Vraag Wat is het verschil tussen Wubi en een normale installatie "naast Windows"?


Momenteel, Wubi werkt niet met Windows 8 standaard boot-loader. Dus op dit punt zou Wubi niet werken op een nieuwe Windows 8-machine.

Citation fom WubiGuide

Vraag

Onlangs heb ik geleerd van Wubi, een manier om Ubuntu rechtstreeks vanuit Windows te installeren.

Naast het installeren van Windows, zou ik graag de belangrijkste verschillen willen weten tussen een normale "naast Windows" of Dual-boot Ubuntu-installatie en een met Wubi. Zijn er nadelen (bijvoorbeeld een prestatieboete) of onverenigbaarheden waar ik op moet letten bij het gebruik van Wubi?


69
2017-08-01 05:00


oorsprong
antwoorden:


Je kunt verwachten dat de schijfprestaties wat lager zijn (bouncen door NTFS is niet bepaald ideaal) en je bent nog steeds enigszins overgeleverd aan Windows. Als uw Windows-installatie peervormig wordt, raakt u mogelijk ook de toegang tot uw Wubi-installatie kwijt. De afhankelijkheid van NTFS zou me in het algemeen ook brandend maagzuur geven, maar dat is op zichzelf waarschijnlijk geen ernstig betrouwbaarheidsprobleem.

Anders dan dat, kan ik niets bedenken dat anders zou moeten zijn. Als je een probleem vindt, meld dan een bug! :)

Er is nog een vangst genoteerd op de Veelgestelde vragen over Wubi naast prestaties / betrouwbaarheid: de hibernation-ondersteuning wordt niet ondersteund.

(Ik merk echter voor de goede orde op dat ik zelfs met native installaties zelden betrouwbare ondersteuning voor opschorten of overwinnen heb in een Linux-distributie, inclusief Ubuntu.)


43
2017-08-01 06:04als ik wubi op een andere partitie installeer, als ik Windows verlies, moet ik gewoon een andere installeren. - Duc Tran
Ik voer Ubuntu 10.04 uit op mijn AspireOne netbook en gebruik Vrijwel elke dag opschorten, en bijna nooit afsluiten of opnieuw opstarten. Af en toe zal de wifi in de war raken bij het cv, maar niet vaak en in het algemeen vind ik dat de suspend / cv-functionaliteit vrij goed werkt. - Robert S. Barnes


In vergelijking met een gewone installatie heeft een Wubi-installatie enkele beperkingen. De hibernationvoorziening wordt niet ondersteund en het bestandssysteem is gevoeliger voor harde reboots. Ook als het Windows-station onleest is gedeactiveerd (meestal vanwege een Windows-crash), kan Ubuntu het Windows-station niet koppelen en opstarten totdat Windows met succes is opgestart en afgesloten. Als het Windows-systeem na de crash niet kan worden opgestart, kan de gebruiker Ubuntu ook niet opstarten.

Prestaties met betrekking tot hard-disk toegang is ook iets langzamer, meer als het schijfimage-bestand gefragmenteerd is, op een Wubi-installatie in vergelijking met een normale.


9
2018-04-29 20:38Ik heb ubuntu geïnstalleerd door wubi in een proefperiode. Als ik in deze periode geen kritieke nadelen bedenk dan verplaats ik volledig naar ubuntu en installeer het normaal. Het is mijn visie op Wubi. - Abonec


Geen sleutel, maar heel klein verschil uit de doos zonder enige aanpassing, een Wubi-installatie zal vensters achterlaten als de standaard boot (dus als je op kracht schiet en wegloopt krijg je Windows), een normale installatie zal standaard naar Ubuntu gaan. Vanwege dit en de hierboven genoemde kwestie kijk ik er meestal zo naar.
Windows-gebruiker die af en toe met Ubuntu wil spelen of zien hoe ze het leuk vinden op meer dan een LiveCD-basis, raad ik Wubi aan.
Iemand die Windows beu is, maar misschien op een bepaald moment in de toekomst een oud programma moet openen voor iets belangrijks, dan de Windows-partitie verkleint en het een Ubuntu-vak maakt.


5
2017-08-04 14:01

Een groot voordeel voor Wubi voor een nieuwe gebruiker die wil testen, is dat het installeert, un-installeert zoals elk ander Windows-programma via de add / remove-programma's ... Maar veel beter draait dan het uit te voeren van een live-schijf ... zoals het beste van beide werelden ...

Uiteraard is de beste lange termijn oplossing dual booting, als je de schijfruimte hebt, maar als je het gewoon wilt testen, kijk dan of het goed werkt op je computer of installeer het voor de korte termijn, dan zal Wubi aan je behoeften voldoen .. .


4
2018-04-30 02:29

Phoronix publiceerde een fatsoenlijke artikel over de gevolgen voor de prestaties van het runnen van Ubuntu als WUBI-installatie.

