Vraag Desktop wordt niet weergegeven als ik nvidia-stuurprogramma's heb geïnstalleerd!


De desktop wordt niet weergegeven nadat ik nvidia-experimentele stuurprogramma's heb geïnstalleerd. Ik probeerde nvidia eenvoudige eigen stuurprogramma's en ze werkten ook niet.

Hier is hoe het eruit ziet. Dit is niet bijgesneden of iets anders. Zo ziet het er uit, na de installatie van de stuurprogramma's nam de desktopresolutie af van 1440x900 naar 1024x768

enter image description here

Het bureaublad toont alleen desh en panelen wanneer ik de opensource-stuurprogramma's gebruik.

Is er een manier om dit op te lossen, zodat ik betere prestaties kan krijgen?


69
2017-10-18 17:59


oorsprong


Ik heb precies hetzelfde probleem. Helaas werkt de opensource-driver niet echt goed met mijn grafische kaart. Heeft iemand een foutrapport of extra foutopsporingsinformatie? - Timo
ook voor mij zijn open source drivers niet de beste - Levan
Wat een schande dat ik alleen maar deze up-to-date kan geven! - Evan Haas


antwoorden:


Ik had hetzelfde gebeuren. Hier is hoe ik het heb opgelost:

 1. Schakel over naar een terminal Ctrl+alt+F1.

 2. Log in als je gebruikersnaam.

 3. Installeer linux headers:

  sudo apt-get install linux-headers-generic
  
 4. Verwijder nvidia-stuurprogramma - dit is afhankelijk van de versie die u hebt geïnstalleerd:

  sudo apt-get remove nvidia-current
  

  of

  sudo apt-get remove nvidia-current-updates 
  

  of

  sudo apt-get remove nvidia-experimental-304
  
 5. Installeer het nvidia-stuurprogramma opnieuw

  sudo apt-get install nvidia-current-updates
  

  Wanneer je dit doet, moet het iets zeggen als:

  Building initial module for 3.5.0-17-generic
  Done.
  

  Als het zegt

  Module build for the currently running kernel was
  skipped since the kernel source for this kernel
  does not seem to be installed.
  

  dan zal het probleem niet worden opgelost. Geloof de boodschap niet. Het vraagt ​​niet om linux-source om te installeren, wil het alleen de headers maar je moet de specifieke installeren -generic headers voor jouw kernel. Rennen:

  sudo apt-get install linux-headers-`uname -r`
  

  Het zal niet werken met just linux-headers-generic of linux-headers-3.5.0-17 (bijvoorbeeld).

 6. Als het met succes is geïnstalleerd, start u de computer opnieuw op:

  sudo shutdown -r now
  

Hierdoor zou de kernelmodule correct moeten kunnen compileren en installeren. Het deed voor mij!


79
2017-10-18 18:39Het spijt me dat deze manier zou kunnen werken, maar ik ben echt nieuw voor ubuntu dus Is er een eenvoudigere manier om dit te repareren, bedankt voor het bericht - Levan
Ik ben er vrij zeker van dat dat niet zo is. Om een ​​of andere reden wordt de linux-bron niet gedownload en is deze nodig om de Nvidia-stuurprogramma's te compileren. Als u nog steeds dat eigen stuurprogrammavenster open hebt, zou u terug moeten kunnen schakelen naar het noveau (sp?) Stuurprogramma ... Als u de exacte opdrachten doet die ik tussen haakjes zet, zou dit voor u moeten werken. Sorry, het is niet eenvoudiger! :) - rft183
Ik wist terug te veranderen naar open source drivers door dit commando in terminal ,, gnome-control-center "te typen en vervolgens open source driver te selecteren, maar compileren is te veel voor mij :) heel erg bedankt voor je hulp :) - Levan
Dat is geen probleem. Ik ben er zeker van dat er over een paar dagen een oplossing zal zijn, zodat je het grafisch kunt doen. Je kunt het systeem in de tussentijd tenminste gebruiken! - rft183
Er is een standaard sneltoets voor de terminal: ctrl + alt + t - Timo


Als het bureaublad nog steeds niet wordt weergegeven, kan dit hiervan de oorzaak zijn Nvidia Optimus grafische kaart. Ik heb een laptop bij GT 650M en dat is ook een Optimus-kaart. Optimus-kaarten gedraagt ​​zich iets anders en er is standaard geen Linux-ondersteuning voor. Meer informatie over Optimus in linux: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1657660

Maar het is mogelijk om het te laten werken Hommel. Dit is hoe ik het deed op een nieuwe Ubuntu 12.10-installatie (geen nvidia-stuurprogramma's geïnstalleerd):

sudo add-apt-repository ppa:bumblebee/stable 
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-x-swat/x-updates
sudo apt-get update 
sudo apt-get install bumblebee bumblebee-nvidia linux-headers-generic 

Start vervolgens opnieuw of log opnieuw in.

