Vraag Hoe upgrade ik naar een nieuwere versie van Ubuntu?


Wat zijn de verschillende manieren waarop ik Ubuntu kan upgraden van de ene release naar de andere?


384
2018-04-26 08:51


oorsprong


Verwant: Upgrade van een vorige versie van Ubuntu op de Ubuntu-website. - Eliah Kagan


antwoorden:


Overzicht

Dit antwoord geeft een samenvatting van de aanbevolen community upgradeproces.

Je moet altijd de toelichting voor mogelijke problemen die van invloed kunnen zijn op uw upgrade.

backup

Voordat u begint met een upgradeproces - stel uzelf deze vraag:

Kan ik het mij permitteren om al mijn gegevens, zoals documenten en bestanden, te verliezen? 

Als het antwoord nee is, dan maak een backup van uw installatie.

Het upgraden van Ubuntu werkt 99 keer van de 100 - een back-up bespaart u later veel frustratie als er iets misgaat.

Vergelijking van back-uptools

grafiek

Als u eigen stuurprogramma's hebt geïnstalleerd van de Extra stuurprogramma's of Hardware-stuurprogramma's venster dan moeten deze automatisch worden geüpgraded met de Nvidia / ATI binaire driver die geschikt is voor 12.04 / 14.04

Als u eigen stuurprogramma's handmatig hebt gedownload en geïnstalleerd vanaf de website van de fabrikant, is de aanbeveling om eerst deze stuurprogramma's te verwijderen en terug te keren naar de open-source stuurprogramma's voordat u gaat upgraden. Wat er kan gebeuren, is dat een /etc/X11/xorg.conf bestand zal blijven na de upgrade en vervolgens bij de eerste keer opnieuw opstarten, zal je opstarten in een 'zwart scherm'.

Deze vragen beschrijven het verwijderingsproces:

 1. Hoe verwijder ik ATI / AMD-stuurprogramma's die van hun site zijn gedownload?

 2. Verwijder nVidia-stuurprogramma en ga terug naar Nouveau

PPA

Tijdens de upgrade worden eventuele PPA-bronnen die u hebt toegevoegd automatisch uitgeschakeld. Over het algemeen hebben PPA's geen invloed op het upgradeproces.

Er zijn een paar specifieke PPA's die problemen kunnen veroorzaken - x-swat en xorg-Edgers. Deze PPA's moeten worden verwijderd via ppa-purge voor het upgraden

 1. ubuntu-x-swat / x-updates 
 2. xorg-Edgers / ppa

Hoe te upgraden

Uw 13.10 upgrade-programma zal u op de hoogte brengen van de nieuwe release en een upgrade aanbieden. Als dit niet gebeurt, kijk dan in de onderstaande sectie over het oplossen van problemen.

Zie de sectie over het oplossen van problemen voor het speciale geval voor LTS-gebruikers tussen 12.04 / 14.04 en de release 12.04.1 / 14.04.1

De officiële ubuntu.com pagina heeft informatie:

Meteen na een Ubuntu-release zijn de downloadservers extreem druk. Dus als u kunt, raden we aan om een ​​paar dagen te wachten als u wilt upgraden.

U kunt ook downloaden met een bittorrent-client zoals Transmission, de officiële desktop-ISO-torrent.

Upgrade via het netwerk

U kunt eenvoudig via het netwerk upgraden met de volgende procedure.

 1. Start de updatebeheerder.
 2. Klik op de knop Controleren om te controleren op nieuwe updates.
 3. Als er updates zijn om te installeren, gebruikt u de knop Updates installeren om ze te installeren en drukt u nogmaals op Opnieuw controleren als dat klaar is.
 4. Er verschijnt een bericht waarin u wordt geïnformeerd over de beschikbaarheid van de nieuwe release.

Voor gebruikers van 10.04LTS / 12.04LTS moet je de vervolgkeuzelijst "Release-upgrade - nieuwe distributie-releases weergeven" selecteren om te controleren of "Alleen ondersteunde releases voor de lange termijn" is geselecteerd en anders wijzigen. Zie het gedeelte Probleemoplossing hieronder voor meer informatie. Zie de sectie over het oplossen van problemen voor het speciale geval voor LTS-gebruikers tussen 12.04 / 14.04 en de release 12.04.1 / 14.04.1

update-manager-upgrade

 1. Klik op Upgrade.

Volg de instructies op het scherm.

