Vraag Hoe software te installeren of te upgraden van een oude niet-ondersteunde release?


Onlangs heb ik een oudere versie van Ubuntu op mijn oude computer geïnstalleerd. Telkens wanneer ik software probeer te installeren, krijg ik een foutmelding dat deze niet kan worden gevonden:

$ sudo apt-get install vlc
Reading package lists... Done        
Building dependency tree    
Reading state information... Done  
E: Couldn't find package vlc

356
2017-12-31 18:29


oorsprong
antwoorden:


De opslagplaatsen voor oudere releases die niet worden ondersteund (zoals 11.04, 11.10 en 13.04) worden verplaatst naar een archiefserver. Er zijn repositories beschikbaar bij http://old-releases.ubuntu.com.

De reden hiervoor is dat het nu geen ondersteuning meer heeft en geen updates en beveiligingspatches meer ontvangt.

Ik verzoek u dringend om een ​​ondersteunde distributie te overwegen. Als uw computer te oud is in termen van geheugen of processor, moet u een distributie als Lubuntu of Xubuntu overwegen.

Als je een verouderde release wilt blijven gebruiken, bewerk je /etc/apt/sources.list en veranderen archive.ubuntu.com en security.ubuntu.com naar old-releases.ubuntu.com.

Je kunt dit doen met sed:

sudo sed -i -re 's/([a-z]{2}\.)?archive.ubuntu.com|security.ubuntu.com/old-releases.ubuntu.com/g' /etc/apt/sources.list

update dan met:

sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade

Soms is het misschien sneller om back-ups van uw systeem te maken en in plaats daarvan opnieuw te installeren met behulp van de ondersteunde versie.

Bron: Kan ik Ubuntu 9.04 blijven gebruiken als deze verouderd is?


Om te upgraden naar een nieuwe release:

Nadat u de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd om over te schakelen naar de mirrors met oude releases, werkt u Update Manager bij en doet u het do-release-upgrade:

sudo apt-get update
sudo apt-get install update-manager-core
sudo do-release-upgrade

Zie ook EOLUpgrades - Community Help Wiki.


493
2017-12-31 18:54en, voor de volledigheid ... hoe zit het met extras repository (voor Skype enz.)? Zijn ze overal beschikbaar na EOF? - MestreLion
Een nog eenvoudiger manier is sudo nano /etc/apt/sources.list, als vi* is gewoon vervelend ... - Wilf
@ TomášZato, totdat iemand de stukjes over extras.ubuntu.com kan beantwoorden, kun je commentaar geven op de specifieke regels om door te gaan met andere apt-get-gebruiken. - Vineet Menon
De sed commando werkt niet altijd, omdat er mirrors zijn die worden gerund door organisaties buiten ubuntu.com. Ik weet niet eens zeker of er drie punten zijn voor alle domeinnamen. Daarvoor moet je handmatig bewerken /etc/apt/sources.list. - Olathe
Er is een probleem hiermee bij het upgraden van 15.04 vanaf 21-03-17. Vivid wordt niet langer ondersteund, maar de dist is niet op oude releases. - Matthew Titsworth


Wat zijn 404-fouten

Het 404- of Not Found-foutbericht is een HTTP-standaardantwoordcode   geeft aan dat de client met de server kon communiceren,   maar de server kon niet vinden wat werd gevraagd.

De server voor het hosten van de website genereert meestal "404 - pagina niet"   Gevonden "webpagina, wanneer gebruikers proberen een verbroken of verbroken link te volgen.

Waarom worden we geconfronteerd met 404-fouten

Ubuntu volgt de benadering van twee verschillende laat cycli los:

Normale Ubuntu-releases worden gedurende 9 maanden ondersteund. LTS-releases worden gedurende 5 jaar ondersteund.

Afgelopen releases kunnen verschillende ondersteuningsschema's hebben (bijvoorbeeld normale releases (vóór 13.04) werden 18 maanden lang ondersteund, terwijl LTS-releases (vóór 12.04) drie jaar op de desktop en vijf jaar op de server werden ondersteund).

