Vraag Hoe schakel ik het touchpad uit met behulp van de linkerbovenhoek van een HP Pavilion dv6?


Als u het touchpad op een HP Pavilion dv6 wilt uitschakelen, tikt u dubbel op een gebied in de linkerbovenhoek van het touchpad. Vervolgens wordt het blauwe indicatielampje rond de rand van het touchpad rood en is het touchpad uitgeschakeld.

Door nogmaals op dit gebied te tikken, wordt het touchpad weer ingeschakeld. Ik typ veel, en stoot vaak tegen het touchpad, maak mijn werk kapot en irriteer me. Dus zou ik de mogelijkheid willen inschakelen om het touchpad uit te schakelen door dubbel te tikken op het gebied in de linkerbovenhoek. Helaas is er geen back-up van de functietoets om de touchpad uit te schakelen.

Dit werkt niet in Ubuntu. Ik kan het uitschakelen met behulp van de touchpad-indicator, maar het programma moet handmatig worden gestart en je moet de toetscombinatie uitschakelen. Dubbeltikken op het gebied is veel eenvoudiger. Mijn computer is de HP Pavilion dv6-6135dx. Alle hulp zou zeer op prijs worden gesteld.


11
2017-11-29 00:46


oorsprong


Overweeg om dat antwoord definitief te maken en de vraag misschien te bewerken - update het voor de nieuwe kernel / ubuntu. zo niet, wis het misschien? - cipricus
@William, voor mijn HP op Windows werkt het ook niet. Sommige HP-laptops hebben deze functie niet. Weet je zeker dat het voor je laptop werkt op Windows en dat dit een ubuntu-probleem is? - Pacerier


antwoorden:


gsettings set org.gnome.settings-daemon.peripherals.touchpad disable-while-typing true 

zal uw touchpad uitschakelen terwijl u typt en deze opnieuw inschakelen wanneer u denkt dat u uw vinger op de touchpad gebruikt.

Niet zeker of het aan uw behoeften zal voldoen, maar het is een oplossing die mij perfect op mijn laptop past.

Om terug te keren naar het standaardparametergebruik

gsettings set org.gnome.settings-daemon.peripherals.touchpad disable-while-typing false

Als het niet helpt een opmerking neer te zetten, bedenk dan iets over je touchpad.


4
2017-12-07 14:55Ik heb dit al gedaan, maar de functie is onbetrouwbaar en lijkt niet 100% van de tijd te werken. Ik wil weten hoe ik het touchpad kan uitschakelen met de optie Rechtsboven. - William
@William - in dit geval zou je dit antwoord definitief moeten uitvinken of je vraag moeten aanpassen om bij het antwoord te passen. ik heb dezelfde vraag die lijkt op een duplicaat van jou in zijn huidige vorm. nu is het alsof mijn vraag hier een antwoord heeft, terwijl dat niet het geval is. dit is een antwoord op deze vraag - cipricus


De optie die je mentoined is een driver-functie - er is geen Linux-alternatief voor dat totdat iemand er een patch voor maakt.

Kijk rond de touchpad-instellingen en je zult handige vervangingsinstellingen vinden. U kunt bijvoorbeeld een sneltoets op het toetsenbord instellen om de touchpad in of uit te schakelen.


5
2017-12-07 22:03Welnu, kan ik dit ergens indienen om er een driver voor te laten maken? - William
Ja, u kunt een blauwdruk maken op het startvlak van een relevant project. Probeer dit bijvoorbeeld: launchpad.net/touchpad-indicator - hzsolt
Ik gebruik de touchpad-indicator al, maar ik wil dat dit werkt met de driver. - William
enige update hierover? - cipricus


Ik heb gemerkt dat zwartlisten of verwijderen van het 'touchpad' volledig is wat ik wilde.

Dus als je tijdens het typen in Linux vervelend gedrag hebt en in plaats daarvan een USB-muis kunt gebruiken, kun je dit doen:

Om de touchpad uit te schakelen:

sudo modprobe -r psmouse

De touchpad opnieuw inschakelen:

sudo modprobe psmouse

0
2017-12-11 09:43

In Ubuntu 17.04 is er een "Systeeminstelling" voor "negeer het touchpad tijdens het typen", wat over het algemeen handig kan zijn (niet standaard ingeschakeld):

System Settings/Mouse & Touchpad


0
2017-12-16 00:46