Vraag Hoe maak ik een Uniek geheel voor Unity?


Ik zou graag een nieuw thema voor Unity willen maken.

Welke kennis en informatie / vaardigheden zijn nodig? Zijn er al tools of sjablonen voor zoiets als dit? Ik heb geen ervaring met Python, dus hulpmiddelen die zijn gericht op beginners hebben de voorkeur.


66
2018-06-08 13:58


oorsprong


Hoe gedetailleerd moet dit zijn? Welke delen van het thema heb je nodig? Icons? Metacity? GTK + 2 en GTK + 3 inclusief speciale wijzigingen aan applicaties (inclusief Unity topbar-thema's)? Het is ook mogelijk (hoewel eerder beperkt) om het uiterlijk van de draagbalk en het dashboard te veranderen, zonder een ingrijpende bronchirurgie uit te voeren. ;-) - htorque
@htorque Ik kan me voorstellen dat dit zich alleen zou moeten concentreren op de Unity-interface zelf (paneel, draagraket, dashboard, enz., ... de andere dingen zouden waarschijnlijk beter worden behandeld in andere vragen). Als je een goede handleiding hebt voor hoe dit voor 11.10 te doen, ga er dan voor. :) - Christopher Kyle Horton


antwoorden:


10.04 tot 11.04

Om problemen met een thema dat ik maak te voorkomen, begin ik met een ander thema en kopieer ik het naar een nieuwe naam en gebruik ik een thema Equinox Evolution Midnight om een ​​nieuw thema te maken dat ik een naam geef Rinzwind. Dit voorkomt fouten, crashes en berichten over dingen die niet aanwezig zijn voor dit thema.

  • maak een nieuw thema gebaseerd op een ander thema

Thema's worden opgeslagen in /usr/share/themes/:

im1

Stappen genomen in deze afbeelding:

  • Open terminal en cd /usr/share/themes/
  • sudo mkdir Rinzwind
  • cd Rinzwind
  • sudo cp -R /usr/share/themes/Equinox\ Evolution\ Midnight/* .

In de nieuwe map is een bestand met de naam index.theme dat moet worden gewijzigd in de nieuwe themanaam. Dus na binnen te gaan sudo gedit index.theme verander alle oude themanamen in de nieuwe:

im2

String, zoeken en vervangen Equinox Evolution Midnight -> Rinzwind
IconTheme en CursorTheme zal ik voorlopig behouden maar het bewerken van deze 2 is bijna hetzelfde als voor dit thema.

En nu hebben we een nieuwe naam voor een oud thema:

im2

  • Een nieuw thema maken

In onze nieuwe map staan ​​2 sets afbeeldingen:

im5

im6

Met een afbeeldingseditor (Gimp) kunt u de kleuren wijzigen of verschillende dingen op de afbeeldingen doen. Zorg ervoor dat u dezelfde afmeting van de afbeelding behoudt en gebruik vanzelfsprekende kleuren (plak deze op één kleur en 1 of 2 tinten van deze kleur om een thema en niet iets dat mensen direct hoofdpijn bezorgt).

Maak deze 2 mappen opnieuw in uw Pictures map door het thema naar uw map te kopiëren Pictures. Ik heb de 2 mappen in het thema gekopieerd en alle mappen verwijderd die hier geen afbeeldingen van zijn, als gevolg:

im7

Open alle afbeeldingen binnen GIMP en begin met het bewerken ervan. Wanneer u tevreden bent, kopieert u ze naar de directory van uw thema en controleert u of deze werkt. Opmerking: aangezien het thema eigendom is van root, moet je sudo gebruiken om het te kopiëren.


45
2018-06-08 19:16U kunt ook thema's kopiëren naar een map onder ~/.local/share/themes/ zodat je sudo-rechten niet nodig hebt (en mogelijke problemen met pakketten later kunt voorkomen) terwijl je een nieuw thema ontwikkelt. - JanC


11.10 en hoger

Het maken van een thema voor 11.10 en later (GTK + 3) is gelukkig erg vergelijkbaar met 11.04 en eerdere versies van Ubuntu die GTK + 2 gebruikten. Dit antwoord is gebaseerd op het al uitstekende antwoord van Rinzwind.

Het is gemakkelijker om een ​​bestaand thema aan te passen dan om een ​​thema vanuit het niets aan te pakken. Bovendien - het is gemakkelijker om een ​​thema in uw eigen lokale thuismap te bewerken - dit voorkomt machtigingen, etc.

Hiermee kun je een nieuw thema maken dat is gebeld foss gebaseerd op het Ambiance-thema. Vanzelfsprekend - als je nog andere GTK + 3-thema's hebt geïnstalleerd, gebruik die dan (zie gekoppelde vraag en antwoord voor waar je thema's kunt krijgen)

Installatiethema's worden opgeslagen in /usr/share/themes/ - lokale thema's worden opgeslagen in uw persoonlijke map onder de mapnaam .themes

  • Open terminal
  • Maak een lokaal foss themamap mkdir -p ~/.themes/foss
  • cp -R /usr/share/themes/Ambiance/* ~/.themes/foss

In de nieuwe map staat een bestand met de naam index.themedat moet worden gewijzigd in de nieuwe themanaam.

gedit ~/.themes/foss/index.theme verander alle oude themanamen naar de nieuwe.

enter image description here

En nu hebben we een nieuwe naam genaamd foss:

Het nieuwe thema bewerken

In onze nieuwe map zijn twee hoofdmappen - Eenheid en gtk-3.0:

enter image description here

Met een afbeeldingseditor zoals Pinta of Gimp kunt u de kleuren wijzigen of verschillende dingen doen op de afbeeldingen in die mappen.

enter image description here

Zorg ervoor dat u dezelfde afmeting van de afbeelding behoudt en gebruik vanzelfsprekende kleuren (plak deze op één kleur en 1 of 2 tinten van deze kleur om een thema).

Open alle afbeeldingen in Pinta / Gimp en begin met het bewerken ervan. Als u tevreden bent, kopieert u ze naar de directory van uw thema.

Het belangrijkste deel van thema-bewerking is echter het veranderen van de verschillende .css bestanden in die mappen (en de submap Apps).

enter image description here

Cascading-Style-Sheets is een goed gedefinieerde stijlbladtaal die het uiterlijk en het gevoel van gekoppelde objecten verandert - in ons geval een thema - maar ook van toepassing is op HTML-webpagina's en -documenten.

Het is niet voor niet-ingewijden om deze te bewerken - gelukkig zijn er enkele zeer goede hulpmiddelen om CSS-wijzigingen te bewerken en te previewen - zie onderstaande gelinkte vraag en antwoord.

Zodra u tevreden bent met uw thema - stel uw thema dan in Ubuntu-Tweak

enter image description here 

Helaas kun je via de standaard geen thema's wijzigen Uiterlijk scherm - de thema's zijn hard gecodeerd in 11.10 en 12.04.


Gelinkte vragen:


31
2017-12-17 12:44Waarom kan ik het thema niet rechtstreeks wijzigen? - Santosh Kumar
de thema's zijn vast (hard-gecodeerd) in het verschijningsscherm. Ik weet zeker dat de ontwikkelaars een patch willen om dit te repareren. Tot die tijd - gebruik myunity om uw thema's te veranderen. - fossfreedom♦