Vraag Multi-touch gebaren inschakelen met Apple Magic Trackpad op Ubuntu 16.04


Ik heb mijn Apple Magic Trackpad (eerste revisie) met succes gekoppeld via Bluetooth. De cursorbeweging, enkele / dubbele klik en scrollen met twee vingers - werkt prima. Maar ik wil graag andere bewegingen inschakelen, zoals zoomen, bureaubladwerkruimten wijzigen met een veegbeweging, enzovoort. Ik googled het probleem en vond twee pakketten die me konden helpen: touchegg en mtrack, maar geen van beiden hielp op mijn Ubuntu 16.04. Heeft iemand ervaring met het configureren van Apple Magic Trackpad?


12
2017-08-04 07:42


oorsprong
antwoorden:


Ik had dezelfde vraag een tijdje geleden en zoals @xlinbsd zei, Touchegg lijkt het meest aanbevolen pakket te zijn om multitouch-gebaren voor Magic Trackpad te configureren.

Nu u meer weet over Touchegg, zijn er heel wat bronnen beschikbaar die uitleggen hoe u het kunt gebruiken met het Magic Trackpad, bijvoorbeeld hier, hier, hier (als je gewoon zoekt touchegg magic trackpad in dit forum krijg je massa's resultaten)

Als touchegg niet werkt, heb ik andere pakketten aanbevolen, zoals libinputgestures

Succes! Laat ons weten hoe het werkt!


1
2018-03-24 21:55Dit beantwoordt de vraag niet echt. Als u een andere vraag heeft, kunt u dit vragen door op te klikken Stel vraag. Je kan ook voeg een premie toe om meer aandacht te vestigen op deze vraag als je genoeg hebt reputatie. - Van beoordeling - Soren A
@SorenA Dit lijkt een poging te zijn om de vraag aan mij te beantwoorden. - Seth♦


Een goede manier om met het Magic Trackpad of een vergelijkbaar goed touchpad te vegen, is het gebruiken en configureren van libinput-gesture (https://github.com/bulletmark/libinput-gestures) om gebaren converteren naar xdotool compiz windows-arrangementen. Touchegg is goed voor een touchscreen. Beide werken goed samen op een laptop met beide invoeraanraakapparaten.

Mijn volledige voorbeeld hier: https://ubuntu-mate.community/t/touch-input-with-touchpad-libinput-and-touchscreen-synaptics/12931


0
2017-12-11 20:33