Vraag Griekse karakters weergegeven in sommige applicaties op Lubuntu 14.04


Ik hou tot nu toe van Lubuntu, maar ik heb een bepaald probleem opgemerkt met sommige applicaties, voornamelijk VirtualBox.

Kortom, hoewel mijn systeem is ingesteld in het Engels (VS) met regionale instellingen in het Spaans (AR), geeft het bij het openen van VirtualBox alle gebruikersinterfaces weer in Griekse tekens. Niet in het Grieks echter - het toont gewoon de Engelse tekst maar met Griekse karakters. Ik heb geprobeerd om de taal van VirtualBox naar het Spaans te schakelen en het programma opnieuw te starten, en hetzelfde gebeurt - het geeft de Spaanse tekst weer, maar het gebruik van het Grieks.

Hier kun je zien wat ik bedoel:

VirtualBox screenshot showing English words in Greek alphabet

Het gebeurde ook met andere applicaties die werden gedownload van het Lubuntu Software Center, zoals Wine Launcher Creator. Ik denk dat het een codeerprobleem is? Ik probeerde het te googelen, maar alle antwoorden die ik vind gaan over taalinstellingen, wat hier duidelijk niet het probleem is, omdat het programma in feite wordt weergegeven in de taal die ik wil - het is de manier waarop de tekens worden weergegeven die niet kloppen .


1
2017-09-30 02:22


oorsprong


Het lijkt erop dat er een lettertype voor cyrillische letters wordt gebruikt, dus misschien moet je naar lettertype-instellingen zoeken voor de betreffende toepassingen. - Gunnar Hjalmarsson
@ Gunnar Hjalmarsson Kan je wat specifieker zijn? Ik probeerde de instellingen van VirtualBox te bekijken, maar ik kon echt niets vinden dat op het probleem kon wijzen. Bovendien gebeurt dit ook in andere applicaties, dus het lijkt mij dat het OS-gerelateerd is. Is er een manier in Lubuntu om bepaalde applicaties te configureren om hun gebruikersinterface weer te geven met een specifiek lettertype? - 王子露
Heb je qt3, qt4 of beide geïnstalleerd? - Jan
Ik ben bang dat ik niet specifieker kan zijn, omdat ik noch Lubuntu noch VirtualBox zelf gebruik. Het was slechts een poging om een ​​diagnose van het probleem te maken. - Gunnar Hjalmarsson
@ Jan denk ik dat ik dat niet doe? Is dit de oorzaak van het probleem? - 王子露


antwoorden:


Oké, ik heb getest of VirtualBox op mijn hoofdmachine geïnstalleerd kon worden met Linux Mint 17 Qiana, en het blijkt dat hetzelfde gebeurde, dus ik probeerde meer in detail te kijken met betrekking tot wat Gunnar Hjalmarsson zei betreffende "lettertypen voor het weergeven van gebruikte cyrillische tekens" en het bleek dat ze op de goede weg waren.

Om de een of andere reden zowel in Lubuntu's als Mint's windows-opties die ik had Standaard symbolen L als het standaardlettertype voor elke tekst die in het hele systeem wordt weergegeven en die het probleem veroorzaakte. Ik heb het veranderd naar Zonder die er hetzelfde uitziet maar niet dezelfde rare weergave van letters produceert, en nu is de tekst weer leesbaar.


1
2017-10-18 06:44Graag gedaan. Ik ben blij dat mijn gissing nuttig bleek te zijn. - Gunnar Hjalmarsson