Vraag CompizConfig Settings Manager "Verbeterde Zoom Desktop" -functie werkt niet met Cinnamon 1.4 in Ubuntu 12.04LTS


Ik gebruik Ubuntu 12.04 LTS 64 bit met Cinnamon 1.4 en ik wil een vergrootglas op volledig scherm voor videopresentaties, iets dat ik tijdens de opname kan in- en uitzoomen. (Ik gebruik een Cinnamon-applet voor het opnemen van het scherm.) Het vergrootglas dat wordt geleverd met toegankelijkheids-applet van kaneel is niet erg goed.

Ik gebruikte de Enhanced Zoom Desktop-functie in oudere versies van Ubuntu. Dus ik installeerde CompizConfig Settings Manager en schakelde de functie in, maar er gebeurt niets als ik de combinatie probeer die ik heb ingesteld.

Is er een manier om het te laten werken? Of ken je een andere vergrootglasapplicatie?


1
2017-07-29 01:04


oorsprong
antwoorden:


Cinnamon is gebaseerd op Gnome Shell, dat Mutter gebruikt. Compiz wordt niet gebruikt, dus de instellingen die u wijzigt, hebben hier geen effect. Ze zijn alleen van toepassing wanneer u Unity gebruikt.

Als u inzoomen in Kaneel wilt inschakelen, opent u Systeeminstellingen en kiest u het paneel Universele toegang. Er is een schakelaar om de functie in te schakelen en u kunt daar extra opties instellen. Met de optie Schermonderdeel kunt u het scherm bijvoorbeeld in twee delen splitsen, zodat de ene helft alles toont dat is uitgezoomd en de andere helft waarin alles is ingezoomd (gecentreerd rond de muisaanwijzer). Dit kan handig zijn als u op zoek bent naar iets meer als een vergrootglas.

Als er snelkoppelingen zijn ingesteld voor het activeren van de zoom en het wijzigen van het zoomniveau, worden deze weergegeven naast de schakelaar om zoomen in en uit te schakelen. Als deze snelkoppelingen niet zijn ingesteld, opent u het paneel met toetsenbordinstellingen en zoekt u naar Universele toegang op het tabblad Snelkoppelingen. U kunt die snelkoppelingen instellen zoals u wilt. Helaas is het niet mogelijk om in of uit te zoomen met het muiswiel, maar hopelijk zal dit de truc zijn.


2
2017-07-29 06:27Bedankt voor de uitleg, maar er is geen zoomfunctie in het paneel Universele toegang. Moet ik iets installeren? Hier is een screenshot: dl.dropbox.com/u/37485576/Accessibility.png - mAt
De Universele toegang je nodig hebt is niet degene die je onder de System groep. Integendeel, het is onder de Hardware groep, in Keyboard -> shortcuts -> Universele toegang (in het linkerpaneel) - Peter.O


Cinnamon gebruikt normaal gesproken geen Compiz en ondersteunt daarom geen Compiz-plug-ins. De kaneeleffecten zijn bewust ontworpen om eruit te zien als de effecten van Compiz, maar het zijn compleet andere dingen. Ik weet niet of Cinnamon iets heeft dat identiek is aan het effect dat je wilt.


1
2017-07-29 04:32