EOL: Zodra de ondersteuningsperiode voor een bepaalde release voorbij is; ze worden genoemd Einde van het leven (EOL) en alle updates en pakketrepository's voor die release worden overgebracht naar een andere server, wat resulteert in 404 fouten tijdens het uitvoeren sudo apt-get update. Je kunt bevestigen dat je vrijgave EOL is geworden door naar deze pagina. Als uw Ubuntu-release wordt vermeld onder de "End Of Life (EOL)" -tabel, wordt de release niet langer ondersteund en moet u proberen een upgrade uit te voeren naar een nieuwere ondersteunde release. Als u deze niet-ondersteunde release echter wilt blijven gebruiken, moet u de benodigde wijzigingen aanbrengen in /etc/apt/sources.list wijzen naar de old-releases server van Ubuntu.

Stappen om noodzakelijke wijzigingen aan te brengen

 1. Open je Terminal:

  • druk op Ctrl + alt + T; OF
  • Als je Gnome hebt: Applications → Accessories → Terminal; OF
  • Als u Unity heeft: druk op Super (de sleutel tussen Links Ctrl en Links Alt) en zoek naar Terminal.
 2. Voer de volgende opdracht uit om de rootshell te openen:

  sudo -i
  

  voer uw gebruikerswachtwoord in en druk op invoeren. De prompt zou veranderen en zou aangeven dat de root-gebruiker nu is ingelogd. Voer hier de volgende opdracht uit:

  gedit /etc/apt/sources.list
  
 3. Het bestand zou openen in een nieuw Gedit-venster. Zoek de eerste regel welke niet beginnen met #. Stel dat je Karmic Koala draait (Ubuntu 9.10): het zou op de volgende regel moeten lijken:

  deb <siteurl> karmic main restricted
  

  waar, <siteurl> is uw voorkeursserver - http://gb.archive.ubuntu.com/ubuntu in jouw geval (bijvoorbeeld).

 4. druk op Ctrl + H om je te vervangen <siteurl> met http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu.

  • Zoeken: http://gb.archive.ubuntu.com/ubuntu d.w.z; <siteurl> 
  • Vervangen door: http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu en
  • druk op Vervang alles
 5. Alweer:

  • Zoeken: http://security.ubuntu.com/ubuntu (deze exacte URL voor alle Ubuntu-releases - wat de huidige server ook is die u gebruikt)
  • Vervangen door: http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu
  • druk op Vervang alles
 6. Sla je bestand op en verlaat Gedit.

 7. Voer de volgende opdracht uit om uit de rootshell te komen:

  logout
  

  U zou merken dat de prompt terugschakelt om aan te geven dat uw normale gebruiker nu is ingelogd. Voer dan het volgende uit:

  sudo apt-get update
  

Daar ga je. Nee 404 Fouten deze keer. U kunt nu alle beschikbare pakketten voor uw Ubuntu-release installeren. Je kunt ook rennen sudo apt-get dist-upgrade om eventuele beveiligingsupdates / bugfix-updates te installeren die nog niet zijn geïnstalleerd, maar u ontvangt geen verdere updates voor beveiliging / bugfixes van Ubuntu.


106
2018-01-06 23:02+1 voor ook inclusief instructies om de beveiligingsrepstand bij te werken. - Gaffi
Eigenlijk was de eerste regel zonder een # raring main restricted, geen enkele schuld. Ik veranderde het zoals gespecificeerd, en verving toen ook de urls, maar kreeg nog 404s. - Yokhen
@Yoken Als de regel niet is begonnen deb <siteurl>, dan is het meest waarschijnlijk uw /etc/apt/sources.list bestand is vanwege een of andere reden beschadigd geraakt. Volg de antwoorden op: Hoe herstel ik de standaard repositories?. Dat zou het goede herstellen /etc/apt/sources.list voor u en volg dan mijn antwoord om de servers te wijzigen zodat deze verwijzen naar de oude releases-server. - Aditya
bedankt! Op de een of andere manier lukte het me om van 13.04 naar 13.10 te upgraden, en nu ben ik op weg naar 14.04. - Yokhen
@Dan, wijzigde het antwoord, nu gaan we naar de rootshell en voeren dan het grafische programma uit. U hoeft gksudo niet meer te gebruiken. Ik wil dit antwoord houden voor de beginnende gebruikers zoals ik en wil de zaken niet ingewikkelder maken met behulp van op terminals gebaseerde editors, hoe gemakkelijk of krachtig ze ook zijn. - Aditya


Het korte antwoord is om de volgende apt-repository toe te voegen aan de Derde partij software (of Andere software  in nieuwere versies) in Software bronnen (of Software updates in nieuwere versies):

deb http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu codenaam main restricted universe multiverse

Het lange antwoord ...

