Vraag "Wachten op netwerkconfiguratie" Probleem


Dit probleem treedt soms op wanneer ubuntu opstart. Je kunt soms niet echt naar de interface booten.

Spatscherm met de 5 stippen en een bericht met de tekst:

wachten op netwerkconfiguratie

gevolgd door:

een extra 60 seconden wachten op netwerkconfiguratie


66
2017-11-06 12:42


oorsprong
antwoorden:


Ik besloot om de CLI- en Alt + Ctrl + F2-aanpak te gebruiken, dus JE BENT VRIJ om dat te doen terwijl je bent ingelogd bij de GUI - Oké, ik zal de algemene stappen schrijven, dus voel je vrij om welke aanpak dan ook te gebruiken.

 1. Bewerk /etc/network/interfaces:

  sudo nano /etc/network/interfaces
  
  1. Als u dit vanuit LXTerminal typt terwijl u bent aangemeld bij de GUI, doet u het volgende:

   gksudo leafpad /etc/network/interfaces
   
 2. Verwijder alles wat daar is geschreven en bewaar dit gewoon:

  auto lo
  iface lo inet loopback
  

Het is heel goed om een ​​back-up van het "interfaces" -bestand te bewaren, voor het geval dat, dus zorg ervoor dat je een "interfaces.bak" -bestand opslaat voordat je iets doet

 1. Ctrl + O als u nano en gebruikt Ctrl + S (Bestand> Opslaan) als u leafpad gebruikt.

 2. Ctrl + X als u nano en gebruikt Ctrl + Q (Bestand> Afsluiten) als u leafpad gebruikt.

 3. Reboot.

 4. Gedaan.


43
2017-11-06 12:42auto lo iface lo inet loopback werkt niet - draw
@draw moet op twee regels staan: 1e regel is auto lo; 2e regel is iface lo inet loopback - daniel kullmann
@danielkullmann; auto lo; (1e regel) iface lo inet loopback; (2e regel) Het werkt ook niet voor mij. Ik moet de interface handmatig configureren en het adres geven !! - mythicalcoder
Mijn interfaces-bestand ziet er precies zo uit, maar het probleem blijft bestaan ​​/: - Andy
Merk op dat dit alleen werkt als je dat hebt gedaan network-manager geïnstalleerd. Het wordt geïnstalleerd op de desktopversie van Ubuntu, maar niet op de serverversie. Als je niet hebt network-manager geïnstalleerd en u doet dit, dan zal geen enkele van uw interfaces werken - kbuilds


In elke situatie waarin ik dit tegenkwam, is het een probleem in / etc / network / interfaces

U zou niet alles moeten verwijderen zoals in een eerdere post werd gesuggereerd, maar eerder op veelvoorkomende problemen letten.

In mijn geval was het de gatewayparameter voor extra ethernet-IPS. U hoeft alleen de gateway voor de primaire interface voor elke kaart te definiëren.

Ik bedoel hiermee of je bestand er zo uitziet:

auto eth0
iface eth0 inet static
 address 10.0.0.5
 netmask 255.255.255.0
 network 10.0.0.0
 gateway 10.0.0.1

auto eth0:0
iface eth0:0 inet static
 address 10.0.0.6
 netmask 255.255.255.0
 network 10.0.0.0
 #gateway 10.0.0.1

De 2e gateway-param zorgt ervoor dat ubuntu 60+ seconden blijft hangen tijdens het opstarten, u hoeft alleen de gateway voor de eerste eth0-sectie te definiëren, u moet de gateway definiëren voor eventuele nic-kaarten, IE eth1, wlan0 enz. Maar NIET voor extra IPS toegewezen aan dezelfde nic. Eerdere versie van Ubuntu had hier geen problemen mee, maar Ubuntu 12.04 vindt het niet leuk ... Wees aardig als het het simpelweg zou kunnen negeren.

Ik weet zeker dat er andere "problemen" in dit bestand zijn die dit kunnen veroorzaken, dus u moet het bestand inspecteren en ervoor zorgen dat er geen typefouten enz. Zijn.


