Vraag Mijn bureaublad start niet meer


Ik heb een redelijk oude desktop (vanaf 2008) met alleen Ubuntu 14.04 (geen dual-boot). Ik heb deze machine na ongeveer een jaar niet meer opgestart en wilde het nu opnieuw opstarten om een ​​back-up te maken van alle foto's die ik daar heb. Maar ik lijkt te laat te zijn; het boot niet meer op. Wanneer ik hem aanzet, zie ik de volgende schermen verschijnen (in volgorde):

enter image description here

enter image description here

enter image description here

en dan eindigt het met dit zwarte scherm met alleen de knipperende cursor en gebeurt er niets meer. Ik liet het ongeveer een half uur in deze staat, maar echt ... er gebeurt niets meer.

Zien dat het zegt no any drive found in het tweede scherm heb ik opnieuw opgestart en gedrukt del om de bios in te gaan, waarvan ik een paar foto's van schermen nam waarvan ik dacht dat ze nuttig zouden kunnen zijn:

enter image description here

enter image description here

Zoals je kunt zien, heb ik twee harde schijven. Een daarvan is de schijf waarop Ubuntu is geïnstalleerd en de andere die ik gebruikte om al mijn foto's op te slaan.

En vanaf hier ben ik een beetje verdwaald. Weet iemand wat ik kan doen om deze machine opnieuw in Ubuntu op te starten? Alle tips zijn welkom!


1
2017-08-07 19:37


oorsprong


Hebt u 2 FYSIEKE stations in de computer, of 3? Als u alleen de 2 hebt, worden deze dan ingesteld als een hardware-RAID of als twee afzonderlijke schijven? In plaats van één schijf voor Ubuntu en één schijf voor foto's, zou het 1 partitie voor Ubuntu en 1 partitie voor afbeeldingen kunnen zijn? - heynnema


antwoorden:


Op dit moment heb je in feite twee problemen, niet één. Ten eerste moet je die bestanden opslaan en ten tweede moet je die pc opnieuw opstarten.

Voor uw eerste probleem, denk ik dat een noodoplossing een levende stok zou zijn. Dat betekent dat je een USB-stick koopt, je gaat naar een van je vrienden, je koopt een biertje en een goed boek om hem bezig te houden, en je gebruikt zijn pc om een ​​levende USB-stick te maken (dat betekent dat je een Linux hebt distro in je zak). Vervolgens start u uw eigen pc op vanaf die USB-stick, gaat u naar uw bestanden, slaat u ze online op in de cloud (Google Drive of Dropbox) of op een andere stick.

En wat betreft uw tweede probleem, hier is mijn suggestie. Ik had hetzelfde probleem. Probeer zo mogelijk uw pc te ontsleutelen en uw kabels te bekijken. Misschien is uw harde schijf niet goed aangesloten en uw systeem kan het gewoon niet zien. Anders zou het volgens mij verstandig zijn om het ter controle in te schakelen. Het kan een hardware-gerelateerd probleem zijn.


1
2017-08-07 20:04

Als je een andere computer hebt, raad ik aan een Ubuntu-installatieschijf te maken om te proberen Ubuntu opnieuw te installeren. Als u geen CD-drive hebt, kunt u de procedure uitvoeren met een USB-stick. Hier is een link naar de installatiebestanden van Ubuntu:

http://www.ubuntu.com/download/desktop

Nadat je dat gedaan hebt, start je op vanaf de CD. Als het niet werkt, probeer dan in de fabriek je computer te resetten.


0
2017-08-07 19:49Zijn grootste zorg is om een ​​back-up van zijn foto's te maken. U probeert niet om wijzigingen aan te brengen, zoals het opnieuw installeren van Ubuntu, wanneer de hardware u vertelt dat het de schijven niet vindt. - heynnema