Zie ook:

Opwaarderen met behulp van de CD- of USB-afbeelding

Als u 10.04 LTS / 12.04 LTS of 11.10 / 13.10 gebruikt en u de live CD installeert of opstart vanaf de live CD om te beginnen met installeren, kunt u upgraden naar 12.04 / 14.04. Het zal geïnstalleerde applicaties automatisch detecteren en ook de bijgewerkte versie van uw applicaties installeren.

Als u een ISO downloadt, is de aanbeveling om een md5sum controleren om ervoor te zorgen dat zowel de gedownloade ISO als de gebrande CD geldig zijn.

 • Upgrade vanaf 10.04 LTS / 12.04 LTS (hier getoond met dubbele boot):

OPMERKING: Upgrades van 10.04 tot 12.04 / Upgrades van 12.04 tot 14.04 zijn nog niet geactiveerd, zie deze vraag voor meer informatie:

Opwaarderen via de opdrachtregel (bijv. Ubuntu Server):

11.10 / 13.10 en later
 • Rennen do-release-upgrade in een terminal
10.04 / 12.04
 • Bewerk /etc/update-manager/release-upgrades En instellen Prompt=lts

 • Rennen do-release-upgrade in een terminal

Probleemoplossen

Als uw update-manager van 10.04 / 12.04 of 11.10 / 13.10 u niet om een ​​upgrade vraagt, controleer dan uw software bronnen om te zien of deze is ingesteld op "Nooit". Als dit het geval is, wijzigt u de waarde in "Alleen langdurige ondersteuningsreleases" (10.04 LTS / 12.04 LTS) / "Voor elke nieuwe versie" (11.10 / 13.01):

enter image description here
voor 10.04 LTS / 12.04 LTS

enter image description here
voor 11.10 / 13.10

Volgens Ubuntu Engineering Foundations-teammanager Steve Langasek:

Upgrades tussen LTS-releases zijn standaard niet beschikbaar tot de release van het eerste punt. Het wordt aanbevolen dat de meeste LTS-gebruikers tot dan wachten voordat ze upgraden.

Als u ervoor kiest om vóór die tijd te upgraden, kunt u de optie -d doorgeven aan de upgradetool do-release-upgrade -d of update-manager -d, om te upgraden van vanilla 10.04 / 12.04 naar 12.04 / 14.04.

Zie dit Q & A voor verdere details:

Waarom is "Geen nieuwe release gevonden" bij het upgraden van een LTS naar de volgende?

Als u een gebruikt End-of-life versie van Ubuntu

U moet mogelijk wijzigingen aanbrengen in /etc/apt/sources.list om te verwijzen naar de old-releases server van Ubuntu. Volg de antwoorden in deze vraag om de benodigde wijzigingen aan te brengen en upgrade vervolgens naar een nieuwere versie van Ubuntu:


294
2017-11-05 03:09

Hier is mijn advies als een tutorial-achtig antwoord, gebaseerd op mijn ervaring-upgrade.

Deze procedure is door mij getest en het werkte zoals het zou moeten. Hopelijk helpt dit anderen om zonder problemen te upgraden.

Dit is geen officiële gids.

Vriendelijk advies

Er is geen reden om te haasten. Er is geen reden om vanaf de eerste dag te upgraden. De nieuwe Ubuntu-versie gaat niet weg. Het zal er de volgende week en de volgende maand nog steeds zijn ... Laat de servers even rustig worden. Het zal zeer frustrerend en pijnlijk zijn als de server tijdens de upgrade uitvalt.

Beginnen

Allereerst moeten we controleren of de nieuwe versie beschikbaar is. Open een terminal Ctrl+alt+T en geef deze opdracht:

do-release-upgrade -c

Met deze opdracht wordt gecontroleerd of de nieuwe versie beschikbaar is van de servers en wordt het resultaat geretourneerd. Als u vindt dat deze opdracht niet beschikbaar is, moet u de update-manager-core pakket. Als uw distro niet langer wordt ondersteund, moet u naar oude mirrors zoeken voor een kopie van dit pakket voordat u deze upgrademethode kunt gebruiken.

Als de versie beschikbaar is, kunnen we doorgaan.