37
2018-01-31 15:00De optie "netwerk" is verouderd, niet meer nodig. - jdthood
dit antwoord is niet op mij van toepassing, ik heb geen gateways in actieve stanza's van dit bestand - memnoch_proxy
Dit was het antwoord dat ik nodig had - Patrick Chu
Ik had precies hetzelfde probleem en deze oplossing werkte perfect! - Sam
In mijn geval bevatte de regel die begon met "auto" een interface "eth2" die niet langer bestond, d.w.z. niet langer was geconfigureerd in interfaces. - hacker2007


Dit kan ook helpen: http://tech.pedersen-live.com/2012/05/disable-waiting-for-network-configuration-messages-on-ubuntu-boot/

In principe bewerk je dit /etc/init/failsafe.conf bestand en uit te schakelen (commentaar) de sleep opdrachten die het systeem daadwerkelijk pauzeren. Naast het uitvoeren van de taak, was er in mijn geval helemaal geen fout in de netwerkconfiguratie, dus alles ging goed.

Trouwens, je oplossing staat alleen toe om de loopback-interface te configureren, iets dat ik niet kon betalen in mijn setup (ik moest de interfaces en bruggen handmatig instellen).


35
2018-01-29 20:02Dit zou het juiste antwoord moeten zijn. Veel mensen voelen dat de functionaliteit van failsafe.conf is overdreven - kbuilds
Het vermoorden van een failsafe is nooit het juiste antwoord. Het is de juiste keuze om de verkeerde configuratie aan te brengen om faalveilig in te trappen. Er zijn verschillende plaatsen waar de verkeerde configuratie kan zijn, maar het is absoluut niet in failsafe! - Tino
Dit is het juiste antwoord naar mijn mening. Ik purposley start zonder netwerkconfiguren wanneer ik servers cling of back-ups herstel tijdens noodsituaties. Ik hoef tijdens een noodsituatie geen 2 minuten te wachten maar er is niets "fout" aan mijn configs. - FreeSoftwareServers
Geen toegang tot de URL, lijkt de pagina te zijn gedaald. Het is beschikbaar op archive.org: web.archive.org/web/20160301200431/http://... - rog


De echte (!) Oplossing voor dit probleem is het volgende commando:

sudo sed -i.old-`date +%Y%m%d-%H%M%S` '/^auto lo$/!s/^auto /allow-hotplug /' /etc/network/interfaces

In /etc/network/interfaces dit verandert alle interfaces (behalve lo) van auto naar allow-hotplug. Op deze manier hoeft de boot niet langer te wachten tot de interfaces als eerste verschijnen.

Waarschuwing:  Na deze wijziging kan een permanent verbonden interface na het opstarten blijven staan ​​tot systemdontvangt een echte pluggebeurtenis. Zie onderstaande opmerkingen.

Voorbeeld voor (kijk naar auto eth0):

auto lo
iface lo inet loopback

# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet dhcp

Voorbeeld na (kijk naar allow-hotplug eth0):

auto lo
iface lo inet loopback

# The primary network interface
allow-hotplug eth0
iface eth0 inet dhcp

Opmerkingen:

 • Als u netwerkshares mounten in /etc/fstab, gebruik auto en niet allow-hotplug voor de interface naar de netwerkshares. Anders kunt u tijdens het opstartproces vreemde dingen zien gebeuren, omdat het netwerk beschikbaar moet zijn voorafgaand aan de toewijzing van netwerkshares. allow-hotplug kan dit niet garanderen.

 • Als de interfaces binnen zijn auto modus, zegt u: "Deze interfaces zijn cruciaal voor het opstarten, dus wij moet wachten om ze op te halen voordat we zijn opgestart. "Dus, als ze niet komen, vertraagt ​​Ubuntu de boot met failsafe, wachtend tot ze maximaal 120 seconden verschijnen. En dit is het juiste ding om te doen.

