Vraag Hoe kan ik Ubuntu installeren zonder Windows te verwijderen?


Ik heb mijn vooraf geïnstalleerde versie van Windows 7 (of een andere versie van Windows) nodig, hoe kan ik Ubuntu installeren zonder het te wissen?


66
2017-08-06 07:28


oorsprong
antwoorden:


De onderstaande instructies zijn voor Ubuntu 11.10. Andere versies zullen vergelijkbaar zijn, maar kunnen een iets ander uiterlijk of andere volgorde hebben. U moet ervoor zorgen dat Windows correct wordt afgesloten (geen Hibernation, geen onderbreking, geen snelle start) en dat uw NTFS-schijf gezond is.

 1. Start op vanaf je Ubuntu-cd of USB-stick. Kies "Install Ubuntu" wanneer daarom wordt gevraagd.

  Try or Install Ubuntu

 2. Zorg ervoor dat u aan alle installatievereisten voldoet. Idealiter maakt u op dit moment ook verbinding met internet.

  Preparing to install Ubuntu

 3. Als u over draadloze netwerkhardware beschikt en er is een beschikbaar netwerk, kunt u (optioneel) hier op dit moment verbinding mee maken.

  Connect to wireless network

 4. Kies zeker "Installeer Ubuntu naast Windows"(of" andere besturingssystemen "of een andere soortgelijke bewoording, afhankelijk van uw systeemconfiguratie.) Dit is de belangrijke stap die ervoor zorgt dat Ubuntu en Windows beide beschikbaar na de installatie.

  Install alongside Windows

 5. Kies hoeveel ruimte u wilt geven aan Ubuntu en Windows. Hoeveel je elke persoon geeft, is aan jou.

  Choose drive space

 6. Voltooi de rest van de installatie door uw tijdzone in te stellen en informatie over uw computer en uzelf in te voeren.

  Time zone
  Keyboard
  Information about yourself

 7. Geniet van de informatieve diavoorstelling terwijl het systeem wordt geïnstalleerd.

  Slide show

 8. Start opnieuw en geniet van Ubuntu!

  Restart


50
2018-01-02 00:28Kun je de link naar Windows Installer verwijderen? Het verwart gebruikers. Of vermeld in elk geval dat het een andere methode is dan die beschreven in de bovenstaande afbeeldingen. - Savvas Radevic


Je kunt het met Wubi doen of je kunt het op een aparte partitie installeren.

Deze links kunnen nuttig zijn:


13
2017-08-06 07:35Aan de andere kant is Wubi geen oplossing voor de lange termijn. Op de lange termijn moet u een apart partion gebruiken. KeyboardMonkey heeft echter gelijk: het wijzigen van de grootte van partities, zoals een operatie ondergaan, brengt altijd een zeker risico met zich mee. In tegenstelling tot chirurgie, kunt u echter altijd een back-up maken. - loevborg
Waarom is Wubi niet goed voor de lange termijn als je soms Windows nodig hebt? - George Bailey
@GeorgeBailey Omdat als iets gebeurt met Windows, dit een negatieve invloed kan hebben op de Ubuntu-installatie, die in Windows is geïnstalleerd als u Wubi gebruikt. Als u Ubuntu op een aparte partitie houdt, kan uw Windows-installatie volledig in de war raken en blijft uw Ubuntu-installatie volledig onaangetast. Als u later besluit dat u alleen Ubuntu wilt, kan het proces op een andere partitie handiger worden. - Christopher Kyle Horton
Hoewel dit theoretisch de vraag kan beantwoorden, het zou de voorkeur hebben om de essentiële delen van het antwoord hier op te nemen, en geef de link voor referentie. - Jjed
Waarschijnlijk zal Wubi later problemen veroorzaken. - RobinJ


Verklein je Windows 7-partitie door naar Start> Deze computer> Klik met de rechtermuisknop en selecteer Beheren> Schijfbeheer> Klik met de rechtermuisknop op je Windows-partitie en selecteer Volume verkleinen. Vermijd gewoon wat Windows suggereert en laat het niet toegewezen.

Op de Ubuntu-installatie selecteert u uw niet-toegewezen partitie en klikt u op "Nieuw" en selecteert u het bestandssysteem als een "EXT3" en selecteert u het koppelpunt als "/" en klikt u op Ok (als u niet wilt wisselen)

Als u het gewenste type wilt omwisselen (in MB), selecteert u het bestandssysteem als een "Partitie wisselen" en is er geen koppelpunt. Klik op OK en vervolgens de stap in de bovenstaande paragraaf

Na de installatie zal Windows nu standaard in je GRUB-menu staan ​​met Ubuntu, maar dat kan worden opgelost door je /boot/menu.lst te bewerken


5
2017-08-06 18:18

Overweegt u virtualisatie?

Als je gewoon een uitvoeringsomgeving nodig hebt voor unix-tools voor de commandoregel (programmeren), dan is virtualisatie geweldig!

Het andere voordeel is dat je geen risico meer hebt om je Windows-installatie te slopen.

Je kunt gebruiken virtualbox die gratis is, of VMware-server, die ook gratis is.

Wat mijzelf betreft, ik doe webontwikkeling met ubuntu 10.4 LTS gevirtualiseerd met vmware / Win7


2
2018-01-06 15:02

Een manier zou zijn om een ​​Wubi-installatie te doen. Op die manier zou u Ubuntu in feite installeren als een toepassing die u uitvoert vanuit Windows. Meer informatie hierover is te vinden hier en hier, net zoals hier.

De andere manier zou zijn om de grootte van je Windows-partitie te wijzigen om ruimte te maken voor Ubuntu. Daar is een uitgebreide handleiding over hier.


1
2017-08-06 07:34

1) U downloadt de ISO van de gewenste Linux-distro

2) Gebruik de gratis UNetbootin om de ISO naar een USB-sleutel te schrijven

3) start op vanaf de USB-stick

4) dubbelklik op install

5) volg de eenvoudige installatie-instructies


1
2018-01-01 22:10

Installeer Ubuntu in een ext4-partitie die je hebt gemaakt en GRUB doet de rest voor je.


1
2017-08-06 08:37

ik ging naar ubuntu.com en downloadde het gewenste besturingssysteem dat ik wilde. Meer dan waarschijnlijk als je computer nieuw is, heeft het een 64-bits systeem maar controleer en zorg ervoor. Windows 7 stond me toe om het besturingssysteem op een flashstation te zetten, net zoals je het op een cd zou branden. Ik startte de computer opnieuw op en de loader startte en gaf me de keuze om naast windows te installeren. Kies dat en je bent klaar om te gaan. Ik deed het op de dag dat ik mijn Acer-laptop kocht en beide werken soepel. Het is gemakkelijker dan het klinkt, volg gewoon de aanwijzingen en je zult geen problemen ondervinden. Succes


0
2018-01-01 21:57