Vraag Hoe een gebruiker toe te voegen zonder / thuis?


Ik wil een nieuwe gebruiker maken om een ​​service op het systeem uit te voeren, maar wil deze niet hebben /home en andere configuratiebestanden ervoor. Alsof er een gebruiker is voor postgres, maar deze heeft er geen /home directory.


66
2018-03-07 09:57


oorsprong


Ik heb dit net gevonden howtogeek.com/howto/ubuntu/add-a-user-on-ubuntu-server - Owais Lone


antwoorden:


Standaard maakt de opdracht useradd geen home-directory's aan, maar voor een daemon raad ik je aan om de systeemoptie te gebruiken en de shell te veranderen in een niet-bestaande, zodat niemand kan inloggen met die account (in ssh bijvoorbeeld):

sudo useradd -r -s /bin/false USERNAME

Je kunt alle opties zien met man useradd en man groupadd als je ook een groep voor de gebruiker wilt maken.


86
2018-03-07 10:21useradd -r creëert een systeemgebruiker, niet alleen een gebruiker zonder homedir. - fromnaboo
kennisgeving, useradd -r maakt ook overeenkomstige groepen.
Ik geloof dat de beste werkwijze gebruikt wordt /sbin/nologin als de login-shell, hoewel met /bin/false zou geen verschillen maken. - Meow


Proberen adduser --system --no-create-home USERNAME of kijk gewoon naar de man adduser die beweert een "vriendelijker front-end voor de low-level tools zoals useradd ...".


48
2018-03-07 12:42Ik heb eigenlijk niet gemerkt dat dit zo is adduser vs. useradden het uitvoeren van de opdracht useradd met deze opties is er geen fout opgetreden, maar is het account gemaakt met shell /bin/bash. "Koper let op". - isapir


Ik had iets vergelijkbaars nodig: een nieuwe gebruiker zonder inlogprivileges en gebonden aan een systeemservice. Het antwoord van Clausi creëert echter een gebruiker met de primaire groep als 'nogrroep', wat niet echt wenselijk was.

adduser --system --no-create-home --group USERNAME maakt een systeemgroep met dezelfde naam als de gebruiker en koppelt deze aan de gebruiker als de primaire groep. Dit kan vervolgens worden geverifieerd met behulp van de groups USERNAME of de id USERNAME opdracht.


14
2018-01-02 01:13

probeer deze opdracht:

sudo useradd vivek

Hiermee wordt een gebruiker gemaakt zonder uw thuismap te maken /home/vivek


1
2018-03-07 10:04Nee, zolang u bent ingelogd met dit account, de /home/vivek wordt automatisch gemaakt. - Meow


Om een ​​gebruiker zonder thuismap toe te voegen, zijn de opdrachten,

useradd -M username

of

useradd --no-create-home username

of

adduser -M username

of

adduser --no-create-home username

1
2017-12-01 06:23