Vraag Verhoog de scrollsnelheid van het muiswiel


Zoals de titel al zegt, wil ik het aantal rijen dat wordt gepasseerd verhogen wanneer ik het muiswiel gebruik om te scrollen. Ik weet dat er manieren zijn om dat voor Firefox en Chromium te doen, hoewel ik iets voor het hele systeem wil, voornamelijk vanwege de PDF-lezer.

Ik sta op een desktop en gebruik een Microsoft Wireless Mouse 5000.


65
2018-04-26 02:29


oorsprong


Men zou denken dat dit mogelijk zou moeten zijn vanuit de Mouse & Touchpad systeem configuratie. Jammer, we hebben nog steeds software van derden nodig (voorlopig). - Domi


antwoorden:


Vooraf

Met het momenteel gebruikte invoerbesturingssysteem is het niet mogelijk om de scrollsnelheid van uw muis te wijzigen, althans niet zonder nadelen. U kunt de bladersnelheid voor Qt-toepassingen aanpassen met behulp van KDE-instellingen, maar de enige huidige manier om het scrollen op een generieke manier te wijzigen, is door gebruik te maken van imwheel wat op veel manieren problematisch lijkt (zie opmerkingen). In de toekomst zal dit worden opgelost met libinput en de gestructureerde hardwaredatabase.

Huidige manier

Installeren imwheel met het volgende commando of van het Software Center:

$ sudo apt-get install imwheel

Maak (indien nodig) en bewerk het configuratiebestand ~/.imwheelrc met een editor van uw keuze (bijv. gedit). Vul het volgende in om de scrollsnelheid voor elk commando te verhogen. NB: dit configuratiebestand zal deze nieuwe scroll-instellingen toepassen op alle programma's (inclusief de terminal, die misschien niet is wat u wilt).

".*"
None,    Up,   Up,   3
None,    Down,  Down,  3

Als u deze instellingen alleen wilt toepassen op Chromegebruik bijvoorbeeld deze instellingen:

".*-chrome*"
None,    Up,   Up,   3
None,    Down,  Down,  3

De 3 is een scroll-multiplier om de effectiviteit van het scrollwiel te vergroten. In de Leesmij van het project wordt het "REPS" genoemd. In de leesmij staat:

[REPS]

Met herhalingen (herhalingen) kunt u een nummer kiezen voor hoe vaak u wilt dat de uitvoersleutelwoorden worden ingedrukt. Zie de grafiek op de standaardbindingen voor het standaardaantal herhalingen voor elke modifier-combo (het diagram bevindt zich aan het einde van dit document).

Met andere woorden, het is een scroll-multiplier. Als REPS ingesteld op 3, dat betekent dat wanneer uw muiswiel één scroll-opdracht geeft, de software dit commando onderschept en 3 opdrachten naar de pc verzendt in plaats van 1, waardoor het 3 keer verder of "sneller" wordt geschoven.

Ga voor meer informatie ook naar de manpage:

$ man imwheel

of verwijs naar de Leesmij van het project.

Je kan beginnen imwheel door te typen:

$ imwheel

Zorg ervoor dat u niet tweemaal aan het imwheel begint! Dat is een bekende bug, maar je kunt stoppen met het commando:

$ killall imwheel

Krijgen imwheel om automatisch te starten telkens wanneer uw computer opstart, moet u dit toevoegen aan het opstartmenu NA een x-venster is geladen. BELANGRIJK: omdat imwheel vertrouwt op een x-venster om al actief te zijn, zal het NIET werken als je het toevoegt aan crontab, /etc/init.d, of /etc/rc.local. Dat betekent dat je het op deze manier moet doen in plaats daarvan:

Ubuntu:
Gebruik de GUI-editor "Startup Applications" om toe te voegen imwheel als opstartprogramma: https://askubuntu.com/a/48327/327339

Xubuntu:
Gebruik de GUI-editor "Session and Startup" -> Application Autostart -> Add to add imwheelals een opstartprogramma.

enter image description here

Meer screenshots hier: https://askubuntu.com/a/369443/327339.

Toekomst

Deze zelfstudie is momenteel in ontwikkeling.

libinput lijkt te zijn inbegrepen bij Wily Werewolf (15.10) waar u het pakket moet installeren xserver-xorg-input-libinput. Nadat je het hebt geïnstalleerd libinput met

$ sudo apt-get install xserver-xorg-input-libinput

deze moet voor elke invoer worden gebruikt nadat u de Xorg opnieuw hebt opgestart (uitloggen is voldoende). Nu dat je gebruikt libinput je bent in staat om de instellingen van je muis aan te passen. Je vindt een volledige tutorial in het bestand /lib/udev/hwdb.d/70-mouse.hwdb. Laat me hier alleen de basis behandelen.

