Vraag Gebruik de padbalk en adresbalk in Nautilus


Nautilus gebruikt / toont standaard de padbalk:

Nautilus path bar


Gebruik makend van Ubuntu Tweak Ik heb de adresbalk standaard kunnen instellen:

Nautilus address bar


Is het mogelijk om beide als standaard in te stellen (beide tonen: de knoppen en de tekstinvoer)?

Opmerking: ik weet dat ik kan gebruiken Ctrl+L om te schakelen tussen hen, dus ik ben hier niet in geïnteresseerd.


72
2017-07-24 19:51


oorsprong


Wat bedoelt u? Toon beide knoppen en de tekstinvoer? - Oli♦
@oli Precies. Maar ik denk dat de enige manier is om de broncode van Nautilus te wijzigen. Ik heb het eerder geprobeerd, maar zonder succes ... - Radu Rădeanu
Ik begrijp het nog steeds niet. Zou je beide balken op het scherm boven elkaar willen hebben? - Programster
Kun je Nemo gebruiken in plaats van Nautilus? - Huseyin
+1 voor de Ctrl+L kortere weg - faizal


antwoorden:


Nee, het is niet mogelijk om dit te doen.

De redenering van "is het echt niet mogelijk om dit te doen" kan oninteressant zijn, maar ik kan wel iets zeggen over waarom het niet mogelijk is en waarschijnlijk ook niet zou moeten zijn.

Eerlijke waarschuwing: het antwoord is nogal omslachtig. Het is lang, maar ik geloof dat het verstandig is. Hoewel ik je ten zeerste aanbeveel om verder te lezen, voel je vrij om niet verder te lezen.

  • Het ontwerp van nautilus: als u een optie hebt om beide weer te geven, is een onevenredig verticale verbreding van het pictogrammengebied nodig, omdat er nu twee regels moeten zijn om zowel de padbalk als de adresbalk weer te geven. Maar dan hebben andere knoppen aan de rechterkant een slappe ruimte boven en onder hen, tenzij ze zichzelf aanpassen, wat opnieuw een grote ontwerpvraag op zich is.

  • De esthetiek van nautilus: het hebben van zowel de navigatiebalk als de adresbalk zou ontzettend lelijk zijn om te zien.

  • De meeste mensen, en ik bedoel een beperkt aantal uitzonderingen zoals jij en ik, mensen hebben de voorkeur voor een van beide. Het is een duidelijke keuze voor hen. Het hebben van een optie om dit te "tweaken" zou betekenen dat het voorkeurengedeelte van nautilus verrommeld zou zijn, wederom zonder resultaat. In de recente versie kun je namelijk zien dat veel configuratie- en menuopties zijn verwijderd of verborgen om de algehele ervaring van de nautilus heel erg eenvoudig te maken.

  • Verspilling van schermvastgoed: u zou op elk moment slechts een van beide nodig hebben. Dit geldt ook als u een persoon bent die ze beide meerdere keren per dag gebruikt. Je zou ze op elk moment willen, en het is gewoon logisch, zelfs vanuit jouw oogpunt, om echt te drukken Ctrl + L wanneer je de toegang tot het andere wilt. Het zien van het niet-benodigde alternatief op het scherm zou ook het denkproces vervelen.


29
2018-01-26 23:38Dit is iets dat Windows goed heeft gedaan door ze samen te voegen. - Caimen
het grootste deel van het antwoord is pluis, maar TL; DR, beide zijn op het moment van schrijven onmogelijk, maar je kunt naar de padbalk overschakelen met Ctrl+L en schakel terug naar knoppen met Esc. - Ejaz
Windows heeft het standaard als knoppen (klikbare koppelingen), maar als u eenmaal op een leeg gebied langs de balklijn van de knoppen klikt, wordt het gebied automatisch geconverteerd naar een tekstveld en de gebruiker kan de nieuwe kopiëren / bewerken / plakken pad. Zodra het tekstveld de focus verliest, gaat het terug naar knoppen. - Mohammed Joraid
Dit is Linux, we zouden het moeten kunnen besturen. Ik heb een 43-inch monitor Het kan me niet schelen of er een paar extra pixels nodig zijn voor deze functionaliteit, wat uiteraard nuttig zou zijn. Soms moet de functie de esthetiek overschrijven. Plus, Windows deed het goed, gewoon repliceren wat ze deden. - neuronet
* verwijdert nautilus (bedankt voor de uitleg!) - jozxyqk


