lijst met opties.
  4. Start het opnieuw en test het.

Met een beetje geluk verschijnt REFInd en krijg je twee opties: Men zal Windows starten en de ander zal je BIOS-modus GRUB starten, die op zijn beurt Linux zal starten.

Dit kan voor u acceptabel werken, in welk geval u het op lange termijn kunt gebruiken. Je kunt echter een EFI-modus Linux-bootloader zoals ELILO of GRUB Legacy aan de mix toevoegen met minimaal risico om het opstartproces te verstoren. Overschakelen van GRUB in de BIOS-modus naar EFI-modus GRUB is ook mogelijk, maar dit gebeurt het veiligst in uw situatie door te compileren vanaf de broncode, wat vervelend is. Als je je kernel upgradet naar een kernel van 3.3.0 of later en een stuurprogramma toevoegt voor het bestandssysteem waarop je kernel zich bevindt in je rEFInd-installatie, kun je de kernel rechtstreeks booten. Als je EFI-opstartend werkt naar je eigen tevredenheid, kun je je GRUB-installatie in de BIOS-modus verwijderen en de hdbios optie van refind.conf.


0
2017-12-21 05:11