Vraag Dual Boot Help: Ubuntu en Windows 7


i5 4460 AsRock H97 Pro4 Kingston Hyperx 2x4GB MSI R7 260X EVGA 500W PSU Cruciale MX100 128 GB SSD Western Digital CB 1 TB HDD

Anyways Ik besloot om Ubuntu 14.04 en Windows 7 dubbel op mijn SSD te booten, wat ik met succes heb gedaan (met GRUB kan ik het besturingssysteem tijdens het booten kiezen)! Ik heb echter een hoop vragen waarvan ik hoop dat deze gemeenschap deze kan beantwoorden. Alsjeblieft, hou je van mij :) Om mezelf voor te stellen ben ik een student in de ingenieurswetenschappen, en de reden dat ik ervoor koos om dubbel te booten, was om aan de behoeften van mijn verschillende taken te voldoen.

  1. Ik wil al mijn programma's en bestanden op de harde schijf opslaan en de SSD exclusief voor OS en stuurprogramma's gebruiken. Ik wil dat zowel Ubuntu als Windows naadloos bestanden van de harde schijf kunnen halen. Meestal wil ik voorkomen dat installaties of bestanden worden opgeslagen op de SSD en doorgestuurd naar de harde schijf.

  2. Moeten de stuurprogramma's op beide besturingssystemen worden geïnstalleerd? Ik heb de MSI-driver op Windows geïnstalleerd, maar het werkt prima op zowel Windows als Ubuntu. Gewoon nieuwsgierig.

  3. In Windows kan ik de Windows-partitie alleen in de Explorer zien, maar in Ubuntu zie ik de Ubuntu-partitie naast Windows one. Waarom is dat?

  4. Alle andere dual-boot tips en trucs zouden zeer op prijs worden gesteld


1
2018-01-23 00:38


oorsprong
antwoorden:


In Ubuntu kun je geen programma's op een andere partitie installeren, maar in Windows kun je als je een gemeenschappelijke partitie toegang wilt geven tot bestanden vanuit Windows en Ubuntu één partitie op je harde schijf maken als NTFS met Windows of gparted in Ubuntu zou deze partitie toegankelijk zijn vanuit beide besturingssystemen. Een FAT32-partitie kan alleen 127 GB schijfruimte op Windows XP ondersteunen, dus als u een grotere gemeenschappelijke partitie voor NTFS wilt hebben.

Wat betreft Ubuntu-stuurprogramma's voor uw moederbord heeft het ze zelf gekozen in tegenstelling tot Windows, waar u specifiek alle stuurprogramma's moet installeren

Wat betreft je grafische kaart is het een MSI AMD Radeon R7 260X en je hebt een keuze om de. Te installeren fglrx eigen stuurprogramma's. Nu gebruikt u de open source X org Xserver-stuurprogramma's voor weergave en niet het eigen stuurprogramma voor de grafische kaart.

Zoek naar extra drivers van dash en kies je juiste fglrx-stuurprogramma, klik erop en pas wijzigingen toe en start je systeem opnieuw op


1
2018-01-23 07:14

Ik denk dat je alles hebt. Een ssd met 240 gb doet geen pijn bij dual-boot. De extra 1tb HDD is een must-have. Installeer al uw software daar.

Ik raad echter aan de grootte van de 1tb HDD te wijzigen naar 50% en een Linux-partitie van Ubuntu te maken op het lege gedeelte.

Zoals: WinPrograms en LinuxPrograms.


0
2018-01-23 01:27

  1. Het native bestandssysteem voor Linux (Ubuntu) is ext4, dat Windows niet ondersteunt. Ubuntu kan NTFS lezen en schrijven, maar met enkele beperkingen. Dus wat er feitelijk gebeurt, is dat Ubuntu Windows-bestanden kan lezen, maar Windows kan geen Ubuntu-bestanden lezen. Dus, het beste wat ik denk, zou zijn om een ​​aparte FAT32-partitie te hebben om bestanden tussen beide besturingssystemen te delen.

  2. Gewoonlijk werkt alles 'gewoon' op Ubuntu, maar het kan nodig zijn om stuurprogramma's van derden te installeren voor extra funcitonaliteit op Ubuntu. Ubuntu-stuurprogramma's werkten niet omdat u de MSI-stuurprogramma's op Windows hebt geïnstalleerd. De Windows-stuurprogramma's en Ubuntu-stuurprogramma's zijn gescheiden. U zult verschillende versies voor beide moeten downloaden.

  3. Dezelfde reden als ik stelde voor de eerste vraag. Het verschil in bestandssystemen.

  4. Gefeliciteerd met het feit dat alles werkt. Je zou het leuk kunnen vinden om te bezoeken hier voor enkele extra aanpassingen. Het is het beste om Ubuntu na Windows te installeren, maar je kunt het andersom bereiken met een tool genaamd EasyBCD.


0
2018-01-23 03:27