Vraag Is QtAudioEngine beschikbaar voor Ubuntu 16.04?


Ik probeer geluid aan een Qt-toepassing toe te voegen op Ubuntu 16.04 met de Ubuntu SDK. De volgende QML wordt gemaakt, maar mislukt tijdens runtime met module "QtAudioEngine" is not installed:

    import QtQuick 2.2
    import QtQuick.Controls 1.1
    import QtMultimedia 5.6
    import QtAudioEngine 1.1  // <-- nope

Ik zie het vanaf deze vraag dat qtdeclarative5-qtaudioengine-plugin was beschikbaar voor Ubuntu 14.04. Ik kan het niet vinden voor Ubuntu 16.04. Moet ik het bouwen?


1
2017-10-03 16:35


oorsprong
antwoorden:


https://bugreports.qt.io/browse/QTBUG-51567

Dus, ik zou zeggen dat QtMultimedia-pakketten voor Debian / Ubuntu zonder die ondersteuning werden gebouwd.

Citaat:

Ik heb het aan de praat gekregen door QtMultimedia te bouwen met CONFIG + = config_openal en de build omgevingsvariabelen INCLUDE en LIB in respectievelijk de mappen openAL includes en libs in te stellen. Merk op dat het Windows-installatieprogramma van OpenAL geen "AL" -map heeft zoals verwacht door de build, dus hernoemde ik "omvat" naar "AL" en wees INCLUDE naar de bovenliggende map.   Ik heb de resulterende qml-plug-in, de qmldir en de plugins.qmltypes handmatig naar de qml-map van de qt-installatie gekopieerd. Het voorbeeld van de audiomotor werkt nu.

Maar ik ben het ermee eens dat je niet zo ver hoeft te gaan om functies in te schakelen - en +1 om te documenteren hoe je dit moet doen.


1
2017-10-27 11:29