Vraag Hoe kan ik mijn Bluetooth-adapter laten werken op een Toshiba Satellite m645?


Ik heb zojuist Ubuntu Desktop 11.10 op mijn laptop geïnstalleerd.

De laptop is een Toshiba Satellite m645. Er zit geen Bluetooth-radio in, dus heb ik een IO-versnellings USB Bluetooth-adapter aangesloten. Het model is GBU421 en bij verder onderzoek kwam ik erachter dat de radio een Broadcomm BCM2046b1 is.

Ik heb dat ontdekt lsusb toont de radio als gevonden in de computer - maar de Gnome Bluetooth-manager zegt dat er niets is. Dus ik vermoed dat het een probleem is met Gnome Bluetooth-manager, niet met Linux in het algemeen.

Kan ik iets proberen om dit te laten werken?


1
2017-10-14 23:31


oorsprong
antwoorden:


Ik raad ten zeerste aan om te installeren blauwe man  Install blueman - wat een Bluetooth-manager is met veel opties en, naar mijn ervaring, veel betere ondersteuning voor apparaten.

U kunt het hulpprogramma installeren door op het pictogram met het kleine pakket in de bovenstaande alinea te klikken of door een terminal te openen en te typen:

sudo apt-get install blueman

3
2017-10-14 23:37Ik heb dat geprobeerd, maar dat lost mijn probleem niet op. Mijn probleem lijkt verband te houden met de bluetooth-radio. Niet het beheer ervan. - ianc1215
Ik sta gecorrigeerd !, blueman heeft de truc gedaan. Blijkt dat het probleem te maken had met het Windows-stuurprogramma dat het apparaat uitschakelde. Ingestoken, het apparaat weer ingeschakeld en vervolgens weer aangesloten. Nu werkt het geweldig. Waar blueman me hielp was wat betreft A2DP, de Ubuntu-tool stond me niet toe om in de A2DP-modus te draaien, blueman deed dat. Hartelijk bedankt. - ianc1215
@Solignis: geen probleem! Blij dat je Bluetooth-adapter nu werkt. - Nathan Osman