Vraag Heeft een langzame USB-drive invloed op Linux-prestaties?


Mijn vraag is misschien gek, maar ik ben van plan mijn server op een USB-station te installeren. De USB is veel langzamer dan een HDD / SSD, dus zal dit de prestaties van het besturingssysteem beïnvloeden? Of draait het besturingssysteem voornamelijk in RAM?


1
2018-05-16 20:38


oorsprong


Ja, dit heeft invloed op de prestaties vanwege de knelpunten bij lezen / schrijven. - Thomas Ward♦
Natuurlijk zal het langzaam zijn. Heel langzaam om eerlijk te zijn, tenzij je een snel USB 3.0-apparaat hebt. Ja, Ubuntu slaat de schijf in de RAM op in de RAM, als er anders ongebruikte ruimte beschikbaar is, maar deze moet nog minstens één keer worden gelezen. Writes kunnen niet in de cache worden opgeslagen, dus ze zullen alles nog steeds vertragen. Over hoeveel RAM praten we trouwens, en welke lees- / schrijfsnelheden bereikt je USB-drive? Er moet ook worden opgemerkt dat USB-sticks gebruikmaken van flitscellen, die bij elke schrijfcyclus verslijten. - Byte Commander
U kunt een live-cd maken om te experimenteren. Hoewel een live-CD veel langzamer is dan een USB-station voor I / O, kunt u de schijf horen spinnen wanneer het besturingssysteem het leest of ernaar schrijft. Dit geeft je een idee wanneer I / O een knelpunt wordt. (Sommige USB's hebben ook een LED die I / O-activiteit aangeeft, dus dit zou beter werken als je er een hebt.) - rlee827


antwoorden:


 • Het werkt goed om Ubuntu en Ubuntu familie-besturingssystemen via USB uit te voeren. Met name de USB 3-interface is snel genoeg.

  In de meeste USB 3-pendrives beperken de geheugencellen de snelheid, dus het is een goed idee om een ​​pendrive te krijgen met gespecificeerde en hoge snelheid, of nog beter een snelle SSD te gebruiken in een externe USB 3 en / of eSATA-box. Een SSD heeft geheugencellen met een langere levensduur (kan meer schrijfcycli beheren voordat deze verslijt).

 • Zie de volgende links en links van deze voor meer details.

  help.ubuntu.com/community/Installation/FromUSBStick#Notes_about_speed

  Probeer Ubuntu (Kubuntu, Lubuntu, Xubuntu, ...) voordat u het installeert

  Levensduur van Pendrive

 • Met een server zullen er waarschijnlijk heel wat schrijfcycli zijn ....

  Als u van plan bent een server te installeren, denk ik dat de levensduur van het USB-pendrive-flashgeheugen te kort zal zijn, omdat u veel schrijfcycli kunt verwachten. Maar een HDD of SSD verbonden via USB 3 zal goed werken.


0
2018-05-17 01:51

Het korte antwoord op uw vraag is ja, u kunt het doen en ja, het besturingssysteem zal waarschijnlijk langzamer werken. Veel mensen gebruiken TOR echter om veiligheidsredenen strikt van een thumbdrive. Ik zou op deze manier geen lopende server-apps adviseren, maar als een eenvoudige desktop / laptop-omgeving, kunt u acceptabele prestaties bereiken door te doen wat u voorstelt.


1
2018-05-16 22:34