Hoewel ik niet weet of het mogelijk is in Nautilus, denk ik dat Thunar je wensen kan dienen. Het toont standaard de knoppenbalk, maar indrukken Ctrl+L zal resulteren in de pop-up van de tekstbalk zoals hieronder getoond, zodat u de map kunt kopiëren / plakken of wijzigen door te typen. Als je op Enter drukt, gaat het weg en heb je de knoppenbalk. Je hebt het beste van beide werelden.

enter image description here

Naar mijn mening is Thunar "sneller" dan nautilus, maar geen cijfers om dit te ondersteunen. Het heeft een ongelooflijk eenvoudige uitstraling en interface die ik prefereer.


22
2018-01-26 10:15In Ubuntu 18.04 werkt dit eigenlijk een stuk beter en komt het veel dichter bij wat OP wilde. - apokryfos


Ik denk niet dat het mogelijk is om zowel de knoppen als het pad op hetzelfde moment te hebben.

Ter illustratie: een andere manier om het pad permanent in te schakelen in plaats van knoppen is om te gebruiken dconf, een "low-level key / value-database die is ontworpen voor het opslaan van instellingen voor de bureaubladomgeving". Installeren dconf-toolsen start dconf-editor:

$ sudo apt-get install --yes dconf-tools
$ dconf-editor

Navigeer vervolgens naar org > gnome > nautilus > preferences en check always-use-location-entry.


15
2018-06-08 19:32

Je kunt de gegeven stappen volgen hier

Eerste installatie dconf-tools

sudo apt-get install dconf-tools

Na installatie geopend dconf-editor ga naar org –> gnome –> nautilus –> preferences en kies always-use-location-entry

Added image that highlights the change


6
2017-07-09 15:20Dit zou ook in Mate moeten werken. Voor Caja is de locatie org / mate / caja / preferences en de always-use-location-entry keuze. - Zamicol


Ik weet niet zeker of je alleen de voorkeur geeft nautilus, maar ik schrijf in de hoop dat je dit leuk zou vinden. Je hebt me vele malen geholpen hoop ik zal minstens één keer hetzelfde terugkeren.

XFE kan de padbalk en adresbalk op veel betere manier weergeven. Hier zijn enkele afbeeldingen:

Ik vond deze bestandsbeheerder zo handig en momenteel blijf ik erbij :)

Om te installeren in Ubuntu voert u gewoon deze opdracht uit:

sudo apt-get install xfe

1
2018-04-09 19:59Deze afbeeldingen zijn niet langer beschikbaar. - Josiah


Een mogelijke oplossing zou zijn om te installeren nautilus-terminal, die een terminal in het nautilusvenster insluiten, zodat u het gewenste pad kunt invoeren met cd.

sudo add-apt-repository ppa:flozz/flozz
sudo apt-get update
sudo apt-get install nautilus-terminal

0
2018-02-01 21:07Waarom zouden mensen stemmen zonder een opmerking te maken over waarom ze downmensen? Dit lijkt een constructief antwoord. - Jose Gómez


Overweeg het gebruik van gnome-commander - daar heb je wat je vraagt, en nog een heleboel andere dingen. Vind het hier.

enter image description here


0
2018-05-09 04:22

Voor Caja kun je dit gewoon doen:

gsettings set org.mate.caja.preferences always-use-location-entry true


-1
2018-02-06 17:15Hoe verhoudt dit zich tot de vraag? - Mostafa Ahangarha