Vraag gThumb 3.2.7 Browser en Viewer hoe stel ik een zwarte achtergrond in, oude fix niet meer beschikbaar op d-conf


Ik zou graag de achtergrondkleur in gThumb 3.2.7 in zwart kunnen veranderen zoals vermeld in het antwoord op dit oudere bericht, gThumb Browser en Viewer moeten een zwarte achtergrond hebben, hoe te doen? is er een manier om dit te doen in gThumb 3.2.7?

PS. Ik heb de d-conf-redacteur ingecheckt en voor zover ik kan zien dat het oude antwoord niet lijkt te passen, dan zou ik opnieuw hersenbeschadigd kunnen zijn en het op een of andere manier hebben gemist?


1
2017-11-08 12:42


oorsprong
antwoorden:


Ik heb de applicaties gemengd en dit antwoord gaat niet over gThumb. Maar ik heb besloten om het hier op dit moment te laten. Dit antwoord gaat over de applicatie ImageViewer, dat wordt feitelijk genoemd  [1] EoG - Eye of GNOME.


U kunt de achtergrondkleur van wijzigen ImageViewer door zijn instellingen: ImageViewer Menu  >  Preferences  >  Image View [tab].

enter image description here


Als u de achtergrondkleur in de toepassing ImageViewer via wilt wijzigen dconf-editor ga naar: org  >  gnome  >  eog  >  view  >  background-color.

enter image description here

 • Waar rgb(255,255,0) is de RGB-code van de gele kleur  [2].

Of gebruik gsettings  [3], als u deze instelling via de opdrachtregel wilt wijzigen:

 • naar get de huidige waarde gebruik:

  gsettings get org.gnome.eog.view background-color
  
 • naar set een nieuw waarde gebruik:

  gsettings set org.gnome.eog.view background-color 'rgb(255,255,0)'
  

1
2017-11-08 13:51Eigenlijk gaat dit antwoord niet over gThumb, ik zal het controleren. - pa4080


De optie image-viewer  >  black-background is niet langer beschikbaar in gThumb sinds de versie 3.2.0:  [1]  [2]

version 3.2.0
-------------
* always use a dark background in the image viewer
version 3.1.1
-------------
* Image viewer: use dark background by default, and more neutral color instead of black

Van ChangeLog voor versie 3.2.0:  [3]

2003-02-03 Paolo Bacchilega <paolo.bacch@tin.it>
  * src/gthumb.schemas:
  * src/gthumb-window.c (window_new, pref_black_background_changed)
  * src/fullscreen.c (fullscreen_stop, fullscreen_start): added a black_background option to always use a black background for the image viewer.

Een mogelijke manier om de achtergrond te wijzigen, is door de broncode te bewerken en opnieuw te compileren.  [4] Maar ik ben niet zo bekend met programmeren en kan daar helaas niet aan helpen.


0
2017-11-08 18:55Bedankt, ik zal het codebewerkingsbit moeten bekijken. Dit is een eenvoudig ding dat ik kan doen zonder een grote puinhoop te maken. - DEH
Hallo, @DEH, het zou leuk zijn om een ​​antwoord te maken als je slaagt. - pa4080
Ik heb zojuist de code voor gThumb gedownload, die ik misschien een groter project heb bewerkt dan ik dacht toen je de bewerking van de code noemde. Ik dacht net zoiets als zoeken in een tekstbestand met code voor "achtergrondkleur" of iets dergelijks en een hex-kleurcode veranderen zoals 00,00,00 naar FF, FF, FF. Maar helaas zie ik dat het nergens zo eenvoudig is. Ik moet eerst uitvinden welke van de 1358 bestanden het kleine beetje code bevat, dan moet ik 15 bibliotheekbestanden downloaden, dan kan ik de code compileren. Bij nader inzien, denk ik dat deze mijt iets is dat ik VEEL hulp nodig heb om te doen. - DEH
PS. Trouwens, er is een nieuwe versie van gThumb 3.5.4, deze kwam 4 dagen geleden uit. - DEH