Vraag Is er hoop op herstel van deze installatie?


Ik heb een laptop die erg heet wordt en wanneer deze oververhit raakt, schakelt hij abrupt uit. Volgens de wet van Sod gebeurde dit toen ik aan het bijwerken was naar 11.04 (tijdens de installatiefase, ergens in de lib * -sectie, dus waarschijnlijk de slechtste tijd).

Wanneer ik nu in Ubuntu probeer op te starten, kan het het rootbestandssysteem niet vinden (ik krijg de optie om te wachten, de installatie over te slaan of een rootterminal in te voeren). Het toetsenbord van mijn laptop heeft ook besloten niet te werken (dit is eerder gebeurd en het kwam uiteindelijk terug, hoewel ik denk dat het tijd is voor een nieuwe laptop) - gelukkig blijft USB werken. Ik kan op mijn Windows-partitie opstarten, zodat ik kan aannemen dat de harde schijf niet kapot is.

Mijn vraag is hoe geschroefd mijn Ubuntu-installatie is? Ik heb best veel data op de Ubuntu-partitie - is deze verloren gegaan of kan ik er via een live-CD toegang toe krijgen? Hoe kan ik het bestandssysteem in de root-terminal manueel lokaliseren? Ik vind het niet erg om opnieuw te installeren, maar de gegevens eerst halen is erg belangrijk (ja, back-up wordt snel opgelost, verdomd achteraf bekeken).


1
2018-05-02 12:48


oorsprong
antwoorden:


Uw gegevens zijn veilig zolang u de schijf niet formatteert en de harde schijf gezond is.

U kunt uw LiveCD gebruiken zonder uw huidige installatie aan te raken, zodat u altijd veilig bent met behulp van de LiveCD (dat is het hele concept van de LiveCD) ;-) ).

Ik heb de LiveCD eerder gebruikt om een ​​paar bestanden op een USB-stick op te slaan (slepen en neerzetten vanaf het bureaublad) en ik deed het met de tools die we allemaal gebruiken met de normale kabouter.

Ja, ik kan me voorstellen dat je in paniek raakt, maar wees gerust: de LiveCD komt je te hulp. Je systeem komt goed! Behalve dat je dat verwarmingsprobleem wel moet oplossen ... het kan je weer bijten als je het (alweer) het minst verwacht.

Succes!!


2
2018-05-02 12:58

U kunt een back-up maken van uw bestanden die opstarten in Windows of met een live-CD. Doe het alsjeblieft eerst.
Dan I denk u kunt een live-CD booten en proberen uw installatie ervan te updaten.


1
2018-05-02 13:01