Als de versie niet beschikbaar is controleer dan nog een ding. Open dit bestand:

gksudo gedit /etc/update-manager/release-upgrades

en kijk of Prompt is gelijk aan normaal  Prompt=normal. Als dat niet zo is, verander het dan; nadat je het bestand hebt opgeslagen, voer je de onderstaande commando's uit in de terminal:

sudo apt-get update 
do-release-upgrade -c

Voor de upgrade

Verwijder alle externe PPA's

U moet alle PPA's verwijderen die u in het verleden hebt toegevoegd. Sommige werken mogelijk niet, sommige zijn mogelijk niet ondersteund of zijn zelfs verouderd in de nieuwe versie.

Open de Ubuntu Software Center en klik op Bewerken> Softwarebronnen> Andere software en klik vervolgens op en verwijder alle PPA's één voor één.

Doe voorzichtig

Sommige PPA's, zoals Ubuntu X-team, "Xorg crack pushers" -team of Team "GNOME3 Team", upgrade enkele essentiële pakketten van het systeem.

U moet deze PPA's verwijderen met een andere methode: installeren ppa-purge. Met dit script kun je downgrade alle essentiële pakketten naar de originele (officiële) Ubuntu-versie. Voer de onderstaande opdrachten in een terminal uit:

sudo apt-get install ppa-purge
sudo ppa-purge ppa-name

Vervangen ppa-name met de werkelijke naam van de repository. Na de zuivering kun je rennen

sudo apt-get update

om de bronnen bij te werken.

huishouden

Het is een goed idee om een ​​beetje te huishouden voordat u een upgrade naar een nieuwe versie uitvoert. Open een terminal en voer de onderstaande opdrachten uit in de volgende volgorde:

sudo apt-get --purge autoremove
sudo apt-get clean all
sudo apt-get purge $(dpkg -l | awk '/^rc/ { print $2 }')

De eerste regel verwijdert / repareert eventuele resterende / kapotte pakketten. De schone opdracht verwijdert alle oude .deb-bestanden uit de apt-cache (/ var / cache / apt / archives) - dit is niet strikt noodzakelijk, maar het is een zeer goed idee als u al weinig schijfruimte hebt.

sudo apt-get purge $(dpkg -l | awk '/^rc/ { print $2 }') verwijdert pakketconfiguraties die zijn overgebleven van pakketten die zijn geweest verwijderd (maar niet gezuiverd).

Zoeken naar bugs

Het meest voorkomende en gebruikelijke probleem is het probleem met grafische kaartstuurprogramma's. Zoek naar fouten voordat u een upgrade uitvoert. Ga naar de Launchpad-pagina, gebruik het zoekvak om uw grafische kaartmodel te vinden (nog beter, het ID) en blader door de bugs. Als u wat vindt, overweeg dan te wachten om te upgraden tot later, wanneer de bug (s) zijn opgelost. Als de bug specifiek is voor de extra stuurprogramma (beperkt) dan verwijder de driver voor het upgraden.

Custom Kernel (niet officieel)

Als je een aangepaste kernel hebt, ofwel van compileren of van een .deb-pakket (bijvoorbeeld hoofdlijn), dan is het een goed idee om tijdens het upgraden op te starten van de officiële Ubuntu-kernel, anders kan de upgrade mislukken.

Upgrade vrijgeven

Vanaf terminal

De meeste gebruikers upgraden van de Update-manager. Het is niet dat ik het niet vertrouw, maar ik vertrouw de terminal meer.

Sluit alle applicaties en open alleen een terminal (volledig scherm). Geef deze opdracht en de upgrade begint:

sudo do-release-upgrade

Tijdens de upgrade

 • Open geen applicaties, laat dit staan ​​tot na het herstarten.
 • Navigeer niet in de Desktop-omgeving, je hebt de tijd om te doen dit later. Ontvang een kopje koffie, ontspan en wacht, geduldig tot de upgrade is voltooid.
 • Als u tijdens de upgrade moet ingrijpen (vanuit de terminal), kunt u dat doen dus met tab en invoeren. Bijvoorbeeld, als u er twee hebt Display Managers (bijvoorbeeld LightDM en GDM), zal de upgrade u vragen welke u wilt gebruiken; druk op tab totdat de gewenste is gemarkeerd en druk vervolgens op invoeren.

Genieten!

Voel je vrij om dit antwoord te bewerken en het begrijpelijker te maken   (taalcorrectie) of / en verbeteren (toevoegingen).


