Vraag Is er een manier om mijn stem on the fly te moduleren?


Ik heb een manier nodig om mijn stem on-the-fly te moduleren (om toonhoogte te verlagen of verhogen, enz. Voor privacy) voor gebruik in Mumble, TeamSpeak en andere dergelijke programma's. Is er een manier om dit onder Linux / Ubuntu te doen?

Ik heb een paar mogelijke programma's gevonden onder Windows, en indien nodig kon ik Mumble, TeamSpeak, etc. uitvoeren onder VirtualBox / Wine samen met een modulator, maar ik zou veel liever Linux gebruiken, hoewel ik geen native heb kunnen vinden programma's voor Linux die dit kunnen doen tijdens mijn snelle Google-zoekopdracht.


11
2018-02-17 06:26


oorsprong
antwoorden:


 1. Installeer een aantal noodzakelijke software:

  sudo apt-get install sox libsox-fmt-pulse pavucontrol
  
 2. Maak een nul-sink in pulseaudio:

  pactl load-module module-null-sink
  
 3. Begin sox opnemen vanaf het standaard opnameapparaat (standaardbron) en uitvoeren naar de null-sink:

  sox -t pulseaudio default -t pulseaudio null pitch -800
  

  (Als u niet wilt opnemen van de standaardbron, wijzigt u de bovenstaande opdracht dienovereenkomstig.) De -800 in de bovenstaande opdracht is de gewenste toonhoogtewijziging, je kunt die waarde naar wens aanpassen, bijvoorbeeld -300, +200, +500, enz. . sox hebben ook andere "effecten" dan het veranderen van de toonhoogte, die op de audio kunnen worden toegepast, misschien wilt u die controleren man sox.

 4. Start uw vastlegprogramma (Skype, Teamspeak, enz.).

 5. Begin pavucontrol.

 6. Terwijl je het vastleggingsprogramma probeert vast te leggen, verschijnt het in pavucontrol onder het tabblad Opnemen. Wijzig de opnamebron van de standaard in Monitor van nuluitgang.

  pavucontrol settings

 7. Controleer de resultaten, het zou moeten werken.

Opmerkingen:

 1. Je kunt pulseaudio de nul-sink automatisch laten laden, als je de /etc/pulse/default.pa bestand en voeg de volgende regel toe aan het einde van dat bestand:

  load-module module-null-sink
  
 2. De wijzigingen die u aanbrengt pavucontrol wordt onthouden, dus de volgende keer dat u begint met het vastleggen van het programma, zal het automatisch proberen op te nemen vanuit de null-sink. Als dit niet OK voor je is, verander dan gewoon de bron naar de standaardwaarde in pavucontrol wanneer je nodig hebt.

 3. Als u de voorkeur geeft aan de terminal: u kunt de opnamebron voor uw opnameprogramma in de terminal instellen (zonder te gebruiken pavucontrol), als u uw programma start met de PULSE_SOURCE variabele correct ingesteld. Bijv. om skype-opnames te starten vanaf de monitorbron van de nul-sink:

  PULSE_SOURCE=null.monitor skype
  
 4. Het veranderen van de toonhoogte van je stem geeft je geen goede privacy:

  • Als het andere einde je kent, je echte stem kent, dan zul je het veld veel moeten veranderen, dus het zal voor het andere uiteinde duidelijk zijn dat je je geluid hebt veranderd. Als hij wil, kan hij je veranderde stem vastleggen en het veld veranderen. Of de andere kant kan uw oproep gewoon negeren / weigeren om duidelijke redenen.
  • Als het andere einde je echte stem niet kent, wel ... In dit geval is er geen echt voordeel van het veranderen van je stem, omdat ze niet eens de echte kennen.
  • Als je probeert te beschermen tegen iemand die je stem onderschept, een man-in-the-middle-aanval, enz., Dan is het zeer waarschijnlijk dat die kwaadwillende kerels genoeg weten om je echte geluid te herstellen van bijna elke wijziging die je er op doet met dergelijke eenvoudige software.
  • Ook voor alle bovenstaande gevallen: wanneer u spreekt, is het niet alleen het geluid van uw stem wat u kan identificeren, maar ook de manier waarop u spreekt, uw accent, de woorden en zinnen die u gebruikt, enz.
  • Als u een veiligere manier voor spraakcommunicatie wilt, kunt u een tekst-naar-spraak-engine gebruiken om van uw typen een stem te maken. Dat is een veel veiliger manier. (Dit is natuurlijk geen mogelijkheid als het niet mogelijk is om uw berichten te typen, bijvoorbeeld in een spel voor meerdere spelers.)

Niettemin geeft deze methode betere privacy dan helemaal geen privacy. En het kan ook leuk zijn om sommige vrienden voor de gek te houden met een veranderde stem.


18
2018-02-24 13:22enig idee over hoe ik een LADSPA-plug-in kan toepassen zonder sox te gebruiken? misschien dezelfde null-sink gebruiken (askubuntu.com/questions/43950/...). Ik hou niet van het idee om "opnemen" in te schakelen en dat te pipen. - braindamage
Dit is geweldig en precies wat ik zocht, bedankt! - xamox
dit kan ook worden gebruikt om de standaard uitvoerafstand te wijzigen, niet alleen de invoer. pavucontrol is echt krachtig. dank je - Blauhirn
helaas voegt het ook een vertraging toe die in de loop van de tijd dramatisch lijkt toe te nemen - Blauhirn


Misschien wil je dit eens proberen, het is een Java-programma dat draait onder linux en windows dat doet wat je wilt. http://www.pitchtech.ch/PitchBox/


3
2017-08-10 09:46

Ik ben ook op zoek geweest naar een vergelijkbare applicatie. Ik denk dat ik een mogelijk antwoord heb gevonden: GW2 en zijn VocProc-plug-in 

ik vond dit via deze Ubuntu Forums-thread, wat ook voor u van nut kan zijn.

Er zijn ook plug-ins voor Teamspeak om je stem te kunnen bewerken. Er kunnen andere plug-ins zijn om te mompelen, ook zal ik doorgaan met zoeken.


1
2018-03-29 19:49@ Oli Dit is een LOA. Verwijder de links en er is niets meer over. - Pilot6
@ Pilot6 Ik ben het daar helemaal mee oneens. Neem de link (s) weg en het antwoord vertelt u nog steeds de naam van een toepassing die doet waarvoor wordt gevraagd. - Oli♦