De volgende stappen moeten worden uitgevoerd zoals root. Daarom ben ik vriendelijk om u eraan te herinneren dat alles wat u doet, nodig is om de verantwoordelijkheid te nemen.

Krijg eerst de leveranciers-ID <vid> en de product-id <pid> gebruik makend van lsusb. Hier met een MX 518 Logitech Mouse als voorbeeld. Als u de volgende regel hebt in de uitvoer van lsusb.

Bus 005 Device 002: ID 046d:c051 Logitech, Inc. G3 (MX518) Optical Mouse

De <vid> is 046d en de <pid> is c051.

Maak vervolgens een bestand dat er als volgt uitziet gksudo gedit /etc/udev/hwdb.d/71-mouse-local.hwdb

mouse:usb:v<vid>p<pid>:name:*:
  MOUSE_WHEEL_CLICK_ANGLE=??

Dit bestand bijvoorbeeld voor het bovenstaande voorbeeld van Logitech MX 518:

mouse:usb:v046dpc051:name:*:
  MOUSE_WHEEL_CLICK_ANGLE=30

Dit bestand stelt de muisklikhoek in op 30 ° (standaard is dit meestal 15). Om deze instelling te gebruiken, werkt u de hwdb bij met de volgende opdrachten:

udevadm hwdb --update
udevadm trigger /dev/input/event${id}

Men kan erachter komen wat ${id} gebruik makend van xinput (let op de id van je muis) en ren dan xinput list-props ${xinput_id}.


63
2018-06-06 03:32Het werkte! Bedankt, hoewel het enige dat ik heb om te klagen is dat gebruik imwheel deactiveert de functie om te schakelen tussen vensters door gewoon met de muis over hun pictogrammen in de Unity Launcher te scrollen. - Rodrigo Martins
Graag gedaan. Gisteren heb ik je probleem bekeken, als je alleen de verhoogde wielsnelheid op je pdf-viewer nodig hebt, kun je de ".*" door "Evince" als u Evince gebruikt. Vervolgens werkt de Unity-Launcher zoals verwacht. - tvn
Kunnen de cijfers lager worden? Mijn wiel schuift veel te snel. Proberen '1' in plaats van '3' is nog steeds te snel. - DarenW
@DarenW heb je getallen als '0.5' of '0.1' geprobeerd? - Rodrigo Martins
Dit is een slechte, hacky niet echt werkende methode. In Nautilus springen de gemarkeerde bestanden 3 regels heen en weer in plaats van daadwerkelijk te scrollen. Het scrollt wanneer je "over de grens" gaat, maar het lijkt wel 3 keer op het toetsenbord omhoog / omlaag te gaan. Hetzelfde in sublieme tekst en ik denk in veel andere progs. (Ubuntu 13.10) - redanimalwar


// Bewerk

Omdat dit van tijd tot tijd wat upvotes oplevert: Ik gebruik dit niet meer (uit luiheid na herinstellin- gen) en ik denk nu dat dit script de schuifregelaar is en dat het te veel overhead is. Ook mensen hebben hiermee in de loop van de tijd problemen aangestipt. Dus als minimalistische man heb ik nu de configuratie zelf gemaakt. Het is waarschijnlijk een eenmalig iets voor de meeste mensen.

ik heb bewerkte dit om een ​​gids met 4 stappen te zijn met alles wat je nodig hebt.

En nog een update: sinds ik op KDE ben overgestapt, heeft dat eigenlijk een instelling voor dit en een miljoen andere dingen die Gnome niet doet (niet eens gerealiseerd hoeveel ik KDE heb gemist). Het probleem is dat de instellingen van de KDE-muis feitelijk geen effect hebben op Firefox (en andere GTK-apps die ik veronderstel) maar omdat mijn voornaamste doel om dit te doen eigenlijk door het web bladeren was, kwam ik er nu achter dat je echt kunt aanpassen hoeveel de muis in Firefox zelf scrolt .

about:config
mousewheel.default.delta_multiplier_y

Ik heb het ingesteld op 600 en het is perfect voor mij

// End Edit

Het geaccepteerde antwoord heeft een configuratie die om welke reden dan ook het scrollen naar UP en DOWN op het toetsenbord toewijst. Klopt niet voor mij.

ik heb vond een perfect script die daadwerkelijk naar de muis wijst en een GUI toevoegt om de muissnelheid in te stellen.