GUI-methode

Nou, eigenlijk zullen we dit doen zonder het te gebruiken terminal. Niet een keer. Gewoon GUI, Ik beloof ;-)

Open eerst Software bronnen (of Software updates in nieuwere versies). Het maakt niet uit hoe oud je Ubuntu is, er is zeker zoiets als dit. Kijk voor Ubuntu 9.04 (Jaunty Jackalope) naar de volgende afbeelding om te zien waar deze zich bevindt:

Open Software Sources

Na Software bronnen (of Software updates) het is open, ga erin Ubuntu-software en updates tabs en deselect everytiyng zoals bij volgende afbeeldingen. Je hebt deze dingen niet meer nodig sinds je Ubuntu-versie is Eind van het leven:

Ubuntu Software tab


enter image description here

Zonder sluiting Software bronnen (of Software updates), ga erin Derde partij software (voor de nieuwste releases heeft dit tabblad een naam Andere software) en voeg een nieuwe apt-repository toe. Voer precies de volgende regel in wanneer u wordt gevraagd:

deb http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu jaunty main restricted universe multiverse

Als uw versie van Ubuntu anders is dan 9.04, vervangt u de bovenstaande regel jaunty met je Ubuntu codenaam (bijvoorbeeld als je Ubuntu 9.10 hebt, vervang dan door karmic enzovoort):

Third-Party Software tab

Nu, wanneer u zult sluiten Software bronnen (of Software updates) wordt u gevraagd de informatie over de beschikbare software opnieuw te laden. Zorg er alleen voor dat u een werkende internetverbinding heeft:

Reload available software


Downloading available software

En nu kunt u bijna alles downloaden wat u maar wilt. Voor 9.04 kunt u gebruiken Synaptic Package Manager. Voor de nieuwste releases die er zijn Ubuntu Software Center.

Als u bijvoorbeeld VLC in Ubuntu 9.04 wilt installeren met Synaptic Package Manager, volgt u de instructies in de volgende afbeeldingen:

Open Synaptic Package Manager


Search VLC in SPM


Mark VLC


Mark aditional VLC


Apply VLC


Download VLC


Open VLC

Als je je Ubuntu wilt updaten naar een nieuwe release, ga je gewoon naar Systeem > Update Manager:

Update Manager


Upgrade

Ik testte deze methode uit een live sessie van Ubuntu 9.04 (Jaunty Jackalope) en zoals je op deze foto's kunt zien, werkte het. Als u deel uitmaakt van een geïnstalleerde sessie van Ubuntu, wordt u soms gevraagd om een ​​root- of admin-wachtwoord. Voeg gewoon uw persoonlijke gebruikerswachtwoord in wanneer u daarom wordt gevraagd.


54
2018-06-21 11:24Ik deed dit allemaal vanuit de geïnstalleerde versie 10.10 (maverick). Alles goed, zoals beschreven. @ Radu, je antwoord is perfect! - Gediminas Jeremiah Gudelis
Die afbeeldingen moeten worden bijgewerkt ... wacht ... wat doe je met een pre-12.04? - Braiam
@Braiam Die afbeeldingen zijn up-to-date. Als je het wilt proberen Ubuntu 9.04 (Jaunty Jackalope), je zal het begrijpen. - Radu Rădeanu
@ RaduRădeanu Ubuntu 9.04 was mijn eerste kennismaking met de Linux-wereld. Ahh, die screenshots brengen herinneringen terug! - Tyzoid
Kan dit niet laten werken om 15.04 te upgraden naar 16.04. Je kunt niet voorbij gaan aan het toevoegen van de nieuwe APT-lijn. - MrMule


Krijgen apt-get opnieuw werken, verander uw softwarebronnen naar de oude release repositories.

gksudo gedit /etc/apt/sources.list

verwijder alles wat daar staat en plak het volgende:

# Required
deb http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu/ karmic main restricted universe multiverse
deb http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu/ karmic-updates main restricted universe multiverse
deb http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu/ karmic-security main restricted universe multiverse

# Optional
#deb http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu/ karmic-backports main restricted universe multiverse

Dat is alles.


