Vraag Installer: Wissen en opnieuw installeren op bestaande ubuntu-partitie wist alle partities inclusief Windows-partities


bij het installeren van 13.04 in een bestaande ubuntu-partitie. het installatieprogramma geeft een optie "wissen en opnieuw installeren op bestaande ubuntu-partitie". daarmee wissen we ook alle andere parties op die hardrive in inclusief ntfs / fat ones en maakt een grote partitie.

is dat een vervelende bug of een functie? dit kan eenvoudig in VM worden gereproduceerd.


1
2018-04-26 08:58


oorsprong


Dit is vrij subjectief. Ik denk dat het een foutje is, want elke maand krijgen we hier verschillende vragen van mensen die het niet begrepen en vervolgens in paniek raken. Dus ik denk dat het een kwestie van bruikbaarheid is. - don.joey
ze zouden een waarschuwing of een korte beschrijving in het installatieprogramma moeten toevoegen. dat gezegd hebbende, linux installers zijn altijd een beetje verwarrend. om deze reden doe ik altijd de handmatige manier. - mojo


antwoorden:


Dat is een functie - en geen bug.

Hangt er echt van af wat voor soort partities je eerder hebt gemaakt en waarvoor ze zijn gebruikt. Als Ubuntu het enige besturingssysteem is dat op een computer wordt gebruikt, worden alle partities verwijderd, omdat dit geen gevolgen heeft voor andere besturingssystemen.


2
2018-04-26 09:06



Inderdaad. Als u gegevens wilt behouden, moet u "handmatig" selecteren - Rinzwind
Thankx. dat maakte het schoon. ik had twee partities één ext3 en nog een ntfs (geen vensters). nu heb ik één ext4 + swap. - mojo
Deze houding helpt Ubuntu niet. Natuurlijk is het een bug. Waarom zou je plezier beleven aan iemand die zijn Windows-partitie en -gegevens kwijtraakt? Hoe is dat een verkoopargument voor Ubuntu? - bcbc