Vraag Wat is Ubuntu Touch (Ubuntu voor telefoons)


Wat is de opvolging van Canonical's aankondiging? Ubuntu voor telefoons, waar kan ik een kopie van het besturingssysteem downloaden om op mijn telefoon uit te voeren? En hoe weet ik of het compatibel is met mijn telefoon?


69
2018-01-02 18:24


oorsprong


@Melab Ik denk dat deze vraag meer voor de toekomst dan a was echt vraag van het OP. - Seth♦
Misschien kan de vraag worden verbreed om meer aspecten van Ubuntu voor telefoons te behandelen. Ik meldde een vraag als duplicaat van deze vraag, iemand zei dat dat niet zo was, hij had gelijk, maar het antwoord van Luis was wat er in die vraag werd gesteld: P - Gerhard Burger
Zie ook: askubuntu.com/q/236276/178596 - Wilf


antwoorden:


Ubuntu Touch / Ubuntu voor telefoons zoals de naam al aangeeft, is de Ubuntu-versie voor Mobiles (Smartphones & Tablets). Dit zit er nog steeds in ONTWIKKELING en elke mobiele telefoon op dit moment zou een zijn ONTWIKKELING VOORBEELD, wat een onafgewerkt, voor alleen testen product betekent.

(Check onderaan dit antwoord voor updates)

Op dit moment is het nog te vroeg om te vertellen hoe Ubuntu Touch zal werken, verkocht worden, hoe de software zal worden geïntegreerd, hoe de software te krijgen en ermee te werken / ermee compatibel is of zelfs compatibel is met een Ubuntu Desktop.

De link die je hebt opgegeven Ubuntu voor telefoon is slechts een presentatie van een nieuw product, hetzelfde als Ubuntu voor Android en Ubuntu TV, er wordt aan gewerkt voor een toekomstige versie, maar ze worden tenminste aangekondigd, zodat eindgebruikers en ontwikkelaars weten waar Ubuntu naartoe gaat.

We kunnen nu bijvoorbeeld zien:

Uiterlijk, ontwerp, functies en vereisten

Informatie voor ontwikkelaars

Nieuws Over Ubuntu voor telefoons

Als je de meeste Windows 8-video's bekijkt en vervolgens naar die ene (1) video van de Ubuntu voor telefoonadvertentie kijkt, zie je dat dit waar is. Het is belangrijk om te weten dat Ubuntu for Phone niet alleen een normale smartphone is en dat er geen 10 gebruikers zijn die er uiteindelijk een kopen. Het heeft verschillende slimme manieren om het op een pc of tv aan te sluiten. Het kan ook worden gebruikt als een pc en het zal vele functies hebben die uit de doos werken met elke Ubuntu-computer (en ook met Windows) die zichzelf integreert met Unity, de HUD en andere Ubuntu-functies. Dit zijn er maar een paar te noemen, want er zijn veel verrassingen te zien vanaf hier tot we 13.04, 13.10 en 14.04 zien.

De geplande ontwerpstijl, ik vind het geweldig als het geweldig is, het is heel goed gemaakt om ideeën van Unity zelf te gebruiken terwijl we nadenken over hoe we vriendelijker kunnen zijn voor de gebruiker op telefoons. De hardware die is geoptimaliseerd is erg goed en ik weet dat ik niet de enige zal zijn die voor dit opslaat als het uitkomt. Dit alles is slechts mijn persoonlijke mening, maar ik wilde vanaf dag één informatie achterlaten. Als je de video hebt gezien, zul je alle informatie gemerkt hebben die Mark Shuttleworth noemt en hoe goed doordacht het Ubuntu-idee voor de telefoon is.

enter image description here

In WebUpd8 we kunnen een geciteerde boodschap zien over Ubuntu-telefoons die nog niet klaar zijn voor aankoop, maar die beginnen met samenwerken met partners om ze voor het einde van 2013 te verkopen. Dus in ieder geval tot het einde van 2013, wanneer Ubuntu Smartphones beginnen te verkopen, zal er weinig zijn informatie hierover.

Onthoud ook dat Ubuntu voor telefoons, tv's en tablets een mijlpaal is tussen 13.10 en 14.10 wanneer de integratie van Unity op alle soorten hardware voltooid of bijna voltooid is (minder bugs, betere hardware-ondersteuning, betere ARM-ondersteuning, enz.).

Werkt mijn Android-telefoon met Ubuntu voor telefoon? Zal het een alternatief zijn?

Ubuntu voor telefoon is een ander besturingssysteemalternatief voor telefoons, met name slimme telefoons, dat werkt met alle telefoons met Android en met de minimale hardwarevereisten die hierboven zijn vermeld. Telefoons zoals Samsung, HTC, Sony, LG en anderen die Android aanbieden, kunnen Ubuntu for Phone op hen installeren. Dit is natuurlijk geen app voor Android, maar vervangt Android op die telefoon. Dus niet alleen zullen nieuwe telefoons worden geleverd met Ubuntu vooraf geïnstalleerd, maar het zal ook werken al bestaande Android-telefoons

UPDATE 6 feb 2013 - In Slashdot kunnen we een artikel over zien Ubuntu Smartphones verzenden in oktober wat naar a wijst wsj-artikel over Ubuntu Smartphones, inclusief een link naar Ubuntu Smartphone-ontwerpen. Mooie, nette en open manier om gebruikers ideeën te geven achter het ontwerp. Dit zal echt iets groots worden zodra gebruikers weten dat ze deel kunnen uitmaken van het ontwerp. Een andere link is de OMGUbuntu-post over Ubuntu-telefoons

UPDATE 18 feb 2013 - In The H kunnen we een artikel lezen over Voorbeeld van ontwikkelaar voor Ubuntu-telefoons die een artikel op de Canonical Website vermeldt dat de releases van de Voorbeeld van ontwikkelaar voor Ubuntu-telefoons op 21 februari 2013.