17
2018-04-13 09:48Ik ben sowieso hartelijk dankbaar, maar het resultaat is hetzelfde wanneer ik "apt-get install lm-sensors" probeer. Misschien is er nog een ontbrekende bron: "Pakketlijsten lezen ... Gereed Bouwafhankelijkheidsboom Statusstatus lezen ... Klaar Pakket lm-sensoren is niet beschikbaar, maar wordt door een ander pakket aangeduid. Dit kan betekenen dat het pakket ontbreekt, is verouderd of is alleen beschikbaar via een andere bron E: Pakket lm-sensors heeft geen installatiekandidaat " - Rorro
Dit zijn de debs: old-releases.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/l/lm-sensors-3. Ik vertrouw het, je hebt de lijst met bronnen opnieuw geladen, toch? - mikewhatever
Dit antwoord werkt niet ... Waarom heeft het zoveel upvotes? Heeft iemand het echt getest? - Tomáš Zato
Ik heb het getest, maar de echte vraag is: Waarom ben je nog steeds op Karmic? Het is al jaren uit ondersteuning en je zou echt door moeten gaan naar een meer recente release. - mikewhatever


Ik kwam hier omdat ik een systeem niet kon upgraden van 15.10 (EOL) naar 16.04. Maar geen van de antwoorden werkte voor mij ... zelfs nadat ik alles had gedaan wat hier werd gesuggereerd, kwam ik steeds verder sudo do-release-upgrade de vervelende reactie:

Checking for a new Ubuntu release 
No new release found

En ik had geen succes bij het hardlopen update-manager; het bleef maar uitzonderingen werpen die ik niet kon oplossen. Ik vermoed dat er iets is beschadigd in mijn installatie van 15.10, maar de bottom line is dat de ingebouwde upgrades gewoon mislukken.

Dus ik zocht naar een niet-ingebouwde methode, en ik heb er zeker naar gekeken dit antwoord.

Hier is de oplossing die voor mij werkte:

 1. Open http://changelogs.ubuntu.com/meta-release
 2. Zoek de release waarnaar u wilt upgraden. In mijn geval is het Xenial Xerus (16.04 ondersteuning op lange termijn).
 3. Zoek de URL van de UpgradeTool. Voor Xenial is het dat deze. Download de tarball van die URL naar een lege map en open deze (tar -xzf of met behulp van de GUI).
 4. Zoek het uitvoerbare bestand met dezelfde naam als de distributie (in mijn geval xenial). Voer het uit met sudo:

  sudo ./xenial &

 5. Keur de upgrade goed en wacht tot het downloaden is voltooid - er zijn duizenden bestanden en waarschijnlijk meer dan een gigabyte. Ga verder met het installeren van de upgrade ...

(Bewerkt lang nadat ik de upgrade had uitgevoerd ... Het was succesvol en ik vergat te updaten)

 1. Wacht tot het voltooid is, goedkeuren als gevraagd ... Ik herinner me niet de exacte details

 2. Na het opnieuw opstarten wordt de nieuwe versie met succes uitgevoerd en kunnen alle updates normaal worden opgehaald.


15
2017-10-15 12:19Het kostte me een tijdje om deze post te vinden. Alleen met de tarwebol waarnaar verwezen werd, slaagde ik erin om de upgrade vanaf 15.04 / sluw te laten lopen. De benaderingen met de oude releases urls werkten niet. Ik hoop dat dit andere gebruikers helpt om dit probleem aan te pakken. - Jeroen
Ik ben blij dat je het nuttig vond! - laugh
Serieus, bedankt hiervoor, ik heb deze stappen gewoon gebruikt om 10.04 te upgraden naar 12.04. Mijn probleem was anders omdat mijn installatie niet beschadigd was, maar er was een fout bij een do-release-upgrade die ik niet in de terminal kon vinden. Door deze stappen te volgen, werd een dialoogvenster weergegeven met de melding "Fout bij het verifiëren van sommige pakketten" askubuntu.com/a/426121/262601 welke de upgrade met succes hebben voortgezet. Ik trok mijn haar eruit, maar het is mijn eigen schuld dat ik niet eerder heb geüpgraded. - Fooxz
Helaas werkt zelfs dit niet voor 15.04 - MiroJanosik
Werkt als een charme! Ik had een pittige server die ik verwaarloosde en ik kreeg het tot kunstig en kon verder vanaf daar upgraden, bedankt! - Patrick Cornelissen


Terwijl fossfreedomHet antwoord is een goede manier om het probleem te beschrijven en op te lossen, Ik heb een variantoplossing gevonden waarvan ik denk dat deze eenvoudiger en iets eleganter is.

