Vraag Hoe identificeer ik mijn apparaat op basis van hun fysieke pad?


Ik ben een computer aan het maken die harde schijven manipuleert.

Ik zou graag de harde schijf willen identificeren, niet door de volgorde waarin ik ze op mijn computer steek, maar door de sleuf waar ik ze in stop. Ik weet dat Ubuntu (Linux / Udev) altijd een sorteermap voor "omwegen" had voor de naamgeving van persistente apparaten. Maar het is verwijderd om een ​​reden die ik niet helemaal begrijp.

Ik zoek hulp om op de een of andere manier een manier te creëren om het fysieke pad te identificeren en daarom de sleuf waarop ik mijn harde schijf aansluit. Ik denk dat het door udev-regels mogelijk moet zijn, maar ik weet niet hoe ze werken.


1
2018-01-06 11:19


oorsprong


Geef meer informatie over uw hardware en software. De bestuurder van de opslagcontroller moet de padinformatie verstrekken. Dus alsjeblieft Bewerk uw vraag en verstrek details over de hardware en wat u do zie als padinformatie van het apparaat. - gertvdijk


antwoorden:


Het pad voor ATA-apparaten is verwijderd omdat het mogelijk was dat hetzelfde apparaat meerdere verschillende padnamen had.

Er zijn een aantal opties om het fysieke pad te krijgen, inclusief lezen /sys/block/, vragen blkid, ondervragen udevadm, of query's udisks.

Als u een lijst wilt van blokapparaten met compatibele bestandssystemen die aanwezig zijn en geen extra bibliotheken wilt gebruiken, dan is misschien het eenvoudigste:

udevadm trigger --dry-run --verbose --property-match=ID_FS_USAGE=filesystem

(dit heeft geen root-rechten nodig). Als je alle blokapparaten wilt, dan

udevadm trigger --dry-run --verbose --subsystem-match=block

zal een lijst geven, inclusief device-mapper (en ook loopback, etc ...).

Bron: bug # 1193705


1
2018-01-06 12:51