77
2017-10-08 23:12Ik denk niet dat je PPA's handmatig moet verwijderen, doe-release-upgrade zal dat voor je doen. - Jorge Castro
@JorgeCastro werkt soms niet of raakt in verwarring. Het is niet moeilijk om ze handmatig te verwijderen en het is veiliger. Hoe dan ook, dit is alleen mijn manier van doen. :-) - Nick Thom
@Aditya: het gedeelte voor het huishouden verwijdert / repareert eventuele resterende / kapotte pakketten. sudo apt-get --purge autoremove zal alle resterende pakketten verwijderen sudo apt-get purge $(dpkg -l | awk '/^rc/ { print $2 }') maar op een effectieve manier als het vorige niet lukt. Hoewel ik denk sudo apt-get clean all is niet nodig omdat het * .deb-pakketten (bijvoorbeeld installatiepakketten) die worden opgeslagen, verwijdert /var/cache/apt/archives wanneer u een nieuw pakket uit de repository installeert. Ik hoop dat je dubbelgang nu duidelijk is. :) - Saurav Kumar


Mijn methode, gebaseerd op een ervaring van een half decennium van pijnlijke ubuntu-upgrades, is anders. Ik ben niet aan het trollen, ik deel gewoon de methoden die ik gebruik.

Natuurlijk kun je het je niet veroorloven om al je verliezen te verliezen gegevens, dus ja, steun het. Maar ik begin met een eerdere vraag: kun je het je veroorloven dat niet te kunnen toegang jouw gegevens omdat alles kapot is? Zo niet, dan is deze methode misschien iets voor jou. U hebt een beetje vrije schijfruimte nodig.

Ik behoud twee primaire partities van het besturingssysteem (en een afzonderlijke partitie voor gegevens, verwisseling ...). Dus, bijvoorbeeld, ik heb Natty op /dev/sda1, en hebben Precise Beta in gebruik /dev/sda2.

Dan kies ik een optie: upgrade of maak schoon. Zoals Linux Mint aangeeft, voelt een upgrade nooit als een schone installatie, maar soms wil je dat.

Voor een schone installatie je sluit gewoon je nieuwe USB-stick aan en zegt dat hij moet worden geïnstalleerd /dev/sda2, wijzend /home naar uw bestaande thuispartitie.

Om een ​​upgrade te doen Ik beeld het in sda2 van sda1. Er zijn veel manieren om dit te doen, fsarchiver is goed, of gewoon ol 'cp of tar zal het lukken. Zodra ik identieke kopieën van alle bestanden in de reservepartitie heb gemaakt, koppel ik het en bewerk ik het /etc/fstab om de UUID's voor de nieuwe partitie bij te werken of het zal in de war raken. Dan voer ik grub-update uit en de volgende keer dat ik grub reboot, krijg ik 2 keuzes. Ik controleer of ik ook kan opstarten. Doe dan je upgrade zoals hierboven.

Verdere waarschuwing: nieuwe desktopversies hebben de neiging om oude bureaubladconfiguratiebestanden te mangeliseren. U kunt dus eindigen met het kapot gaan van de oude en nieuwe systemen. Als je de schijfruimte hebt, cp -ar /home/{youruser,newname} en de HOME van de nieuwe gebruiker naar dit nieuwe pad verwijzen /etc/passwd.

Het hebben van 2 OS-partities geeft me een terugval; Als iets in het nieuwe systeem (mogelijk een stuurprogramma, een bug, een ontbrekende app ...) de productiviteit beïnvloedt, kan ik op zijn minst teruggaan naar waar ik was. Het is duidelijk niet voor de schijnheilige of noob. 


19
2018-05-02 13:07Dit is ook mijn methode, hoewel ik ook een nieuwe kopie van mijn thuispartitie maak, omdat, zoals je zei, wijzigingen in gebruikersconfiguratiebestanden in het nieuwe besturingssysteem problemen kunnen veroorzaken als je terugvalt. Mijn grote dingen, zoals gegevens (muziek, foto's, documenten) en wijninstallaties staan ​​op een afzonderlijke schijf en worden via enkele symlinks in mijn nieuwe thuismap geplaatst. - glibdud
@glibdud: symlinks naar muziek, foto's, documenten: dat is de meest gezonde en veilige lay-out. Voor mij is het De enige echte lay-out. $ HOME zit vol met os- (en versie-) afhankelijke configuratiebestanden, het hergebruiken ervan in een schone installatie is toch geen schone installatie. $ HOME moet worden beschouwd als onderdeel van uw OS-installatie. Dus verplaats "big stuff" weg, en laat een schone installatie configuratie en instellingen zuiveren, en stel dan symlinks terug. - MestreLion
Ik probeer deze methode te gebruiken en enkele problemen tegen te komen. Ik zou wat hulp kunnen gebruiken. Ik begon een nieuwe thread bij askubuntu.com/questions/607008/... - Joe


Probeer met de volgende opdrachten:

sudo apt-get update
sudo do-release-upgrade

18
2017-10-19 01:10Ik weet niet zeker waarom dit niet het geaccepteerde antwoord is ... +1 van mij. - Eduard Luca


De officiële pagina ubuntu.com heeft informatie:

U kunt eenvoudig via het netwerk upgraden met de volgende procedure.

