Vraag Hoe iconen / snelkoppelingen verwijderen uit Unity-menu?


Ik heb Chromium en Tweet Deck geïnstalleerd (via Chrome Store), nu heb ik Tweet Deck gedeïnstalleerd en daarna Chromium, het probleem is dat toen ik Tweet Deck installeerde, ik vroeg of ik er een snelkoppeling naar wilde maken en ik koos JA . Nu beide zijn gedeïnstalleerd, verschijnt het Tweet Deck-pictogram nog steeds op Unity Menu via internet.

enter image description here

Ik heb geprobeerd het pictogram uit het menu te verwijderen, maar ik weet niet hoe dit moet. Het moet eenvoudig zijn om te doen, maar het geeft me hoofdpijn: P

Wat moet ik doen om de snelkoppelingen en mogelijke ongewenste bestanden van Chromium te verwijderen?

Ook mijn Ubuntu-versie is 11.10 x64.

(Sorry als ik iets verkeerd schrijf)


69
2017-10-24 01:47


oorsprong
antwoorden:


Het lijkt erop dat u geen apps uit de Dash kunt verwijderen, maar u kunt uw launchers (* .desktop-bestanden) wel beheren in een van de volgende directory's:

  • /usr/share/applications
  • /usr/local/share/applications
  • ~/.local/share/applications

Als uw opstartbestand zich in een van de eerste twee mappen bevindt, hebt u rootrechten nodig om het te verwijderen.


104
2017-10-24 02:18Het was in ~ / .local / share / applicaties. Ik heb het succesvol verwijderd. Veel tanks: D - Removed
Het kostte me een beetje, maar uiteindelijk vond ik meer desktop-bestanden in / usr / share / app-install / desktop / op Ubuntu 11.10, waar de extra versie van jEdit voor mij opdook die een oude versie lanceerde die gedupliceerd was in het eenheidsmenu. - kcstrom
Ook als u een programma verwijdert dat is geïnstalleerd met Wine, moet u in meer dan één map binnen de map kijken ~/.local/share/ diretory. - Zignd
Dat neemt het niet weg uit de Dash. Er moet nog een herindexering gebeuren. - Elijah Lynn
Zorg ervoor en bekijk @ DolphinDream's antwoord over alacarte om deze te beheren. Ik had een Chrome-toepassingsstartprogramma dat nergens te vinden was in de bovenstaande mappen. askubuntu.com/a/454494/11929 - Elijah Lynn


Ik gebruik een applicatie genaamd alacarte (atalacarte is een programma voor het bewerken van freedesktop.org complient-menu's). Hiermee kunt u de ongewenste opstartprogramma's uit het menu verwijderen of nieuwe maken of toevoegen. Ik moest deze app zelf installeren (apt-get) in Ubuntu 12.04. IMO deze app moet deel uitmaken van een standaard Ubuntu-installatie.


9
2018-04-24 14:25alacarte rotsen! Ga ermee akkoord dat het onderdeel moet zijn van een standaard Ubuntu-installatie ... of klik met de rechtermuisknop op pictogrammen in het opstartprogramma om ze te bewerken / configureren / verwijderen. - Elijah Lynn


Ik had hetzelfde probleem met het verwijderen van het Firefox-pictogram van Unity launcher. Ik heb twee exemplaren van Firefox geïnstalleerd: een met apt-get en een met dpkg van * .deb, dus na het verwijderen van beide exemplaren van Firefox, wordt het pictogram nog steeds getoond in het Unity-opstartprogramma.

Hier is een recept dat mij heeft geholpen:

Een pakket kijken in dpkg

dpkg --list | grep firefox

resultaat

ii firefox-mozilla-build: i386 35.0.1-0ubuntu1 Mozilla Firefox, officiële Mozilla-build, verpakt voor Ubuntu door het Ubuntuzilla-project.

gevonden! Nou, als we de naam van het pakket kennen, kunnen we de restanten verwijderen

sudo dpkg -r firefox-mozilla-build: i386

Dat is alles, het overtollige pictogram verdween uit de draagraket.


1
2017-07-28 10:13Ik installeerde Wine en installeerde vervolgens Photoscape.exe via Wine. Nadat ik een probleem had ondervonden in Photoscape, heb ik het zojuist gedeïnstalleerd met Wine uninstaller. Maar helaas waren de pictogrammen aanwezig. Vervolgens heb ik "dpkg --list | grep photoscape" uitgevoerd en alle pictogrammen met betrekking tot Photoscape gewist. - Soumyadip Das


Ik had net een soortgelijk probleem met één app. Het probleem met het geaccepteerde antwoord is dat desktop-bestanden kunnen worden opgeslagen op veel andere locaties, niet alleen de genoemde, zoals deze ~/.kde/share/apps/RecentDocuments/, bijvoorbeeld.

Dus ik kan voorstellen om de. Te gebruiken find nut in een dergelijk geval. Men moet uitzoeken welke tekenreeks gegarandeerd deel uitmaakt van de naam van een desktopbestand voor de betreffende app en die reeks moet behoorlijk lang zijn om te veel uitvoer te voorkomen.

Bijvoorbeeld ("iname" staat voor niet-hoofdlettergevoelige naam, * is een jokerteken, dit betekent elk teken (s) in plaats daarvan):

sudo find / -iname '*tweet*'

Ook zou men indien nodig moeten proberen om naar een bepaalde reeks in alle bureaubladbestanden op het systeem te zoeken, zoals deze:

sudo find / -name '*.desktop' -exec grep -i '*tweet*' {} +

Verwijder vervolgens al die gevonden bestanden en log uit.

Dit had het OP moeten helpen om die iconen uit het menu te verwijderen.


0
2017-12-24 09:37

Ik had hetzelfde probleem.

Eerst heb ik de applicatie verwijderd en daarna heb ik alle referenties uit de volgende map verwijderd:

/usr/share/applications
/usr/local/share/applications
~/.local/share/applications

Opnieuw opgestart .... maar mijn probleem is nooit opgelost.

Dus deze MENU-editor is geïnstalleerd:

sudo add-apt-repository ppa:caldas-lopes/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install ezame

en verwijder ongewenste pictogrammen.


0
2018-05-02 10:38

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de app. Op het volgende scherm dat verschijnt, selecteert u de knop "Verwijderen". De app moet nu worden verwijderd.


-2
2018-02-09 00:41