Vraag Waar zijn mijn draagraketpictogrammen?


Ubuntu crashte uiteindelijk na enkele maanden (ik denk dat mijn harde schijf niet werkt). Ik heb 12.04.02 opnieuw geïnstalleerd, maar het enige dat ik krijg, is een strook zonder lanceerinrichting. Ik kan de bureaubladachtergrond wijzigen en ik heb de schuifbalk om de pictogramgrootte aan te passen, maar dat doet er niet toe, omdat ik geen pictogrammen heb ... Als ik me aanmeld als Gast, krijg ik de balk van de draagraket aan de linkerkant.Ik heb me een aantal keren afgesloten en gestart, maar het is hetzelfde. de gast krijgt de pictogrammen en de beheerder niet. Wat geeft> Ik gebruik de hide-launcheroptie NIET. Toch probeerde ik tegen de zijkanten en de linkerbovenhoek te bonken, maar geen effect.

Ik ben GEEN geavanceerde Linux-gebruiker ...


1
2018-04-24 20:03


oorsprong




antwoorden:


Wanneer u bent ingelogd op uw administratoraccount, kunt u toegang krijgen tot een tty-console door op te drukken CTRL+ALT+F1? Zo ja, voer uit sudo apt-get update && apt-get dist-upgrade. Wanneer u klaar bent, start u opnieuw op en logt u opnieuw in. Als het probleem zich blijft voordoen, opent u de tty-console en probeert u het sudo apt-get install --reinstall unity en start opnieuw op.


1
2018-04-25 09:36





Het eerste dat u kunt proberen, is een terminal openen door op te drukken CTRL+ALT+T en typ unity --reset. Wees geduldig, dit kan een tijdje duren. Als het mislukt, probeert u Unity opnieuw te installeren door te typen sudo apt-get update && sudo apt-get install --reinstall unity.


0
2018-04-24 20:12



bedankt. Ik heb geprobeerd een terminal te openen vanuit mijn aanmeldingsscherm voor beheerders. Er is niets gebeurd ... er is geen terminalvenster geopend. Dus ... ik heb me aangemeld als gast en heb een terminal kunnen bemachtigen. Hierdoor kon ik de opdracht unity-reinstall uitvoeren, maar dat loste het probleem op mijn beheerdersscherm niet op. Nog steeds geen startbalk. Ik probeerde ook de sudo-opdrachten uit te voeren op de gast, maar ik mocht niet. Ik krijg nog steeds geen pictogramstrip op mijn beheerdersscherm. Nog andere ideeën? Bedankt. - Thomas Rayhel
Ik zal nog een antwoord schrijven. - speter