UPDATE 19 feb 2013 - Ubuntu heeft de eerste Ubuntu Tour voor tablets uitgebracht. Je kunt de website zien op http://www.ubuntu.com/devices/tablet

Je kunt de video hier ook bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=h384z7Ph0gU

UPDATE 21 feb 2013 - The Ubuntu Phone, Tablet Developer Preview is vrijgegeven

UPDATE 22 feb 2013 - De Ubuntu-portaalgids werd onthuld

Je kunt ook de official bezoeken Tik op de site


70
2018-01-02 18:40Wauw, dat was snel! Bedankt Luis - Tom Brossman
Je bent niet de enige die wacht op een van deze hehe. Besparen voor mijn Ubuntu-telefoon ^^. - Luis Alvarado♦
Sinds de Unity-interface werd vrijgegeven, was dit de volgende logische stap waar ik op heb gewacht. En ik ben blij om te zien dat het Ubuntu voor telefoons is in plaats van Ubuntu voor Android! Ik vraag me ook af of OEM's in plaats van (of in aanvulling op) het docking-systeem met groot display, zouden komen met een ingebouwde projector of zelfs een (mini-) USB-accessoireprojector. - Sri


Er is al een 'werkende' build voor de Samsung Galaxy Nexus (? i9250) smartphone.

BBC Nieuws> Technologie> Ubuntu-besturingssysteem komt naar Android-smartphones

De code zal in eerste instantie worden vrijgegeven als een bestand dat op de Galaxy Nexus-telefoon van Samsung kan worden geïnstalleerd en Android vervangt.

Er was een recente mediapresentatie in Londen, en engadget.com moest met één spelen ..

engadget> Canonical kondigt Ubuntu aan voor smartphones, we gaan hands-on (video)

Dit is geen gewone Galaxy Nexus. In plaats van Android draait het een heel ander op Linux gebaseerd besturingssysteem - de langverwachte mobiele versie van Ubuntu - die wordt geleverd met een nieuwe gebruikersinterface die is aangepast voor kleinere schermen. We hebben kort met de telefoon gespeeld en we zullen binnenkort een goede praktijkvideo voor je hebben, maar in de tussentijd zijn er een paar opvallende functies om te melden. ..

UPDATE: 26-feb-2013

engadget> Ubuntu Touch Developer Preview nu beschikbaar voor ondersteunde Nexus-apparaten

Canonical's preview van een smartphone- en tabletvriendelijke versie van Ubuntu is eindelijk gearriveerd voor mensen die een Galaxy Nexus, Nexus 4 of een Nexus-tablet willen gebruiken. Shuttleworth en vrienden benadrukken dat de release bedoeld is voor ontwikkelaars en enthousiasten ..


En, langs komen de nee-zeggers ..

networkworld.com> Ubuntu Smartphones Nee, Ubuntu-tablets, ja

Ondanks alle duizeligheid heb ik geen telefoonfabrikanten zien opstappen en zeggen dat ze een Ubuntu-telefoon zullen produceren en verkopen. Ik denk dat we, behalve één of twee, alleen voor de nieuwsgierigheidsfactor, waarschijnlijk geen grote haast zullen maken om Ubuntu-telefoons te produceren. We kunnen zien dat een groep van CyanogenMod een Ubuntu ontwikkelt die kan worden geïnstalleerd op geroote versies van Android-telefoons of misschien WebOS / Palm-telefoons, misschien zelfs een Windows-telefoon. Maar over het algemeen gaat Ubuntu Microsoft of zelfs BlackBerry niet uitdagen voor het marktaandeel van smartphones, laat staan ​​voor Apple of Android.


16
2018-01-03 04:17Bekijk ook: xda-developers.com/android/... - david6


Ubuntu voor telefoons is een mobiele versie van het Ubuntu-besturingssysteem.

De link waarnaar u in uw vraag verwijst is alle informatie die we op dit moment over het besturingssysteem weten. Als u hierin echter geïnteresseerd bent als ontwikkelaar, raadpleegt u de ontwikkelaarspagina.

Het besturingssysteem is niet publiekelijk beschikbaar en er is geen beschikbaar apparaat waarop het wordt uitgevoerd. Het enige dat is gebeurd, is dat het product is aangekondigd en de SDK is uitgebracht.


11
2018-01-02 18:31

Eind februari 2013:

Ubuntu telefoon downloaden


4
2018-01-10 09:25Dat is 80% van het antwoord, denk ik, niet de marketing / media bubuntu :) - mlvljr