  In tegenstelling, Interfaces die zijn ingesteld op allow-hotplug vertel Ubuntu dat ze optioneel zijn. Daarom zijn ze niet essentieel om op te starten.

 • Ubuntu legt vast welke interfaces beschikbaar zijn tijdens de installatie en gaat ervan uit dat deze belangrijk zijn voor latere gebruik. Dit is een conservatieve keuze, in het geval dat de interface later nodig is omdat sommige Service eraan vasthoudt, omdat dergelijke services niet kunnen starten als ze de interface missen.

 • Er is ook een kernel-instelling waarmee processen kunnen binden aan niet-bestaande IP's, zodat u altijd kunt gebruiken allow-hotplug als je wilt, zonder de stabiliteit van het opstartproces te schaden. Dit is echter een heel ander verhaal.

Opmerkingen (update 2018-01-04):

 • Aan mijn zijde, allow-auto doet hetzelfde als auto, dus het helpt niet (geprobeerd met br0).

 • Na het upgraden van een van mijn systemen naar Debian Stretch en overschakelen naar SystemD, werd de boot ondraaglijk vertraagd tijdens het wachten op de (permanent verbonden buiten) interface br0 bedenken. Echter met allow-hotplug  de interface br0 bleef liggen na het opstarten. Misschien wordt dit veroorzaakt doordat SystemD geen echte of synthetische pluggebeurtenis op een dergelijke interface ontvangt. Ik heb hier niet dieper op ingegaan, zoals sommige obscure crontab binnenkomst @reboot /sbin/ifup br0 voor root repareerde het voor mij. (Dit werkt, maar is waarschijnlijk iets dat je beter niet aan anderen kunt aanbevelen. Ik zou graag willen horen of iemand een beter idee heeft.)

((Tekst eindigt hier, de rest is voor uw vermaak))

En hier is een bedtijdverhaal, geïnspireerd door dit:

Sommige gewassen boeren gingen tekeer. Hun gewassen zijn uitgedroogd! Dus zij onderzocht waarom er niet genoeg water in de irrigatiesloot was. In de dichterbij gelegen distantie herkenden ze onmiddellijk hun schuldige. De dam! De verdoemde dam hield al het water omhoog!

Vanaf dit moment was het duidelijk wat te doen. "Blaas de dam op!" ze schreeuwde en begon hun dynamiet te verzamelen. Toen vertrokken ze allemaal recht naar de dam.

De kleine zoon van een van de boeren vroeg zijn vader over wat was er aan de hand. Hij zei tegen zijn zoon: "Er zit niet genoeg water in de sloot, dus blazen we de dam op! "Toen ging hij meteen naar volg het pakket.

"Maar", probeerde de kleine na zijn vader te schreeuwen: "Maar er is een klep! Open gewoon de klep! "Helaas, zijn stem was te zacht, en zijn benen waren te kort, dus deze boodschap bereikte niemand.

De jongen ging zitten en huilde. Een half uur later hoorde hij de verre "Boom" die zijn favoriete plek op de dam vernietigde, waar de klep zich ook bevond.

Wat er daarna gebeurde?

De zondvloed heeft alle kostbare gewassen weggevaagd. De bank nam de boerderij van de vader van de jongen weg. Zijn vader kon niet betalen voor een goede school. Dus de jongen sloot zich aan bij het leger om hoger onderwijs te krijgen. Daar leerde hij alles over de fyieken van explosieven en probeert hij nu een ontploffingsbestendige dam te vinden.

Wat heeft dit verhaal hier mee te maken?

 • De gewassenboeren zijn de andere antwoorden.
 • De kleine jongen is hier het antwoord.
 • De moeder is de Ubuntu-faalveilige slaper.
 • De klep is de juiste interface-instelling.
 • Het water is het opstartproces.
 • Het gewas is je Ubuntu OS.
 • En de gevulde sloot is, hoe het opstartproces eruit zou moeten zien.

