Vraag Kan ik een Live USB volledig op RAM zetten, zodat ik de schijf kan verwijderen?


Ik heb een live-USB gemaakt met de standaard Ubuntu-installer voor schijfimage voor 16.04 LTS. In de huidige staat kan ik naar deze schijf booten, maar het vereist nog altijd dat de originele USB altijd goed werkt.

Als u probeert de drive te verwijderen en het systeem te gebruiken, genereert het een groot aantal I / O-fouten, wat verder suggereert dat de USB-drive eigenlijk nodig is voor dingen die niet nu al in de RAM geladen (Firefox werkte bijvoorbeeld zonder USB, maar ik heb het al een keer eerder gebruikt. aptaan de andere kant niet.)

Is er een manier om de volledige Ubuntu live-schijf naar RAM te kopiëren, zodat ik de schijf kan verwijderen en een USB-slot kan vrijmaken voor andere dingen?


71
2017-09-26 15:25


oorsprong


Heb je de kernel-parameter "toram" geprobeerd? Dat zal in ieder geval dingen versnellen na het opstarten, niet zeker of je de USB kunt verwijderen. - ubfan1
@ ubfan1 Ik heb het nog niet, ik kan het later vandaag wel testen. - Kaz Wolfe
Op dezelfde manier wil ik een update van 16 gb rechtvaardigen wanneer ik nu slechts 2 tot 3 GB van 8 GB gebruik. Als ik door heel Ubuntu in ram (exclusief Thuis) kan gaan, zou dat lief zijn. Die 2 seconden SSD-vertraging zou verminderen naar 0,25 seconden. Noem me verwend :) - WinEunuuchs2Unix
Mogelijk duplicaat van Distro dat ik in de RAM kan laden? - LiveWireBT


antwoorden:


Je hoeft alleen maar de. Toe te voegen toram opstartparameter in GRUB.

Hier is hoe je dat kunt doen, getest (en screenshots gemaakt) met een Ubuntu 16.04 64 bit desktop iso in een VM:

Start in UEFI-modus

Start op vanaf de live DVD / USB en wacht tot het GRUB-menu verschijnt.

enter image description here

highlight Try Ubuntu without installing gebruik makend van / en druk vervolgens op E om het opstartscript te bewerken.

enter image description here

Zoek naar de regel die begint met linux en voeg de optie toe toram direct na (of in plaats van) quiet splash, zoals hierboven afgebeeld. Druk vervolgens op F10 om het aangepaste script op te starten.

Nadat Ubuntu volledig is opgestart, kunt u het live DVD / USB-apparaat uitwerpen / ontkoppelen en doorgaan met het systeem en alle beschikbare programma's te gebruiken.

Start in BIOS / Legacy-modus

Start op vanaf de live DVD / USB en wacht tot het taalkeuzemenu verschijnt.

enter image description here

Selecteer uw taal met / en bevestig met invoeren. Het opstartmenu verschijnt.

enter image description here

Gebruik / markeren Try Ubuntu without installing.

Om het bewerkbare te maken Boot Options regel verschijnt, druk op F6 gevolgd door Esc om de kleine pop-up te sluiten.

Vervolgens kunt u door de cursor navigeren in de Boot Options lijn gebruiken /. Zoek de quiet splash opties en voeg de toram optie na of in plaats van deze, zoals hierboven afgebeeld.

Start de gewijzigde configuratie door eenvoudig op te drukken invoeren.

Nadat Ubuntu volledig is opgestart, kunt u het live DVD / USB-apparaat uitwerpen / ontkoppelen en doorgaan met het systeem en alle beschikbare programma's te gebruiken.


88
2017-09-26 17:30Ik neem aan dat dit op de een of andere manier speciaal is voor de live-schijf, toch? Zoals in Ik veronderstel dat ik niet in staat zou zijn om een ​​reguliere installatie met deze parameter op te starten? - Mehrdad
@Mehrdad U bent wellicht geïnteresseerd in wiki.ubuntu.com/BootToRAM - Byte Commander