 1. Start het softwarecentrum.

 2. Ga naar Bewerken -> Software bronnen

 3. Selecteer het submenu Updates vanuit de toepassing Software Sources:

  software-sources

 4. Wijzig het dropdown-menu Release Update naar "Normale releases" en sluit de applicatie

 5. Start de updatebeheerder.
 6. Klik op de knop Controleren om te controleren op nieuwe updates.
 7. Als er updates zijn om te installeren, gebruikt u de knop Updates installeren om ze te installeren en drukt u nogmaals op Opnieuw controleren als dat klaar is.
 8. Er verschijnt een bericht waarin u wordt geïnformeerd over de beschikbaarheid van de nieuwe release.

  update-manager-upgrade

 9. Klik op Upgrade.

Volg de instructies op het scherm.

Zie ook:

Van de technisch overzicht:

Als u wilt upgraden vanaf Ubuntu 11.04 op een desktopsysteem, drukt u op Alt + F2 en typt u update-manager (zonder de aanhalingstekens) in het opdrachtvenster. Update Manager moet openen en u vertellen: Nieuwe distributie-release '11 .10 'is beschikbaar. Klik op Upgrade en volg de instructies op het scherm.

Om te upgraden vanaf Ubuntu 11.04 op een serversysteem: installeer de update-manager-core pakket als het nog niet is geïnstalleerd; start de upgrade-tool met de opdracht sudo do-release-upgrade en volg de instructies op het scherm. Merk op dat de server-upgrade nu robuuster is en het GNU-scherm gebruikt en automatisch opnieuw bevestigt in geval van bijvoorbeeld verbroken verbindingsproblemen.

Opwaarderen met behulp van de CD- of USB-afbeelding

Vanaf 11.04, wanneer je de livecd opstart en begint te installeren, krijg je de mogelijkheid om te upgraden naar 11.04. het detecteert automatisch geïnstalleerde apps en installeert ook de bijgewerkte versie van uw apps. Er vanuit gaande dat je geen dual booting bent.

live CD : Allocate drive space

Opwaarderen via de opdrachtregel:

 • Rennen do-release-upgrade in een terminal

13
2018-03-06 13:04

"Nooit rotzooien met je stal" is een les die ik heb geleerd en is een mantra die ik dicht bij mijn hart houd. Vooral als je een goede keuze hebt om niet te stoeien met je stal, moet je er gewoon niet mee rotzooien. Daarom liet ik mijn 10.04 ongeschonden en installeerde mijn 12.04 in een andere partitie. Hier is een screenshot van mijn harde schijf:

enter image description here

Ik moest alle software hebben die er op 10.04 was om geïnstalleerd te worden op mijn nieuwe 12.04.

 1. Eerst moet je weten welke pakketten in je 10.04 zijn geïnstalleerd. Daar kun je het voor doen

  sudo dpkg --get-selections "*"> pack_file

Nadat je dat hebt uitgevoerd, heb je de namen van alle pakketten in 10.04 in het bestand genaamd 'pack_file'.

Breng dat bestand over naar 12.04 en voer de volgende opdrachten uit

 • sudo apt-get update
 • sudo dpkg --set-selections < pack_file
 • sudo apt-get -u dselect-upgrade

Hiermee worden alle pakketten evenals hun afhankelijkheden opgehaald en op uw systeem geïnstalleerd. Ik moest ongeveer 2 GB aan gegevens downloaden, maar er heerste vrede dat mijn distro niet kapot zou gaan.

Het was 10.04 voor mij maar de aanpak zou werken op elke versie. Vandaar dat u kunt upgraden naar de nieuwste versie zonder "upgrade". :)

Zie hier: http://sosaysharis.wordpress.com/2012/05/02/upgrading-to-ubuntu-12-04-the-way-i-did-it/


8
2017-10-17 20:04

Als je avontuurlijk bent, en hebt al geprobeerd een van de andere methoden die hier worden vermeld, en een probleem hebben gehad, of als je gewoon ongeduldig bent, kun je dit proberen.

