Vraag Hoe verander ik de standaardsessie voor het gebruik van automatische aanmeldingen?


Wanneer autologon actief is, lightdm start de Unity 3D-sessie, niet de 2D (of een andere shell waarvoor ik automatisch wil inloggen).

Is er een manier om de shell die ik wil automatisch te starten (autologon)?

Hoe dan ook, als autologon is uitgeschakeld, wordt de laatst gebruikte sessie gestart en dat is prima. Ik wil gewoon kiezen welke standaard is met autologon.


71
2017-09-24 15:38


oorsprong
antwoorden:


De lijst met sessies wordt beschreven in de map /usr/share/xsessions.

Enkele van de meest voorkomende sessienamen zijn als volgt:

 • Voor unity-2d wordt het sessiebestand gebeld ubuntu-2d.desktop
 • Voor gnome-classic wordt het sessiebestand gebeld gnome-classic.desktop
 • Voor gnome-classic (geen effecten) oftewel gnome-fallback wordt het sessiebestand gebeld gnome-fallback.desktop
 • Voor unity-3d wordt het sessiebestand gebeld ubuntu.desktop
 • Voor Lubuntu wordt het sessiebestand gebeld Lubuntu.desktop
 • Voor LXDE wordt het sessiebestand gebeld LXDE.desktop

Dus als u het licht-dm-configuratiebestand wijzigt in "ubuntu-2d", wordt de sessie standaard ingesteld op Unity-2D

d.w.z.

sudo nano /etc/lightdm/lightdm.conf

verander de lijn

user-session=ubuntu

naar

user-session=ubuntu-2d

Opmerking: als u geen lightdm.conf-bestand hebt, gebruikt u voor een autologin de volgende waarden voor dit bestand:

[SeatDefaults]
greeter-session=unity-greeter
user-session=ubuntu-2d
autologin-user=myusername
autologin-user-timeout=0

Een andere mogelijkheid is om te lopen:

sudo /usr/lib/lightdm/lightdm-set-defaults -s <session-name>

bijv .:

sudo /usr/lib/lightdm/lightdm-set-defaults -s ubuntu-2d

Dit maakt ook de lightdm.conf bestand als het nog niet aanwezig was.


72
2017-09-24 16:13Als de lijn user-session=ubuntu bestaat niet in het bestand /etc/lightdm/lightdm.conf, Typ het dan als laatste regel in: user-session=ubuntu-2d - Sepero
Het is vermeldenswaard dat de huidige distros (16.04 definitief) de configuratiebestanden naar verplaatst /usr/share/lightdm/. Ik moest bewerken lightdm.conf.d/50-ubuntu.conf - Gargravarr


Het is vreemd dat lightdm (Ubuntu 11.10's display manager, welke biedt het grafische inlogscherm) onthoudt uw selectie bij het opnieuw opstarten niet.

U kunt het relevante configuratiebestand, dat wordt aangeroepen, handmatig bewerken .dmrc en bevindt zich in uw thuismap. In Nautilus (de bestandsbrowser) moet je op drukken Ctrl+H (of Uitzicht > Toon verborgen bestanden) om het te zien en andere bestanden die beginnen met een . karakter. Als je dit bestand hebt - wat je waarschijnlijk wel doet - dan is de inhoud ervan als:

[Desktop]
Session=ubuntu

Voor GNOME Classic je kunt het veranderen om te zeggen:

[Desktop]
Session=gnome-classic

Of voor GNOME Classic (geen effecten) je kunt het veranderen om te zeggen:

[Desktop]
Session=gnome-fallback

Als u Unity 2D wilt gebruiken (sessie type Ubuntu 2D), je zou het kunnen veranderen om te zeggen:

[Desktop]
Session=ubuntu-2d

Als u het bestand helemaal niet hebt, kunt u het maken met de juiste inhoud.

Als je wilt instellen GNOME Classic of GNOME Classic (geen effecten) als het standaardsessie-type voor alle gebruikers - of liever niet, maar de bovenstaande gebruikersspecifieke methode werkt niet - dan kunt u bewerken /etc/lightdm/lightdm.conf, verander de lijn die zegt user-session=ubuntu in plaats daarvan zeggen user-session=gnome-classic of user-session=gnome-fallback (of user-session=ubuntu-2d). Een paar dingen om in gedachten te houden wanneer je dit overweegt:

 1. Het verdient de voorkeur om de configuratiebestanden per gebruiker te bewerken in de basismappen van gebruikers, tenzij u een reden hebt om de algemene configuratie te veranderen (zoals dat niet werkt).

 2. Omdat dit een algemeen configuratiebestand is en het aanzienlijk meer bevat dan de eenvoudige configuratieoptie die u wilt bewerken, is het raadzaam om een ​​back-up te maken voordat u het bewerkt, voor het geval u een fout maakt. U kunt dat doen in de Terminal door de opdracht uit te voeren sudo cp /etc/lightdm/lightdm.conf /etc/lightdm/lightdm.conf.old.