#!/bin/bash
# Version 0.1 Tuesday, 07 May 2013
# Comments and complaints http://www.nicknorton.net
# GUI for mouse wheel speed using imwheel in Gnome
# imwheel needs to be installed for this script to work
# sudo apt-get install imwheel
# Pretty much hard wired to only use a mouse with
# left, right and wheel in the middle.
# If you have a mouse with complications or special needs,
# use the command xev to find what your wheel does.
#
### see if imwheel config exists, if not create it ###
if [ ! -f ~/.imwheelrc ]
then

cat >~/.imwheelrc<<EOF
".*"
None,   Up,  Button4, 1
None,   Down, Button5, 1
Control_L, Up,  Control_L|Button4
Control_L, Down, Control_L|Button5
Shift_L,  Up,  Shift_L|Button4
Shift_L,  Down, Shift_L|Button5
EOF

fi
##########################################################

CURRENT_VALUE=$(awk -F 'Button4,' '{print $2}' ~/.imwheelrc)

NEW_VALUE=$(zenity --scale --window-icon=info --ok-label=Apply --title="Wheelies" --text "Mouse wheel speed:" --min-value=1 --max-value=100 --value="$CURRENT_VALUE" --step 1)

if [ "$NEW_VALUE" == "" ];
then exit 0
fi

sed -i "s/\($TARGET_KEY *Button4, *\).*/\1$NEW_VALUE/" ~/.imwheelrc # find the string Button4, and write new value.
sed -i "s/\($TARGET_KEY *Button5, *\).*/\1$NEW_VALUE/" ~/.imwheelrc # find the string Button5, and write new value.

cat ~/.imwheelrc
imwheel -kill

Er is ook een video waar het wordt geïntroduceerd. Ik ben nog niet klaar met kijken omdat ik het snel heb laten werken. Het volgende zou de vereiste pakketten installeren, het script downloaden en het voor ons uitvoeren:

sudo apt-get install -y imwheel
wget http://www.nicknorton.net/mousewheel.sh ~/bin/set-mousewheel
chmod +x ~/bin/set-mousewheel
~/bin/set-mousewheel

Stel de wielsnelheid in op een mooie schuifregelaar en wees blij. Later alleen veranderen met set-mousewheel opdracht.

Niet zeker of imweel automatisch wordt gestart na de installatie, anders moeten we het toevoegen aan opstarttoepassingen.


23
2018-02-04 06:08Uitstekende dingen! Het script werkt niet uit de doos in Ubuntu 14.04 LTS, maar als ik de config rechtstreeks uit het script haal en in .imwheelrc plaats, werkt het als een charme. - aroll605
Er lijkt een bug bij te zitten in 14.04 LTS. Soms stopte het wiel volledig, totdat ik het proces opnieuw opstartte. Gebeurt alleen bij opstarten en 'imwheel' is opgenomen in de lijst met opstarttoepassingen. - aroll605
Ik heb het probleem gehad dat het imwheel de back / forward-knoppen doodt. De oplossing is om met de opties te starten imwheel -b "4 5" om het te beperken tot het scrollwiel: askubuntu.com/questions/421645/... - jmiserez
Dat is geweldig, maar je kunt geen knoppen voor terug / vooruit gebruiken - Jamie Hutber
goed werk aan de mapping, maar het script draaide niet op mijn opdracht ubuntu :. zenity --scale --window-icon=info --ok-label=Apply --title="Wheelies" --text "Mouse wheel speed:" --min-value=1 --max-value=100 --value="$CURRENT_VALUE" --step 1 geretourneerde fout: This option is not available. Please see --help for all possible usages. - Mobigital


Merk op dat het gebruik van de ~/.imwheelrc aanbevolen in het geaccepteerde antwoord, verhoogt niet echt de snelheid van het scrollwiel. Integendeel, het vervangt scrollen met meerdere pijltoetsaanslagen. Dit heeft het nadeel dat u niet in een venster kunt schuiven totdat u de focus daarop wijzigt, niet het standaardgedrag. Dit antwoord is bedoeld om een ​​alternatief te bieden dat zich beter aanpast aan het native gedrag.