De meest interessante resultaten zijn van de schijf en database benchmarks waar de WUBI-installatie beter lijkt te presteren dan de standaard installatie, soms met een factor 24 (!). Het is jammer dat het artikel deze gigantische prestatiedelta niet probeert te verklaren, maar één van de commentatoren in de discussie van het artikel biedt een a plausibele verklaring. De relevante quote is hieronder weergegeven:

Wanneer linux "bovenop" is geïnstalleerd, wordt schrijven dat een fsync vereist (synchroniseren naar schijf) gecached in plaats van uitgevoerd.   deze bewerking is erg langzaam en wordt gebruikt voor elke afzonderlijke transactie in databases zoals postgresql of sqlite, tenzij uitgeschakeld (en dat is het niet)

Om de resultaten van dat artikel samen te vatten:

 • Ubuntu uitvoeren als een WUBI-installatie leidt tot een lichte performance-hit.
 • Voer geen bedrijfskritieke databases uit op een WUBI-installatie, omdat fsync de gegevens niet naar de schijf doorspoelt en toch in de cache laat. Dit verbetert de prestaties aanzienlijk ten koste van de betrouwbaarheid. Dit zou geen invloed moeten hebben op normale apps.

Het grootste voordeel van WUBI is dat u Ubuntu gemakkelijk kunt verwijderen als u uiteindelijk besluit dat het niet voor u is.


3
2017-09-29 15:18

als u ubuntu op Windows-bestandssysteem installeert, zullen veel van de linux-meegeleverde software niet van toepassing zijn, inclusief zoveel controletools en rechten van het bestandssysteem, zodat u niet echt een veilig systeem zult hebben, omdat Linux Windows-bestandssysteem NTFS niet ondersteunt, dus rechten zoals lees schrijven en uitvoeren is beperkt. maar voor een gewone gebruiker die ubuntu wil testen, zal hij geen grote verschillen zien


2
2018-04-29 22:50

Eigenlijk heeft Ubuntu disk swap en heeft het een aparte schijfpartitie. En dus wat als het niet werkt! Ga gewoon naar de opdrachtregelinterface in Windows en typ diskpart disk_partition_name Ik heb het zelfs gezien. Als ik nu naar mijn schijfpartities ga en kijk, zie ik:

 • Lay-out: eenvoudig, type: standaard, status: gezond (actief, herstelpartitie), capaciteit: 1,46 GB, vrije schijfruimte: 1,46 GB,% gratis: 100%, fouttolerantie: nee, overhead: 0%
 • Layout: eenvoudig, type: basic, status: Gezond (actief, herstelpartitie), Capaciteit: 11,72 GB, vrije schijfruimte: 11,72 GB,% gratis: 100%, fouttolerantie: nee, overhead: 0%

En dan zie ik mijn partitie op de harde schijf. Als u Ubuntu installeert en erin gaat computer management\storage\disk management en kijk naar je partities, je zult je partities zien en je kunt Ubuntu daar zien. Je kan zelfs

 • Open de partitie,
 • Verken de partitie,
 • Markeer de partitie als actief,
 • Wijzig de stationsletters en -paden,
 • Verklein het volume,
 • Kijk naar de eigenschappen ervan, en
 • Hulp krijgen.

Je kan niet

 • Formatteer het volume,
 • Verleng het volume, of
 • Voeg een spiegel toe.

1
2017-10-28 17:23

Grotendeels zijn ze hetzelfde. De sluimerstand wordt niet ondersteund. Uw prestatieknelpunten kunnen verschillen omdat het bestandssysteem is gecomprimeerd (met een snelle processor en een trage schijf zijn uw prestaties misschien zelfs iets beter). Je bent overgeleverd aan de fragmentatie van het onderliggende NTFS-systeem, dus zorg ervoor dat je grondig defragmenteert voordat je het installeert (Ultradefrag (beschikbaar op sourceforge) doet een veel grondiger werk dan de ingebouwde Windows-versie).

De enige die ik heb opgemerkt in alle versies die ik heb gebruikt is dat stroomstoringen tijdens het uitvoeren van de Ubuntu-installatie vrij vaak Ubuntu in een niet-opstartbare toestand achterlaten. Het is mogelijk om het te bevestigen, terwijl het mogelijk is. Als zodanig, als het doel achter het gebruik van wubi is om te testen en te zien of u Ubuntu voor uw doeleinden kunt gebruiken, en de machine waarop u het gebruikt twee of meer processorcores heeft, raad ik VirtualBox gewoonlijk aan als betrouwbaarder en meer handig om te testen, omdat je direct heen en weer kunt schakelen in plaats van opnieuw op te starten.


0
2018-03-22 22:16

Ik heb nooit problemen met de prestaties met de Wubi-installatie gevonden. Wubi is geweldig voor degenen die niet veel gedoe willen hebben met Ubuntu Installatie.

Niet iedereen wil een winterslaap.

Het grootste probleem met Wubi-installatie is schijftoewijzing, die beperkt is tot maximaal 30 GB. Maar bij normale installatie kunt u de hele schijf gebruiken (80 GB of meer).

Ja, als Windows uitvalt, werkt Ubuntu mogelijk niet.


0
2018-04-28 11:43