Vraag Wat is een terminal en hoe kan ik het openen en gebruiken?


 • Wat is een terminal?
 • Hoe open ik een terminalvenster?
 • Hoe gebruik ik de terminal?

68


oorsprong


Verwant: Wat is het verschil tussen Terminal, Console, Shell en Command Line? - Scott


antwoorden:


Wat is het:

De terminal is een interface waarin u op tekst gebaseerde opdrachten kunt typen en uitvoeren.

terminal screenshot


Waarom gebruiken:

Het kan veel sneller zijn om sommige taken met een terminal uit te voeren dan met grafische toepassingen en menu's. Een ander voordeel is dat je toegang hebt tot veel meer opdrachten en scripts.

Een algemene terminaltaak voor het installeren van een toepassing kan binnen één opdracht worden bereikt, vergeleken met navigeren door het Software Center of Synaptic Manager.

Het volgende zou bijvoorbeeld Deluge bittorrent client installeren:

sudo apt-get install deluge

Om een ​​gedetailleerde lijst met bestanden in de huidige mapstructuur op te slaan naar een bestand met de naam listing.txt:

find -type f > listing.txt

Soms zie je ook de volgende notatie:

$ whoami
calum
$ ls
Downloads Documents

Dit betekent dat het commando whoami wordt uitgevoerd die geeft calum als uitvoer. Volgend dat bevel, ls wordt uitgevoerd welke wordt uitgevoerd Downloads Documents.

Een soortgelijke notatie is:

# apt-get update

Dit betekent dat de opdracht moet worden uitgevoerd als root, dat wil zeggen, met sudo:

$ sudo apt-get update

Merk op dat de # karakter wordt ook gebruikt voor opmerkingen.

# this command will give your username
whoami
# the next command will show the contents of the current directory
ls

Hoe open ik een terminal:

 • Open de scheutje (Supersleutel) of toepassingen en typ terminal

  enter image description here

 • Gebruik de sneltoets door op te drukken Ctrl+alt+T.

 • Voor oudere of Ubuntu-versies: (Meer informatie)

  Toepassingen → Accessoires → Terminal


Alternatieve namen voor de terminal:

 • Troosten
 • schelp
 • Opdrachtregel
 • Opdrachtprompt

(Hoewel technisch gezien ze bedoelen verschillende dingen)


Algemene commando's & Meer informatie


62Een andere reden dat mensen die je helpen, je liever terminalopdrachten geven dan dat ze je door een GUI leiden, is simpelweg omdat je alles rechtstreeks intypt. Er is geen zoeken naar applicaties en / of menu-items. Laat je niet afschrikken door de enige tekstinterface. Tot op de dag van vandaag, wanneer ik een opdrachtprompt in Windows open, vragen mensen me direct of ik hun computer hack of een andere dergelijke onzin. De terminal is je vriend.
Een ander voordeel is dat alles wat u in de terminal doet, kan worden gescripte en geautomatiseerd. - kiri
Luie tip: Je kunt gebruiken slepen en neerzetten om bestanden en mappen van de bestandsbeheerder in de terminal te plaatsen, waarmee u het volledige pad krijgt om een ​​opdracht toe te passen op het bestand. Het is het beste van beide werelden. - LiveWireBT


Een terminal is uw interface met het onderliggende besturingssysteem via een shell, meestal bash. Het is een opdrachtregel.

Vroeger was een Terminal een scherm + toetsenbord dat was verbonden met een server. Tegenwoordig is het gewoon een programma.

U kunt het openen via het gedeelte met hulpprogramma's van het toepassingsmenu of op drukken alt+F2 en typ gnome-terminal.


6

De terminal (ook bekend als console) is een applicatie waarin u opdrachten direct kunt uitvoeren. Het lijkt op:

gnome-terminal screenshot

U kunt de terminal starten vanuit Toepassingen -> Accessoires -> Terminal.
Als je Gnome niet gebruikt, maar KDE (Kubuntu), zou je het onder: Kickoff-menu -> Toepassingen -> Systeem -> Konsole vinden.

De Ubuntu-wiki heeft een artikel over de terminal die informatie bevat over het starten van de terminal in Xubuntu en Lubuntu, en een basisoverzicht van veelgebruikte opdrachten. Het wordt aanbevolen voor lezen omdat het ook veel voorbeelden bevat.


4"Shell" en "terminal" betekenen niet echt hetzelfde. In de bovenstaande schermafbeelding is de terminal bijvoorbeeld waarschijnlijk gnome-terminal. De schaal is waarschijnlijk bash. - Eliah Kagan
Strikt genomen zijn die inderdaad niet hetzelfde. Ik noemde het echter omdat het woord "shell" vaak wordt gebruikt om naar de plaats te verwijzen waar je commando's kunt invoeren. Het is toevallig zo dat de terminal die shell opent, maar een beginnende gebruiker houdt er mogelijk niet direct verband mee. - Lekensteyn


Een terminal is een opdrachtinterpreter. Een terminal is een entiteit die input van de gebruiker neemt en zich bezighoudt met de computer in plaats van rechtstreeks met de computer omgaat met de gebruiker. Als de gebruiker direct met de computer moest omgaan, zou hij niet veel gedaan krijgen, omdat de computer alleen snaren van 1's en 0's begrijpt

Voorbeeld

Wanneer een persoon in een auto rijdt, hoeft die persoon niet elk detail aan te passen dat hoort bij het draaien van de motor, of het elektronische systeem dat alle motortiming controleert, enzovoort. Het dashboard zou ook als onderdeel van de Terminal worden beschouwd, omdat het relevant is (omdat het logische precieze relevantie heeft voor de zaak). Hier wordt informatie weergegeven over de betrokkenheid van de gebruiker bij het besturen van de auto. In feite zou elk deel van de auto waarover de gebruiker tijdens de werking van de auto controle heeft, als onderdeel van de Terminal worden beschouwd.

Terminal is een programma waarmee de gebruiker de computer kan gebruiken zonder dat hij er direct mee te maken heeft. Het is in zekere zin een beschermend omhulsel dat voorkomt dat de gebruiker en de computer met elkaar in contact komen.

Hoe gebruik ik het? @ cas


1

Een terminal is een opdrachtprompt of een interpreter tussen gebruiker en machine. Het doel is om toegang te hebben tot de broncode die niet beschikbaar zou zijn tijdens normaal gebruik.


0Je hebt geen toegang broncode via een terminal. Terminal wordt gebruikt om opdrachten uit te voeren waarmee u bepaalde taken kunt uitvoeren. - Hans