Vraag Wat betekent het dat een pakket "is ingesteld op handmatig geïnstalleerd?"


Wanneer pakketten al zijn geïnstalleerd en ik een apt-get install <package-name>, soms wordt er een regel afgedrukt <package-name> is set to manually installed.

Wat betekent dat?


67
2017-08-04 20:29


oorsprong
antwoorden:


Als u een pakket installeert, worden alle pakketten waarvan dat pakket afhankelijk is, ook geïnstalleerd. Als u bijvoorbeeld het pakket vlc installeert, installeert het automatisch vlc-nox. De automatisch geïnstalleerde pakketten (in dit geval vlc-nox) worden ingesteld als "automatisch geïnstalleerd" - als u vlc verwijdert, zal de pakketbeheerder voorstellen om vlc-nox ook te verwijderen (aptitude zal dit automatisch doen, als u apt gebruikt -get kan je alle automatisch geïnstalleerde pakketten verwijderen met apt-get autoremove).

Nu, als u dat doet apt-get install vlc-nox je krijgt het bericht dat vlc-nox nu is ingesteld op "handmatig geïnstalleerd", dat wil zeggen dat de pakketbeheerder nu denkt dat je dat pakket specifiek wilt hebben en het niet alleen hebt geïnstalleerd, omdat VLC het nodig had. Als u vlc verwijdert, wordt vlc-nox daarom niet automatisch verwijderd.

Dit heeft geen enkele invloed op updates.


66
2017-08-04 20:37Aaah. Dat is volkomen logisch. Hartelijk bedankt! - chrismar035
Is er een andere manier om deze pakketten te installeren? Ik moet een aantal pakketten installeren om een ​​te corrigeren unmet dependencies kwestie. - SY_13
Voor onvervulde afhankelijkheden die u altijd kunt gebruiken apt-get install -f - het installeert alle ontbrekende, onvervulde afhankelijkheden. - nerdoc


Je kunt gebruiken sudo apt-mark auto $PACKAGES om pakketten te markeren als automatisch opnieuw geïnstalleerd, als u ze per ongeluk markeert als handmatig geïnstalleerd.

Automatisch geïnstalleerde pakketten kunnen worden verwijderd met behulp van apt-get autoremove (of gebruik van vergelijkbare processen, bijvoorbeeld via Synaptic).


68
2017-08-04 20:46Dit is waar ik naar op zoek was en zou moeten worden opgenomen in het geaccepteerde antwoord. Bedankt. - Davdriver
Serverfault heeft ook deze specifieke vraag en antwoord. - palswim


Dit betekent dat een pakket handmatig is geselecteerd en niet automatisch door een ander pakket of een metapakket. Het verschil is dat de laatste automatisch kan worden verwijderd, wanneer het pakket dat deze installatie heeft geactiveerd niet meer aanwezig is (na een upgrade of omdat het is verwijderd). Een handmatig geselecteerd pakket moet niet op deze manier worden verwijderd.

Dit heeft geen invloed op de mogelijkheid om een ​​pakket te upgraden wanneer dergelijke upgrades beschikbaar zijn of de meldingen daarvan.


5
2017-08-04 20:35