De instelling van de interface, die leeft /etc/network/interfaces, wordt opgeblazen terwijl de slaap in failsafe wordt verwijderd, en zelfs als iemand de gesloten klep ziet (auto), niemand spottet dat het ook openend zou kunnen zijn!


24
2018-01-14 15:45Dit is het juiste antwoord. Ik hoop dat de oorspronkelijke vrager dit als het juiste antwoord kiest en het probleem als opgelost beschouwt. - thatmaheshrs
Bedankt voor het delen van @Tino. Het verhaal is leuk, maar naar mijn mening wordt het antwoord te veel verstoord en moet het in ieder geval niet vóór de laatste nuttige technische opmerkingen worden geplaatst - ndemou
@ndemou Bedankt voor het noteren, dienovereenkomstig bewerkt. Ik heb geprobeerd een spoiler voor het verhaal te gebruiken, maar het kwam niet uit zoals ik het leuk vond, dus liet ik het achter zoals het nu is. - Tino
Beste kwaliteitsantwoord en de ironie van het verhaal is van onschatbare waarde. - Rui F Ribeiro


Voeg een ... toe # in de /etc/init/failsafe.conf bestand voor alle regels die bevatten sleep <n>. Dit zou helpen om snel op te starten.

Dit zou leiden tot een snellere opstart, en het zou geen problemen met de /etc/network/interfaces het dossier. Problemen met de /etc/network/interfaces bestand is niet het doel van /etc/init/failsafe.conf het dossier.

Er zijn situaties waarin jij willen de netwerkinterface werkt niet (dat wil zeggen, een laptop heeft slechts een deel van de tijd de ether-interface (bedrade verbinding) aangesloten). Ik wil niet 2 extra minuten wachten voordat mijn laptop opstart omdat ik de bedrade verbinding niet heb aangesloten.


12
2018-03-25 08:33Kunnen sommige van die lijnen (en de opzettelijke vertragingen die ze produceren) belangrijk zijn? Zo niet, dan raad ik aan om dit antwoord uit te breiden om uit te leggen waarom. - Eliah Kagan
Ik geloof dat die vertragingen nu exclusief in de ubuntu-serverconfiguratie zitten en dat ze er zijn om het aantal mensen dat klagen over dingen die niet goed werken te verminderen omdat een netwerkdaemon opstart voordat er werkende interfaces (misschien dns) waren en het is dus beter om te wachten hier dan opschieten via een opstart zonder netwerkverbindingen. - kkron
Goed antwoord! De auteur van failsafe.conf liet zijn e-mail daar achter met opmerkingen over waarom hij twee minuten wacht, tenzij er een statisch adres is. Ik denk dat deze man alleen verantwoordelijk kan zijn voor de instanties van Ubuntu die 48x langzamer opstarten dan Windows;) - Brain2000


Ik had een soortgelijk probleem. Door rennen ifconfig -a, Heb ik vastgesteld dat de enige netwerkapparaten op mijn computer waren p4p1 en lo. Er was geen eth0.

Dus ik heb bewerkt /etc/network/interfaces, ter vervanging van alle instanties van eth0 met p4p1. De inhoud van het bestand is nu:

auto lo
iface lo inet loopback

auto p4p1
iface p4p1 inet dhcp

Na het opnieuw opstarten werkte het netwerk goed.

Als het ertoe doet, gebruikte ik Ubuntu 12.04.5 Server-editie.


2
2018-03-20 22:17Misschien vervangen auto p4p1 met allow-hotplug p4p1 en je computer start ook snel op als het Ethernet uitvalt. Dit is echter afhankelijk van uw instellingen. Bijvoorbeeld als het een werkstation of server is met netwerkshares (NFS of Samba) wil je definitief wachten tot het netwerk beschikbaar is voordat je verder gaat, dus allow-hotplug zou de verkeerde keuze zijn. - Tino
Dank je!! Met ifconfig -a Ik ontdekte dat de interfaces echt waren eth4 en eth5. - francadaval