Als je dit wilt proberen, lees dan eerst het hele bericht. Als je een deel ervan niet begrijpt, probeer het dan niet.

De Brute Force-methode

Ik heb dit met succes gebruikt om ubuntu-installaties in één keer te upgraden over 4 hoofdversies, maar ga op eigen risico. Als u een addertje onder het gras raakt, kunt u het aanzienlijk moeilijker vinden om het te herstellen dan met een van de andere methoden.

Herschrijf apt bronnen

Vervang eerst alle exemplaren van uw huidige versie (lucid, raring, enz.) in de apt-softwarebronnenlijst met de nieuwe, zoals deze:

sudo sed -i 's/quantal/saucy/g' /etc/apt/sources.list /etc/apt/sources.list.d/*.list

Als u repositories van derden hebt die geen nieuwere versies hebben, veroorzaakt dit fouten bij de volgende stap, maar u kunt ze veilig negeren. Software uit die opslagplaatsen kan problemen hebben vanwege bijgewerkte afhankelijkheden, maar meestal zijn ze prima als je slechts een of twee versies upgradet. U kunt deze fouten oplossen door het relevante lijstbestand in te verwijderen /etc/apt/sources.list.d/, of u kunt ervan uitgaan dat de beheerder van de repository uiteindelijk een repository voor de nieuwere versie zal openen en de bestanden zal verlaten en de waarschuwingen zal negeren.

Voer de upgrade uit

Volgende stap:

sudo apt-get update    # here's where you might get some errors you can ignore.
sudo apt-get dist-upgrade # point of no return

In de tweede stap zult u waarschijnlijk enkele wijzigingen moeten accepteren die worden voorgesteld om gebroken pakketten te repareren. Houd de suggesties in de gaten en accepteer de wijzigingen als deze er niet al te drastisch uitziet. Je kunt de meeste dingen in de volgende stappen oplossen.

U zult ook vragen moeten beantwoorden over welke versie van pakketconfiguren u moet gebruiken. Doe wat je wilt.

Pauzes repareren

U zult ongetwijfeld problemen krijgen met pakketinstallaties. Om hiermee om te gaan, probeer je eerst te rennen sudo apt-get dist-upgrade. Als dat u hetzelfde probleem oplevert, controleer dan het bericht (wat meestal een conflict is in het pakketbestand) en verwijder het pakket dat problemen oplevert handmatig met sudo dpkg --force-depends -r <packagename> (meestal de oudere versie van de twee conflicterende pakketten). Ren dan sudo apt-get dist-upgrade nog een keer. Spoel en herhaal tot sudo apt-get dist-upgrade doet niets (alle pakketten zijn geüpgraded).

Einde spel

Belangrijk: voordat u iets anders doet, moet u ervoor zorgen dat alle vitale programma's zijn geïnstalleerd. De eenvoudigste manier om dit te doen is door iets als te doen sudo apt-get install ubuntu-desktop (of kubuntu-desktop of welke versie je ook gebruikt). Dit zorgt ervoor dat alle door uw bureaublad vereiste pakketten worden geïnstalleerd, zodat u geen problemen ondervindt bij het opnieuw opstarten.

Je kunt nu rennen sudo apt-get autoremove en sudo apt-get clean om oude linkerpakketten op te ruimen.

Als er pakketten zijn verwijderd tijdens de dist-upgrade-stap, dan kunt u ze gewoon opnieuw installeren zoals normaal.


8
2018-02-27 10:06

Gebruik het antwoord van Rinzwinds als je een GUI-manier nodig hebt om te upgraden. Als je een CLI-manier nodig hebt om te upgraden, moet je eens kijken deze pagina. De howto is van vorig jaar, maar het zou nog steeds geldig moeten zijn voor 12.04. Zodra 12.04 wordt vrijgegeven, zou deze manier moeten werken.

En om je andere vraag te beantwoorden: 11.10 kwam NA 11.04. Het eerste nummer is altijd het jaar (in dit geval: 11 betekent 2011), het tweede cijfer is de maand of de vrijgave (04 betekent april, 10 betekent oktober).

Last but not least: zoals Rinzwind je vertelde, zou je moeten wachten tot de release en niet upgraden naar het terwijl het in beta is. Tenzij je weet wat je doet, natuurlijk.


4