Vraag Kan ik tegelijkertijd nginx en apache uitvoeren?


Dit is mijn scenario:

Apache werkt perfect met SSL ingeschakeld en certificaten geïnstalleerd op poort 443.

Ik zou ook graag nginx op dezelfde machine installeren. Zowel als een functionele omgekeerde proxy en een server op poort 81 of 8443 (met hetzelfde certificaat gebruikt door apache)

Ik vond veel oplossingen met nginx als primaire server en apache als secundair. Ik wil niet knoeien met mijn bestaande apache-configuratie, dus nginx zal secundair zijn voor mij.


1
2018-02-13 16:13


oorsprong


Dus wat is je vraag? Als je al veel oplossingen hebt gevonden, begrijp ik niet wat je hier vraagt. - terdon♦
Ja, het is mogelijk, apache is main en stuurt statische pagina's naar nginx. - George Udosen


antwoorden:


Apache en Nginx kunnen zeker tegelijkertijd worden uitgevoerd. De standaardconfiguratie staat niet toe dat ze tegelijkertijd starten omdat ze beide proberen te luisteren op dezelfde poort en hetzelfde IP.

U kunt echter gemakkelijk de poorten of poorten en IP's of IP's wijzigen. Er zijn verschillende manieren om ze achter elkaar te laten lopen (meestal Apache achter Nginx omdat Nginx het eerste toegangspunt in de keten is omdat het sneller is voor statische bronnen, en Apache zal dan alleen worden geactiveerd voor een aantal geavanceerde dynamische rendering / verwerking ) of gewoon naast elkaar. Vink dit aan om te beginnen met: http://kbeezie.com/apache-with-nginx/


1
2018-01-08 07:48