Vraag Is er een manier om een ​​.mp3-bestand af te spelen zonder een Banshee-venster te openen?


Ik wil een .mp3-bestand afspelen zonder Banshee-opening, het begint gewoon op de bovenste balk van het geluidspictogram. The one with the Sound icon

Voor de goede orde gebruik ik Ubuntu 11.10


1
2018-02-06 12:39


oorsprong


voor de goede orde hoef je Banshee niet te gebruiken ... - Alvar
opdrachtregel: aplay: + - Rinzwind


antwoorden:


De snelste, eenvoudigste manier om dit te doen is met gnome-sushi (een bestandsvoorvertoning in het Software Center) Installeer het en selecteer vervolgens het geluidsbestand en tik op de spatiebalk. Je kunt op deze manier een voorbeeld van veel bestanden bekijken, het is best gaaf. Je krijgt een klein pop-upvenster zoals dit:

enter image description here


1
2018-02-06 14:10

Je kunt een .mp3 vanaf de terminal afspelen met mpg321 (universe). Je kunt ook een bash-script maken dat je .mp3 afspeelt zonder een venster te openen.

  • Installeer mpg321

.

sudo apt-get install mpg321
  • Maak een nieuw bestand met de .sh-extensie

  • Voeg vervolgens deze code toe aan het .sh-bestand:

.

#!/bin/bash

mpg321 /PathForMP3.mp3
  • Zorg ervoor dat uw nieuwe .sh-bestand uitvoeringsrechten heeft. U kunt chmod + x of via de nautilus-gebruikersinterface (bestand met de rechtermuisknop, eigenschappen, tabblad Machtigingen, selectievakje laat het bestand uitvoeren als programmavak) gebruiken.

1
2018-02-06 12:55

Je kunt het Banshee-venster altijd sluiten door op 'X' te klikken. Muziekbestand blijft op de achtergrond spelen. Als alternatief: ik gebruik Clementine, het opent zijn venster niet wanneer je op een muziekbestand klikt, maar geeft zijn pictogram in de bovenste balk weer zoals je wilt.


0
2018-02-06 12:46als u het venster sluit, stopt de muziek met afspelen na slechts ÉÉN nummer. - Alvar
Dit hangt af van wat er op je speellijst staat. Voor mij blijft het mijn volgende afspeellijst afspelen. - Harshveer Singh


U kunt Gloobus (http://gloobus.net/) gebruiken. Ik gebruik het de hele tijd voor verschillende voorbeelden. Het enige wat u hoeft te doen is het mp3-bestand vinden en op spatie drukken, het zal in een focusvenster beginnen te spelen, zodra u de focus er van wegwijdert, stopt het.


0
2018-02-06 14:47

Er is een eenvoudigere methode die een voorbeeld van mp3, wmv, ogg maakt en die ook geldig is voor andere bestandsindelingen, zoals txt, pdf, enz. U kunt installeren Gloobus Preview ofwel door de ontwikkelaars PPA of installeren Ubuntu Tweak. U kunt een voorbeeld van veel van uw bestanden bekijken door op de spatiebalk te drukken.


0
2018-02-06 14:51