Vraag Opstarten naar geen weergave


Alles werkte vanmorgen goed. In de middag probeerde ik opnieuw te booten in Ubuntu Lucid Lynx en ik zie geen display. Ik hoor de geluidsaanwijzingen van het inlogscherm, dus ik druk op enter en typ mijn wachtwoord in, en ik hoor het geluid van de Ubuntu Desktop. Wat betekent dat alles goed werkt, behalve dat het niets op mijn scherm weergeeft.

Wat kan hier een oplossing voor zijn?

BIJWERKEN: Het herstelde zich op de een of andere manier. Ik heb nog steeds geen idee wat het probleem was, dus ik zal de details verstrekken:

Als ik het menu GNU grub zie, zie ik de volgende opties

Ubuntu, with Linux 2.6.38.10 - generic
Ubuntu, with Linux 2.6.38.10 - generic (recovery mode)
Ubuntu, with Linux 2.6.33.10 - generic
Ubuntu, with Linux 2.6.33.10 - generic(recovery mode)

Ik gebruik normaal gesproken de eerste optie om in te loggen, maar ik zou gewoon een bericht zien (ik herinner me dat het iets had als RAM niet geladen of gedetecteerd) en dan gaat het scherm leeg.

Ik probeerde loggen met de tweede optie (herstelmodus) omdat het eruit zag wat ik nodig had, en het had een oldschool blauw menu in de vorm van een dos, waarbij ik de optie 'laad ubuntu normaal' aanvinkte en ik werd meegenomen naar een CLI.

Ik heb geprobeerd pwd, en het was mijn thuismap aan het tonen. Ik navigeerde naar een van mijn mappen en compileerde en voerde een C ++ -programma uit en het leek erop dat alles goed werkte. Dus heb ik handmatig opnieuw opgestart en de eerste opstartoptie gecontroleerd, en alles is in orde.

Wat zou een mogelijke diagnose kunnen zijn van het probleem dat ik tegenkwam, zodat ik het niet opnieuw onder ogen zou zien?


1
2017-08-11 15:51


oorsprong


Is de monitor goed aangesloten? - N.N.
@ N.N Het is een laptop. - yayu
het de blacklight aan? heb je de machine POST gezien? Wat gebeurt er als je op alt + ctrl + F2 drukt - user606723
Wordt het opstartscherm weergegeven? Zie je een virtuele console (druk op CTRL + ALT + F1) ?. Kun je de BIOS-berichten zien? - Javier Rivera
@user De achtergrondverlichting was aan. Ik heb geen opstartscherm gezien, slechts een paar commandoregels zoals berichten na grub. - yayu


antwoorden:


Zonder te weten wat de exacte foutmelding was, zal het moeilijk zijn om een ​​diagnose te stellen. De basisreeks van gebeurtenissen is:

  1. Je kon niet opstarten in ubuntu
  2. Je hebt de herstelmodus geprobeerd
  3. In de herstelmodus worden extra controles op het systeem uitgevoerd en worden dingen hersteld wanneer dit kan
  4. Het probleem van Whatver werd opgelost door basisgereedschappen voor de herstelmodus
  5. Je herstartte en het begon normaal

Dit kan veroorzaakt zijn door alles van een slechte shutdown tot een enkele intermitterende hardware-fout, dus het is moeilijk om precies te vertellen wat veroorzaakt het om mee te beginnen.

Herstelmodus start niet automatisch X (het grafische weergavesysteem), daarom werd u in een shell gelaten (dit wordt gedaan zodat u een kapotte Xconfig vanuit de herstelmodus kunt herstellen). U kunt X handmatig starten door te typen startx als een opdracht de volgende keer als u niet opnieuw wilt opstarten. Als u vanilla ubuntu gebruikt, moet u X starten en uw standaard display-manager (Unity of Gnome) uitvoeren.


1
2017-08-11 17:12

De Ubuntu Wiki gerelateerd aan Problemen met BlankScreen oplossen geeft nuttige informatie over waarom dit probleem zich voordoet en hoe dit probleem op te lossen, wat in mijn geval mijn probleem oploste dat een leeg scherm gaf bij het opstarten en ik kon het inlogscherm niet eens zien.

Gerelateerd aan wat u over uw probleem verwijst, is er een gedeelte dat net onder "Niet-symptomen":

Als het voorkomt na het invoeren van uw wachtwoord op de inlogpagina, u   een andere probleemcategorie hebben, zoals een probleem met 3D / DRM.   Probeer compiz uitschakelen (sudo chmod a-x / usr / bin / compiz), log in als een   andere gebruiker of DRI uitschakelen.

Ik raad u echter aan dat document te bekijken en na te gaan welke hiervan u een idee kunnen geven over waar u moet beginnen om het te repareren.

Succes!


1
2017-08-11 17:31