Om een ​​beknopt antwoord te geven voor Ubuntu> 14.04 (combinatie van de antwoorden van @tvm en @redanimalwar met de opmerking van @ aroll605), lijkt het de beste optie om de snelheid van het scrollwiel daadwerkelijk te verhogen door te installeren imwheel

 1. sudo apt install imwheel (vervangen apt met apt-get afhankelijk van uw systeem)

 2. gedit ~/.imwheelrc en plak

  ".*"
  None,   Up,  Button4, 3
  None,   Down, Button5, 3
  Control_L, Up,  Control_L|Button4
  Control_L, Down, Control_L|Button5
  Shift_L,  Up,  Shift_L|Button4
  Shift_L,  Down, Shift_L|Button5
  

  waar je verschillende waarden voor moet proberen # in de lijnen

  None,   Up,  Button4, #
  None,   Up,  Button5, #
  
 3. Gebruik de opdracht om de instellingen te testen killall imwheel && imwheel -b "4 5"

 4. Open Startup Applications en voeg toe imwheel -b "4 5"

Merk op dat het gebruik van de optie -b "4 5" beperkt het imwheel om alleen invloed te hebben op het scrollwiel, besproken hier.


18
2018-05-08 15:49Mijn scroll is hier echt schokkerig / vertraagd - Wolf
@Wolf, heb je kleinere waarden geprobeerd in plaats van #? 2, 1of zelfs een decimale waarde, bijv. 0.5? - Steven C. Howell
Yep. Het lijkt te stotteren, zelfs bij lage nummers, zoals een klik van het wiel soms een beetje schuift en dan de rest van de afstand springt. Ik verwijder het programma en ga terug naar Buttery Smooth, alleen niet het scroll-interval dat ik verkies. Ik denk dat het handig zou zijn om een ​​klein beetje toe te voegen wat de cijfers betekenen, de oplossing werkte het beste voor mij 2, allemaal overwogen stotteren. - Wolf
Ik zou aanraden een andere muis te proberen om het gedrag te vergelijken, niet als een oplossing, maar om de oorzaak van het probleem te beperken. Als een andere muis nog steeds slaat, is er een duidelijk probleem in uw configuratie; je zou dit een meer zekerheid kunnen geven door te testen met een live CD, om te zien of er iets is veranderd sinds de installatie. Als de andere muis niet overslaat, wordt de gewenste muis helaas niet goed ondersteund op Ubuntu; misschien kun je met dezelfde muis naar andere mensen zoeken en wat ze hebben gedaan. - Steven C. Howell
^ dit werkte voor mij - Jamie Hutber


Mijn twee cent: mijn Microsoft Sculpt Ergonomic-muis scrolde ongeveer een halve pagina tegelijk op Ubuntu 15.04 (Lenovo ThinkPad x220), wat me echt irriteerde. Ik probeerde verschillende oplossingen, maar kreeg uiteindelijk het idee om de muis los te koppelen van de USB-poort (het draadloze dongle-ding) en deze opnieuw aan te sluiten. Voila! ... volgde "normale" scroll-snelheden :). Hoop dat iemand iemand helpt.


10
2017-09-10 11:24Ik heb dezelfde setup en had hetzelfde probleem en kreeg dezelfde succesvolle resultaten. Ik ben blij dat ik dit antwoord heb gelezen voordat ik de anderen probeer. Bedankt @ sammy34 - nic
Hetzelfde hier, het opnieuw verbinden van de dongle loste het op. Microsoft Wireless Mouse 2000 - Omer Sabic
Hoe kan dit een oplossing zijn ???? MAAR HET WERKDE :) Bedankt :) - Himanshu Bhandari


Terwijl het bovenstaande imwheel suggesties hielpen een beetje, ik ontdekte dat het verwijderen van het mechanische scroll-klikmechanisme mijn muiswiel veel prettiger maakte om te gebruiken - niet alleen de klik verwijderen, maar het maken sneller en preciezer te beheersen!

En het duurde slechts 3 minuten - bekijk deze instructies:

http://www.instructables.com/id/Making-a-mouse-wheel-not-click./

In een notendop, u verwijdert deze linkerveer (let op dat u precies de juiste veer terug op zijn plaats krijgt):

enter image description here

Opmerking: ik heb een standaard, goedkope muis - een Logitech B100, anderen melden succes op vergelijkbare modellen. Uw kilometerstand kan variëren.


9
2018-06-22 20:44