Vraag Is dit CPU-gebruik voor TeamViewer op Ubuntu normaal? Zo ja, zijn er betere opties?


enter image description here

Deze afbeelding is gemaakt terwijl ik op afstand via TeamViewer naar mijn werkstation was ingelogd.

  • Er zijn vier TeamViewer_Desktop-processen open (waarom?), Waarvan er twee een grote hoeveelheid CPU innemen (waarom?).
  • Ik probeerde verbinding te maken met een Windows-systeem en hoewel het geheugengebruik ongeveer hetzelfde is (een paar honderd Mb) dat slechts ongeveer 1% CPU gebruikt op het Windows-systeem, geeft dit aan dat TeamViewer veel beter draait op Windows.

Ik vermoed dat TeamViewer voor Linux gewoon een slecht geïmplementeerde wijnbundel is en dat dit mogelijk wordt verwacht, maar ik wilde alleen maar bevestigen - zie je ook hoe TeamViewer presteert? En zo ja, zijn er betere opties waarmee u gidsen kunt koppelen die dezelfde firewall-agnostische remote desktop-oplossing voor zowel Windows als Linux tot stand brengen?


1
2018-03-17 12:37


oorsprong


Als alternatieven die je zou kunnen gebruiken rdesktop of Remmina. - OrangeTux
Zou je meer informatie kunnen toevoegen over versies / edities die je gebruikt voor zowel Ubuntu als TeamViewer, 64bit, welk tv-pakket werd gebruikt voor installatie ...? - user.dz
Dit is "9.0.24147 Dev wine-1.6", gedateerd 27 november 2013. Ik geloof dat dit de nieuwste versie is. Ik gebruik 14.04 (ik weet dat het momenteel niet wordt ondersteund, maar ik ben meer geïnteresseerd in de vraag of dit een veel voorkomend probleem is met TeamViewer of niet). @ OrangeTux: Bedankt, maar voor alle opties is de USP vereist die TeamViewer heeft: het wordt gerouteerd via TeamViewer en zal firewalls omzeilen, ik denk dat het via HTTPS is overgedragen. Kan dit worden bereikt met uw opties? - pzkpfw
U kunt Chrome Remote Desktop proberen - het werkt goed op Ubuntu 14.04 + Win 8.1 + Android 5.1 - Tosho


antwoorden:


Team Viewer is een populaire universele afstandsbedieningstoepassing. Het draait op IOS, Linux, Android, Windows en Mac, enz. Het is geweldig dat deze software beschikbaar is voor Linux, maar ik heb ook een hoge CPU-belasting waargenomen als het gaat om actieve Team Viewer-sessies. De CPU-belasting verdwijnt wanneer u de verbinding verliest. Een deel van de verklaring hiervoor zou kunnen zijn dat de CPU wordt gebruikt voor alle rendering en niet voor de grafische kaart, wat de reden kan zijn waarom het een lager CPU-gebruik heeft in Windows en Mac. Helaas heb ik geen alternatief gevonden dat perfect bij elkaar past.

Alle suggesties die suggereren dat VNC of haar derivaten op de een of andere manier een substituut zijn, zijn slecht onderzochte suggesties. Hoewel u een desktop-sessie via VNC op afstand kunt bedienen, is het lang niet zo efficiënt als TeamViewer. NX en zijn afgeleiden staan ​​op hetzelfde niveau als het op prestaties aankomt, en er zijn zelfs open source-implementaties die RDP-quire met succes gebruiken. Met geen enkele andere oplossing kunt u firewalls en NAT doorkruisen met absoluut geen configuratie. Team Viewer werkt op dezelfde manier als Skype, in die zin dat het eenvoudigweg automatisch detecteert hoe je naar internet kunt gaan en inlogt, en vervolgens alle medewerkers naar je account lokaliseert (computers in het geval van Team Viewer). Dit is het belangrijkste kenmerk van Team Viewer en de belangrijkste reden waarom het zo populair is geworden; en ik ben droevig om te zien dat er geen opensource-tegenhanger is voor teamviewer. Een open source-implementatie van Team Viewer zou een serieus nuttige tool zijn in combinatie met Ubuntu One of iets dergelijks.

Om de effecten van een hoog CPU-gebruik te beperken, kunt u proberen een lagere prioriteit in te stellen voor het teamviewerd en TeamViewer GUI-processen. Je kunt misschien ook een licentie kopen en vervolgens een bug of een case openen met betrekking tot CPU-belasting en kijken of ze het probleem aanpakken. Anders denk ik dat je pech hebt.


2
2018-06-02 14:11

Het kan te laat zijn om te antwoorden, maar ik heb dit op mijn setup Ubuntu 14.04-machine (6 kernen) benaderd vanaf een Windows 10-computer met TeamViewer 11. Het CPU-gebruik zou soms tot 400% overschrijden.

Ik heb de animatie-effecten op Ubuntu uitgeschakeld (met behulp van Compiz Settings Manager) en de CPU-belasting is weer "normaal" (~ 50%).

Ik hoop dat dit helpt.


0
2018-01-25 20:31Controleer of u uw GPU gebruikt - als ccompiz de afbeeldingen verwerkt, ziet u een zeer hoog CPU-gebruik terwijl het scherm wordt getekend. sudo apt-get install mesa-utils dan glxinfo | grep -i "opengl render" moet informatie geven over welk apparaat de grafische weergave weergeeft. Als het is llvmpipe dan wordt de CPU gebruikt om de grafische weergave te renderen. - Charles Green
Bedankt @ CharlesGreen. Ik krijg "OpenGL renderer string: GeForce GT 730 / PCIe / SSE2" zodat de grafische afbeeldingen worden weergegeven door GPU, zo lijkt het. - DataD'oh