Vraag Waarvoor worden "/ run / lock" en "/ run / shm" gebruikt?


Ik wil gewoon weten waar en hoe /run/lock en /run/shm kan onze pc helpen.

$ df -h
Filesystem      Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda1       56G  13G  41G 24% /
udev         983M 4.0K 983M  1% /dev
tmpfs         396M 840K 395M  1% /run
none         5.0M 8.0K 5.0M  1% /run/lock
none         990M 164K 990M  0% /run/shm

71
2017-07-29 03:49


oorsprong
antwoorden:


Kort antwoord: ze slaan tijdelijke systeembestanden op, inclusief apparaatvergrendelingen en geheugensegmenten die worden gedeeld tussen verschillende processen. Maak je geen zorgen, ze gebruiken meestal een fractie van hun "grootte" getoond door df

 1. /run is over het algemeen een tijdelijk bestandssysteem (tmpfs) dat zich in RAM bevindt (ook bekend als "ramdisk"); het is bedoeld voor het opslaan van "tijdelijke" systeem- of statusbestanden die mogelijk kritisch zijn maar Niet doen vereist persistentie bij het opnieuw opstarten.

  • /run is eigenlijk een vrij nieuwe innovatie, en is een paar jaar geleden toegevoegd om de meerdere tmpf's te vervangen die eerder werden gemaakt (inclusief /var/lock en /dev/shm) met een enkele unified root tmpfs.
  • De belangrijkste locaties /run  vervangingen zijn:
  / var / run → / uitvoeren
  / var / lock → / uitvoeren / vergrendelen
  / dev / shm → / run / shm [momenteel is alleen Debian van plan dit te doen]
  / tmp → / uitvoeren / tmp [optioneel; momenteel is alleen Debian van plan dit aan te bieden]
  
 2. /run/lock (voorheen /var/lock) bevat slotbestanden, d.w.z. bestanden die aangeven dat een gedeeld apparaat of andere systeembron in gebruik is en die de identiteit van het proces (PID) bevatten dat het gebruikt; hierdoor kunnen andere processen de toegang tot het gedeelde apparaat op de juiste manier coördineren.

 3. /run/shm (voorheen /dev/shm) is tijdelijk wereldwijd beschrijfbaar gedeeld geheugen. Strikt gesproken, het is bedoeld als opslag voor programma's die de POSIX Shared Memory API gebruiken. Het vergemakkelijkt wat bekend staat als communicatie tussen processen  (IPC), waar verschillende processen kunnen delen en communiceren via een gemeenschappelijk geheugengebied, wat in dit geval meestal een normaal bestand is dat is opgeslagen op een "ramdisk". Natuurlijk kan het ook op andere creatieve manieren worden en is gebruikt;)

 4. Wees niet ongerust over de grootte: belangrijker nog, veel mensen rennen df -h en dat te weten /run wordt ondersteund door RAM zijn geschokt dat hun kostbare geheugen wordt "verspild" door deze mysterieuze mappen. Net als de Linux at mijn RAM-mythe hoewel dit geloof onjuist is.

  • De getoonde grootte is alleen de maximum dat kan worden gebruikt
  • Het is standaard 50% van het fysieke RAM
  • Alleen zo veel getoond in de Gebruikt kolom is in gebruik, die in de bovenstaande schermafbeelding minder dan 1 megabyte totaal is
  • U kunt de ipcs -m opdracht om te controleren of de werkelijke gedeelde geheugensegmenten die worden gebruikt overeenkomen met de df samenvatting en zie ook welke PID's ze gebruiken
  • Zoals je gewone RAM, /run wordt uiteindelijk ook teruggezet door je ruil, dus als je gebruikt /run/shm voor "snellere" compileertijden, houd daar rekening mee;)

96
2017-07-29 05:411. CentOS (RHEL) 7. * gebruik nog altijd / dev / shm. - Tuanitim