De truc is om toe te voegen http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu/ als een spiegelen vertel Software Sources om naar die mirror te schakelen.

Om dit te doen, maak een back-up en bewerk deze /usr/share/python-apt/templates/Ubuntu.mirrors. Kies een valse locatie voor de server met oude releases (bijv. #LOC:US) en voeg de volgende regel eronder toe:

#LOC:US
http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu/

Open nu het dialoogvenster Softwarebronnen van het systeem en selecteer handmatig old-releases.ubuntu.comalsof het je regionale spiegel was. Je zou het moeten vinden onder de neplocatie die je in de vorige stap hebt gekozen.

De volgende keer dat u uw pakketinformatie opnieuw laadt via Synaptic of Update Manager, zou u moeten zien dat het met succes bijgewerkte pakketinformatie ophaalt.


11
2018-06-19 02:19Werkt prima, erg gemakkelijk en snel - doug


Het lijkt erop dat de Karmic-repositories dat zijn niet meer beschikbaar.

Omdat ze voor een vorige versie van Ubuntu zijn, kunt u overwegen ze uit uw bronnenlijst te verwijderen. Kijk eens naar deze helppagina voor stapsgewijze.


6
2017-12-31 22:49

U kunt de repository's vinden onder de server "oude releases" http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu/dists/

En over hoe u de /etc/apt/sources.list  https://help.ubuntu.com/community/EOLUpgrades


5
2018-04-13 09:45Bedankt gajdipajti, ik zoek het binnen de pakketlijst, maar kan het juiste ".deb" niet vinden. Mijn ubuntu heeft al "libsensors3", maar alle pakketten vragen mij om de "libsensors4". Ik weet dat de normale oplossing een upgrade zou moeten zijn, maar ik kan het niet doen omdat de computer is bedoeld om te worden gebruikt met een software die alleen op 9.10 werkt. - Rorro
@Rorro: welke software draait alleen op Ubuntu 9.10? - unforgettableid


Er is een edge-case - apt-get claims 16.04 LTS bestaat niet - waar het oude pakket (Vivid, in mijn geval) niet op de server "oude releases" stond. Maar apt-get kon alleen kernel- en Google-updates vinden.

Ik weet niet precies wat mijn probleem was, omdat ik de geaccepteerde antwoorden blindelings had gevolgd sed commando (nooit een slimme zet).

Dit werkte niet omdat Vivid niet in het archief "oude releases" zat maar nog steeds op de gb.archive.ubuntu.com spiegel.

In dat specifieke geval was de oplossing als volgt:

sudo -i
edit /etc/apt/sources.list

Ga zorgvuldig door alle bronnen en ontdek dat een van de oude en onjuist was en niet correct kon worden bijgewerkt (of iets). Of, zoals ik deed, zoek naar vervangen van old-releases.ubuntu.com naar gb.archive.ubuntu.com. Vervolgens is het zonder problemen geüpgraded naar de volgende release, terwijl ik wat leesplezier heb opgedaan.

Dus ofwel:

 1. Er was een fout in mijn bronnen
 2. De gb.archive.unbuntu.com mirror heeft een oudere reeks releases.

De afhaalservice hier is dat hoewel de meeste antwoorden hier in sommige gevallen van toepassing kunnen zijn, het zou moeten betalen om er zeker van te zijn dat je /etc/apt/sources.list is correct voordat je het inschakelt voor het archief "oude releases".

U kunt uitzoeken welk van de archieven of uw spiegel de gewenste versie heeft door eenvoudigweg een browsertabblad naar het archief en de vraag te wijzen en naar uw versienaam in de mappenlijst te zoeken. Welke versie je ook gebruikt, het is de bron die je moet gebruiken.


1
2018-06-05 15:12