Vraag Hoe kan men Atril zo configureren dat de diakritische tekens in een epub-document correct in de Spaanse taal worden weergegeven?


Wanneer u de Atril epub-lezer (standaard in ubuntu mate) gebruikt om een ​​Spaans document te visualiseren, worden de diakritische tekens niet correct weergegeven (in plaats daarvan zijn er vreemde tekens). Andere kijkers houden van kaliber, okulair en lithium (Android-app) geeft de diakritische tekens correct weer. Ik heb andere documenten in het Frans, maar dit probleem verschijnt niet.


1
2018-05-21 03:08


oorsprong
antwoorden:


Dit is wat voor mij werkte:

Eerste. Pak het epub-bestand uit (hernoem het naar .zip en pak het vervolgens uit)

Tweede. Zet de volgende regel als de eerste regel in alle html-bestanden in de map 'OEBPS / Tekst': <? xml version = "1.0" encoding = "utf-8" standalone = "no"?>
(je kunt het 'sed' commando gebruiken voor deze stap)

Derde. Verpak de bestanden met behulp van de volgende opdracht (er is een specifieke manier om het te doen, alleen het zip-bestand zal de apps niet toestaan ​​te herkennen het epub-formaat):
zip -rX ../myfile.epub mimetype META-INF / OEBPS /

Waarschijnlijk zal dit worden opgelost in de toekomstige versie van Atril. Tegen deze tijd u kunt de bovenstaande procedure gebruiken en misschien een script maken om te automatiseren het proces, voor het geval je te veel bestanden hebt met dit probleem.


1
2018-05-21 03:08