Vraag Hoe schakel ik werkruimten in? (Waarom heb ik slechts één werkruimte?)


Het lijkt erop dat Unity on Raring standaard standaard wordt geleverd met een enkele virtuele desktop (ook wel werkruimten genoemd) en de Wall-plug-in van CCSM kan op geen enkele manier meer toevoegen. Is dit helemaal configureerbaar?


362
2018-02-24 03:48


oorsprong


Verwant: Deze post had gevraagd over "Waarom zijn werkruimten standaard uitgeschakeld?", met een antwoord dat de andere vraag tussen haakjes aanvult (Waarom heb ik maar één werkruimte?). - clearkimura


antwoorden:


voor 13.04 en later ..

Workspaces zijn standaard uitgeschakeld in Ubuntu sinds 13.04. Om hen in te schakelen, opent u Uiterlijk van het streepje:

enter image description here

Schakel over naar het tabblad Gedrag en vink "Werkruimten inschakelen" aan.

enter image description here 

Als u de switcher voor de werkruimte wilt verbergen, gaat u naar deze vraag.


494
2018-04-28 17:06Werkt ook in 16.04 - Michael Zukowski
Enig idee over hoe dit te doen met alleen de commandoregel? - GrayedFox
@GrayedFox Zie Bo Dang Ren's antwoord onder de mijne: askubuntu.com/a/260513/44179 - Seth♦
Ah - wat niet duidelijk was, is dat het vergroten van de werkruimtegrootte (verticaal of horizontaal) van 1 werkruimten automatisch zal inschakelen. Ik heb het uitgevonden door alle wijzigingen te controleren die zijn gemaakt met behulp van de GUI voor het uiterlijk :) - GrayedFox


Gebruik de Dash of een terminal om de dconf-editor toepassing. Navigeren naar

org.compiz.profiles.unity.plugins.core

En stel de horizontale en verticale afmetingen van je muur. Een werkruimtewisselaar verschijnt onmiddellijk in het opstartprogramma. U kunt dit of Super-s gebruiken om de virtuele desktops / workspaces te bekijken.

Bewerk

Om dit met behulp van de opdrachtregel in te stellen, voert u de opdracht uit:

gsettings set org.compiz.core:/org/compiz/profiles/unity/plugins/core/ hsize 2
gsettings set org.compiz.core:/org/compiz/profiles/unity/plugins/core/ vsize 2

Hiermee worden werkruimten onmiddellijk ingeschakeld. Deze opdracht wordt feitelijk ingesteld hsize tot 2 en vsize tot 2, waardoor u 4 werkruimten in een vierkant hebt gerangschikt, wat standaard is als u werkruimten inschakelt vanuit de GUI-instelling "Uiterlijk".


60
2018-02-24 03:56Ik heb dit commando nog nooit eerder gebruikt, maar op zijn minst vanaf 14.04 moet je hsize en vsize instellen, waarbij het commando twee keer wordt uitgevoerd om de 2x2 standaard werkruimten te krijgen. Anders, dank u, dit werkte perfect. =) - Tony


Ubuntu 13.04 Raring Ringtail wordt geleverd met werkruimten die standaard zijn uitgeschakeld, dus voordat je tussen ze kunt schakelen, ga je naar "Systeeminstellingen ..."> "Vormgeving" en ga je naar het tabblad "Gedrag". Vervolgens vink je "Werkruimten inschakelen" aan "optie en je hebt je 4 workspaces terug.

Ctrl+alt+Pijl wijzigt de huidige werkruimte en Verschuiving+Ctrl+alt+Pijl zal het huidige gefocuste venster veranderen in de gewenste werkruimte.

Je kunt een lijst bekijken met alle snelkoppelingen van Ubuntu vanuit "Systeeminstellingen ..."> "Toetsenbord" en vervolgens naar het tabblad "Toetsenbordsnelkoppelingen" gaan en dan kun je, behalve ze allemaal te zien, ze veranderen en creëren nieuwe snelkoppelingen.


41
2018-05-13 13:35Ik wil ctrl + alt + arrow gebruiken, maar niets voegt toe wanneer ik op deze toetsen druk. - user158304
@ user158304 voordat u werkruimten in Raring moet inschakelen, dus volg gewoon de stappen die ik aan het begin van mijn vraag heb toegevoegd. - Rodrigo Martins
lach ik dacht hetzelfde .... werkruimte is niet ingeschakeld - Qasim
Ik heb werkruimte al ingeschakeld en ik gebruik ze. Maar ik kan alleen schakelen met behulp van het pictogram en niet met de sneltoets Ctrl + Alt + Arrow. De sneltoets "Super" + s werkt echter. - user158304
@ user158304 Bedankt voor het wijzen op ctrl + alt + arrow. Werkt op de mijne. - doug65536


Dit kan nieuw zijn sinds Alaa heeft geantwoord, maar er is ook een grafische manier om het aantal werkruimten aan te passen als je compiz hebt geïnstalleerd.

Open CompizConfig Settings Manager (wordt geïnstalleerd vanuit het Ubuntu-softwarecentrum als dit nog niet is gebeurd) en klik vervolgens onder "Algemeen" op "Algemene opties"en ga naar"Desktop grootte"tab. Dit zal automatisch werkruimtes inschakelen en geeft je de mogelijkheid om het aan te passen zoals je wilt .Ik houd persoonlijk van 4 horizontal, 1 vertical. Het is echt cool met desktop cube ingeschakeld.


14
2017-09-26 14:00

U kunt ook de Unity Tweak Tool installeren, waarmee u vele aspecten van de eenheidsinterface kunt aanpassen, inclusief het aantal werkruimten. U kunt het met behulp van de volgende repository installeren:

sudo apt-get install unity-tweak-tool

Dan open je gewoon de Unity Tweak Tool, ga naar Window Manager/Workspace Settings en dus kun je zoveel werkruimten kiezen als je wilt. Ik gebruik het graag omdat ik werkruimten kan instellen om niet alleen horizontaal maar ook verticaal te zijn.

enter image description here


14
2017-07-18 20:21je hebt hiervoor geen ppa meer nodig - mchid
Ik denk niet dat het de moeite waard is om de PPA-dingen te bewerken voor de mensen die niet op de nieuwste versie zijn - TankorSmash
Dit werkte voor mij op 16.04 LTS. - leeand00


Zeker,

eerst open ccsm. Als het niet is geïnstalleerd, voert u het volgende uit: sudo apt-get install compizconfig-settings-manager

Vervolgens vindt u de instelling in de Algemene optiessectie, onder de Desktop grootte tab.

Hier ziet u opties voor uw Horizontale virtuele grootte en Verticale virtuele grootte.

Verhogen Horizontale virtuele grootte tot een waarde> 1.

Gebruik CTRL + ALT + rechter pijl om één virtueel bureaublad naar rechts en naar rechts te verplaatsen CTRL + ALT + linker pijl om één bureaublad naar links te verplaatsen.


3
2017-09-23 06:03