Vraag Waarom zijn synaptische downloadpakketten voor zowel amd64 als i386?


Ik draai Oneiric 64-bit, en sinds ik een upgrade heb uitgevoerd, merk ik dat Synaptic de repositories heeft opgesplitst in 64-bit en 32-bit, maar het downloadt archiveringslijsten voor beide, tweemaal zo lang als voorheen. Kan iemand uitleggen waarom dit is en of ik het kan stoppen?


12
2017-09-14 06:23


oorsprong
antwoorden:


oneiric heeft nu ondersteuning voor multi-architectuurpakketten. Dus, ook al gebruik je een 64-bits systeem, je kunt er nu 32-bits pakketten op installeren. Eerder was dit niet mogelijk. Momenteel is deze ondersteuning ook beschikbaar in Debian Wheezy, die ergens in 2012-2013 zal worden uitgebracht.

Ik herinner me niet de precieze naam van deze multi-architectuur-ondersteuning over de top van mijn hoofd, maar als ik dat doe, zal ik deze post updaten.

Ook kan ik me niet herinneren dat ik ooit heb gezien hoe deze functie kan worden uitgeschakeld.


7
2017-09-14 06:49

Het is ook niet specifiek voor synaptic. Ik zie gedupliceerde pakketten in de lijst met aptitude (lol ik heb zojuist geprobeerd om dat automatisch aan te vullen!) Maar niet met [de nieuwe] muon in Kubuntu 11.10 (oneiric) die dit lijkt te verbergen. Ik neem aan dat ze allemaal achter de schermen apt gebruiken of een bibliotheek die de pakketlijst compileert.

Mijn upgrade ging niet goed, dit veroorzaakte problemen; het lijkt erop dat er geen aanleg is om dit aan te pakken.

Ik kon het als volgt repareren:

  1. sudo nano /etc/dpkg/dpkg.cfg.d/multiarch 

  2. Gebruik maken van een # om commentaar te geven op de enige regel waardoor deze wordt gelezen #foreign-architecture i386 .

Nu ziet aptitude alleen de native architectuurpakketten.

Nogmaals, dit is geen specifiek antwoord, maar het lost het probleem op dat je IMO presenteert.


2
2017-10-19 19:37