Het werkte niet eerst toen ik dat tweede commando stopte. Vervolgens om iets met een grafisch kaarttype uit te voeren optirun voor commando. Bijvoorbeeld: optirun glxspheres of optirun ./executable-file. Een goede manier om het verschil tussen de geïntegreerde grafische kaart en uw grafische kaart te testen, is om te starten glxspheres met en zonder optirun.

https://wiki.ubuntu.com/Bumblebee

Dit bespaart stroom wanneer u uw grafische kaart alleen activeert wanneer dat nodig is. Ik hoop dat ik iemand heb geholpen, omdat ik uren heb besteed aan het probleem met mijn grafische kaart (ja, ik ben vrij nieuw met deze grafische stuurprogramma's voor Linux).


9
2017-12-04 14:18bedankt, ik had hetzelfde probleem met de NVidia Quadro K1000M en Bumblebee loste mijn problemen op. - smcg


Na een aantal avonden met dit te hebben gemoeilijkt (verdwijnende eenheidsdesktop, alleen een resolutie van 640x480, rare voorwerpen op mijn scherm) op mijn Geforce GT 630, werkte dit voor mij:

 1. Nieuwe installatie van Ubuntu 12.10
 2. Direct na de installatie voert u software-updater uit. Download en installeer alle updates
 3. reboot
 4. sudo apt-get install linux-sources && sudo apt-get install linux-headers-generic (Ik weet niet helemaal zeker of / waarom deze stap nodig is, maar ik zag het in deze thread en dacht dat ik het eens zou proberen)
 5. Open "Software Sources" vanuit de Dash
 6. Klik op het tabblad 'extra stuurprogramma's'.
 7. Activeer NVIDIA binary xorg driver (proprietary, tested)
 8. reboot

tot dusver zo goed - ik heb het NVIDIA-instellingenpaneel (zonder het Xconfig-foutbericht), dubbele monitoren en hoge resolutie.

Speciale opmerking: installeer het pakket "extra stuurprogramma's" NIET (Jockey). Dit pakket lijkt na stap 2 (software-updates) eigenlijk te verdwijnen - de methode om extra stuurprogramma's toe te voegen lijkt te zijn verplaatst naar de app "softwarebronnen".


5
2017-11-22 02:00Het installeren van linux-sources zal waarschijnlijk geen gunstig effect hebben. Je zou het gebruiken bij het compileren van de kernel. Jockey wordt niet meer gebruikt in 12.10; deze functie is overgenomen door ubuntu-drivers-common - fabricator4


Ik heb zojuist Ubuntu 12.10 vandaag geïnstalleerd en had dit probleem met de nvidia-driver.

Ik heb geprobeerd bovenstaande instructies te volgen, maar deze mislukten allemaal vanwege twee woorden die heel belangrijk zijn: "generiek" en "-17".

Uiteindelijk vond ik dat de beste manier om NVidia-stuurprogramma te installeren is om het installatieprogramma te gebruiken dat wordt gelanceerd door nvidia. Dus ging ik naar:

http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

en gedownloade versie voor Linux-64bit (installeer synaptic sudo apt-get install synaptic en kijk in het menu Instellingen -> Repository -> Extra stuurprogramma's om de exacte naam van uw nvidia-kaart te achterhalen)

Vervolgens voer je de tool uit en er staat dat je kernel-headers nodig hebt, lees deze echter zorgvuldig omdat het "generieke" headers vereist.

Je moet je kernelversie verifiëren, de mijne was 3.5.0-17 (deze "-17" aan het einde is belangrijk), dus in mijn geval deed ik dat:

sudo apt-get install linux-headers-3.5.0-17-generic

(Ontdek uw kernelversie door een terminal te typen uname -r)

Je moet GUI login daemon doden:

killall lightdm

en daarna mag je rennen:

sudo sh NVIDIA-Linux-x86_64-310.19.run

Het installatieprogramma zal u waarschijnlijk vertellen dat de Novelemodule is geladen en stelt voor om een ​​modprobe-script toe te voegen. Je moet Ok / Ja zeggen tegen alles wat het je vertelt en vervolgens opnieuw opstarten en NVIDIA- Linux-x86_64-310.19.run opnieuw uitvoeren.

Niet zeker of een andere benadering ook zou werken, maar deze doet het zeker.


3
2017-12-21 12:14Ik had ook veel problemen om NVIDIA-stuurprogramma's te laten werken naar aanleiding van ander advies. Ik installeerde de 310.40 stuurprogramma's met behulp van deze methode en eindelijk heb ik het aan het werk! - ryanwinchester


Dit werkt ook voor de Nvidia 7400-kaarten. Maar als de kernel bijwerkt, moet u de installatie-regel wijzigen naar de nieuwste versie nu het is:

sudo apt-get install linux-headers-3.5.0-18-generic

in plaats van:

sudo apt-get install linux-headers-3.5.0-17-generic

2
2017-10-20 17:19

sudo apt-get install nvidia-current nvidia-settings
sudo mv /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.old
sudo nvidia-xconfig

Start het systeem opnieuw op!


0
2017-10-19 16:08

Ik heb bijna alles geprobeerd, maar hier is degene die echt voor me werkte:

voer de volgende opdrachten uit:

sudo add-apt-repository ppa:amith/ubuntutools
sudo apt-get update
sudo apt-get install unity-reset

reset dan eenheid met deze opdracht:

unity-reset

reboot en Unity is terug !! Ik hoop dat het voor je werkt.


0
2017-11-11 23:27