Vraag Het geheugengebruik van Compiz neemt toe


Ik draai Ubuntu 12.04, 64 bit, al geruime tijd op mijn AMD-bureaublad. De laatste paar dagen zag ik het geheugengebruik van compiz toenemen. Ik zet normaal gesproken de computer niet uit, maar recentelijk is het geheugengebruik wanneer er geen apps worden uitgevoerd ongeveer 1 GB. Ik ben begonnen met het observeren en onderhouden van geheugengebruik voor verschillende apps op de systeemmonitor en compiz lijkt ~ 90 MB te gebruiken. Toen ik het ongeveer 24 uur geleden controleerde, was het ongeveer 86 MB en wanneer de computer opnieuw opstart, is het ongeveer 84 MB. Dus duidelijk compiz verbruikt meer geheugen als de pc continu draait.

Deze pc is een generieke pc @ home die wordt gebruikt voor e-mails (Thunderbird), browsen (Mozilla Firefox), chatten (Skype, Empathy - Facebook, SIP, Gtalk, hotmail), YouTube, Shotwell voor het beheren van foto's en Rhythmbox voor muziek. - In principe een gewone gebruiker. Geen ontwikkelings- of grafische software gebruikt.

Hardwareconfiguratie: AMD Athlon 260 Dual Core 3,2 Ghz, 4 GB RAM, 64 GB SSD voor OS en 1 TB Sata voor gegevens, ASUS MoBo met ingebouwde standaard grafische kaart, Dell 24 "Monitor.

Besturingssysteem: Ubuntu 12.04.01, 64 bit, alle nieuwste patches geïnstalleerd.

Alle hulp is gr8.


1
2017-11-25 07:07


oorsprong
antwoorden:


druk op alt+F2 en voer in:

unity --replace &

Dit zou het omlaag moeten brengen naar minder geheugengebruik.


2
2018-02-07 13:56Ik denk dat dit een redelijk advies is, maar kun je het uitbreiden om uit te leggen waarom je denkt dat het zal helpen? - Eliah Kagan
Hé bedankt Mina. Dit werkt goed. Maar om welke reden dan ook, waarom blijft dit toenemen? - Ubuntu Ingrained
Dit zou moeten werken omdat een nieuw exemplaar van Unity (en dus Compiz) zal worden uitgevoerd, wat het oude proces zal doden en al het geheugen dat door dit proces wordt ingenomen zal wissen. Dit omvat het gelekte geheugen. - HansHarhoff