 3. Dit bestand is eigendom van root, vandaar de opdracht sudo hierboven. Je moet het ook als root bewerken. Om het in gedit als root te openen, kun je het uitvoeren gksu gedit /etc/lightdm/lightdm.conf (in een terminalvenster of in het grafische gedeelte Run Application tekstvak, wanneer je kunt krijgen door op te drukken alt+F2) of sudo -H gedit /etc/lightdm/lightdm.conf in een Terminal-venster.

Het lijkt waarschijnlijk dat het gedrag dat u ervaart een bug is, dus na het verzamelen van aanvullende informatie door te kijken of handmatig wordt bewerkt ~/.dmrc werkt, wilt u dit misschien als één melden? Lees dit aandachtig eerst, na het zoeken om te zien of een soortgelijke bug is gerapporteerd, start u het rapportageproces door aan te roepen ubuntu-bug met de PID van het lopen lightdm proces, of, bijna net zo goed, rennen ubuntu-bug lightdm ... die allemaal logisch zouden moeten zijn nadat u het heeft gelezen die gids.

Trouwens, naast Unity (sessie type Ubuntu), Unity 2D (sessietype Ubuntu 2D) en GNOME 3 Fallback (GNOME Classic en GNOME Classic (geen effecten)), kunt u overwegen, als nog lichtere opties, Xfce4 (installeer het pakket xubuntu-desktop en selecteer sessie type Xubuntu) en LXDE (installeer het pakket lubuntu-desktop en selecteer sessie type Lubuntu).

 • In nieuwere versies van Ubuntu dan bestond toen deze vraag oorspronkelijk werd gesteld, Eenheid 2D en GNOME 3 Fallback zijn niet beschikbaar. (In de nieuwste versies, Eenheid is ook niet beschikbaar.) Maar xfce4/Xubuntu en LXDE/Lubuntu beschikbaar blijven.
 • Tegenwoordig hebben gebruikers die GNOME 3 Fallback hebben gebruikt waarschijnlijk de voorkeur MATE bureaubladomgeving, geleverd door de ubuntu-mate-desktop pakket (zie Ubuntu MATE).
 • Lubuntu blijft lichter (d.w.z. het heeft de neiging om de minste middelen te verbruiken en om acceptabel te werken op meer oude hardware). Maar het is niet zo volledig uitgerust als Xubuntu of Ubuntu MATE.

Er is ook GNOME 3 met de GNOME Shell in plaats van Unity (installeer het pakket gnome-shell en selecteer GNOME) en KDE 4-plasma (installeer het pakket kubuntu-desktop en selecteer Kubuntu), maar die waarschijnlijk minder middelenintensief zijn dan de bovenstaande opties.


23
2017-11-06 16:53

om de standaardinstelling per gebruiker te wijzigen

/var/lib/AccountsService/users

lijkt deze set de .dmrc in het huis van de gebruiker.

proost


13
2018-02-26 03:18

De standaardsessie in Lightdm wijzigen

sudo /usr/lib/lightdm/lightdm-set-defaults --session gnome-shell

12
2017-10-23 12:52Bedankt, ik wilde eigenlijk gnome shell, maar ik vond het wel sudo /usr/lib/lightdm/lightdm-set-defaults --session gnome-shell - wim
geen probleem. Ik kon het niet testen, maar de documentatie die ik foudn had voorgesteld, stelde de gnome voor 'gnome-shell'. Heeft het passeren van kabouter voor sessie een fout gegeven? Dan zou ik mijn antwoord moeten bewerken - Ciaran Liedeman
nee, maar het ging de oude kabouter in 2. - wim


Ik heb bewerkt /etc/lightdm/lightdm.conf met deze inhoud:

[SeatDefaults]
greeter-session=unity-greeter
user-session=gnome-shell
autologin-user=paul

En het begint automatisch in de gnome-shell.


2
2017-10-24 12:15

Ik vind dat het instellen van een van de bovenstaande wordt overschreven door de laatste sessie van de gebruiker opgeslagen door lightdm. Mogelijk moet u de gebruikersbestanden verwijderen of bewerken op /var/cache/lightdm/dmrc om de algemene standaardinstelling in te schakelen. Of op individuele basis door de user.dmrc bestand met de volgende inhoud:

[Desktop]
Session=ubuntu

1
2018-01-22 00:32Wat is het precies? .dmrc bestand en hoe is het gemaakt? - Andy


Dit werkt misschien niet in Ubuntu, maar het werkte voor mij in Fedora. Het duurde dagen om erachter te komen en ik wilde het delen:

Ga naar /usr/share/xsessions en /usr/share/wayland-sessions en voeg prefixen met een ander nummer en een streepje toe aan elk bestand dat eindigt op .desktop.
Het laagste nummer is de standaardwaarde. Ik wil bijvoorbeeld dat xfce mijn standaard is, zodat het bestand een naam krijgt 1-xfce.desktop

Ik hoop dat dit helpt.


0
2018-01-13 16:52