Vraag Deel bestanden tussen Mac OSX en Ubuntu op Dual boot


Ik heb een hackintosh dual-booted met ubuntu en ik probeer een aparte (3e) partitie te maken om in essentie bestanden tussen hen te delen en bijna als een usb te werken, aangezien de hackintosh geen wifi heeft. Ik heb geprobeerd de partitie te formatteren als fat32, hfs en ext4, maar ze hebben allemaal problemen met lezen / schrijven op een van de andere besturingssystemen. Hoe zou ik dat doen?


1
2018-02-15 04:26


oorsprong


Je kan het proberen deze. Ik denk echter dat deze vraag beter bij AskDifferent past.


antwoorden:


Afhankelijk van uw behoeften, moet u de NTFS proberen1 en ExFAT2 bestandssystemen. Ze worden beide goed ondersteund in Linux en OS X.3 (met FUSE aan beide uiteinden) en hebben geen last van de problematische beperkingen van de FAT-familie.

Als u hulp nodig hebt bij het formatteren van uw partitie met een van beide, geef me een opmerking en ik zoek naar of schrijf enkele instructies. Je zou in orde moeten zijn met de gebruikelijke tools (mkfs, Gnome-schijven, GParted).


1 NTFS werkt uit de doos op Ubuntu.

2 Installeren exFAT-zekering om Ubuntu de mogelijkheid te geven ExFAT-bestandssystemen te koppelen en exFAT-utils om ExFAT-bestandssystemen te maken en te manipuleren.

3 Raadpleeg onze zustersite voor instructies over het gebruik van FUSE om NTFS- en ExFAT-bestandssystemen te koppelen aan OS X. AskDifferent of andere online bronnen, omdat ze hier buiten het onderwerp zouden zijn.


1
2018-02-15 09:50Heel erg bedankt, dit is misschien wat ik zoek, ik zal het uitproberen nadat ik mijn huiswerk heb gemaakt. Dus fuse op mac en de NTFS / ExFAT-pakketten voor ubuntu zouden eventuele problemen met de mount of dergelijke moeten oplossen? - Nolifepothead
Zie de update van mijn antwoord. - David Foerster