Vraag Hoe installeer ik Windows 8.1 (10) in een vooraf geïnstalleerde Ubuntu 14.04


Ik gebruik momenteel Ubuntu 14.04 en ik moet Windows 10 installeren als dual boot. Ik maak een nieuwe NTFS-partitie voor installatie Windows, maar ik krijg de volgende foutmelding bij het selecteren van de gewenste partitie: "Windows kan niet op deze schijf worden geïnstalleerd, omdat het een MBR-partitietabel is. Op EFI-systemen kunnen Windows alleen op GPT-schijven worden geïnstalleerd"

sudo fdisk -l

  Device Boot   Start     End   Blocks  Id System
/dev/sda1      2048  206796799  103397376  7 HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sda2    206796800  953759743  373481472  5 Extended
/dev/sda3    953759744 1465143295  255691776  7 HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sda5    206798848  222769151   7985152  82 Linux swap / Solaris
/dev/sda6    222771200  953759743  365494272  83 Linux

Gparted toont partities als:

enter image description here


1
2018-04-11 06:25


oorsprong
antwoorden:


Windows koppelt zijn opstartmodus en partitietabeltype tamelijk strak:

 • Een MBR-partitietabel kan alleen worden gebruikt als de computer opstart in de BIOS / CSM / legacy-modus.
 • Een GUID-partitietabel (GPT) kan alleen worden gebruikt als de computer opstart in de EFI / UEFI-modus.

U hebt momenteel een MBR-partitietabel. Het foutbericht dat u rapporteert geeft aan dat u het Windows-installatieprogramma hebt opgestart in EFI-modus. Om op uw schijf te installeren, moet u de installatieschijf opstarten in de BIOS-modus. Uw firmware is vrijwel zeker al geconfigureerd om dit te ondersteunen (zie hieronder), maar u volgde toevallig een EFI-pad bij het opstarten van het Windows-installatieprogramma. Probeer het opnieuw door de ingebouwde opstartmanager van de computer te gebruiken (meestal toegankelijk door een functietoets te raken in het begin van het opstartproces). Lees deze keer echter zorgvuldig de opties. Er zijn waarschijnlijk twee opties voor het optische station of USB-flashstation dat u gebruikt. Eén optie bevat de string "UEFI" en de andere optie niet. Selecteer de optie die deze string mist en u zou moeten opstarten in de BIOS / CSM / legacy-modus.

Als u geen opstartoptie in de BIOS-modus ziet, is het mogelijk dat uw opstartmedium die ondersteuning mist. Een paar USB-flashstations lijken niet op te starten in de BIOS-modus op sommige computers, in mijn ervaring, zelfs als ze de juiste gegevens hebben; dit lijkt iets elektrischs te zijn aan het apparaat. Daarom moet u mogelijk een andere USB-stick proberen. Het is ook mogelijk dat een USB-stick of optische schijf de benodigde bestanden of gegevensstructuren mist, in welk geval u de schijf misschien op een andere manier moet voorbereiden. Ik weet niet wat dat zou kunnen betekenen voor een Windows-installatiemedium. U moet mogelijk een vraag stellen op een Windows-forum als u denkt dat dit het probleem is.

Overigens ben je vrijwel zeker al bezig Ubuntu op te starten in de BIOS-modus. Ik zeg dit omdat, wanneer Ubuntu in EFI-modus installeert, het standaard GPT gebruikt, maar jouw fdisk uitvoer en schermopname tonen beide een MBR-partitietabel. Verder is het een MBR-partitietabel zonder een EFI-systeempartitie (ESP), dat is waar EFI-bootladers zijn opgeslagen.

Als het lijkt alsof je het Windows-installatieprogramma niet in een andere dan de EFI-modus kunt opstarten, kun je je Ubuntu-installatie ook in de EFI-modus laten opstarten. Dit proces is niet risicovrij, dus u moet een back-up maken voordat u doorgaat. Proberen:

 1. Download het USB-flashstation of CD-R-image van hervinden. Bereid een opstartmedium voor en test of het werkt. (Je zou in staat moeten zijn om je bestaande Ubuntu-installatie ermee te booten.)
 2. In Ubuntu, lancering gdisk op uw harde schijf (zoals in sudo gdisk /dev/sda).
 3. In gdisk, type v om de schijf te verifiëren. Als gdisk rapporteert eventuele fouten, afgebroken door te typen q en los het probleem op.
 4. Als er geen problemen zijn, typt u w om uw wijzigingen op te slaan (de conversie van MBR naar GPT dat gdisk doet automatisch).
 5. Start opnieuw op een Ubuntu live-CD.
 6. Gebruik GParted om het formaat van een partitie te wijzigen, zodat je ~ 550MiB vrije ruimte hebt. Deze vrije ruimte kan overal zijn, maar het is het beste in de buurt van het begin van de schijf.
 7. Maak een ESP in de vrije ruimte. Dit zou een FAT32-partitie moeten zijn met zijn "boot flag" -set.
 8. Installeer Windows.
 9. Gebruik de rEFInd-cd of het USB-station om te testen of u zowel Windows als Ubuntu kunt opstarten.
 10. Gebruik rEFInd om op te starten naar Ubuntu.
 11. Installeer een Linux-bootloader. Twee relatief eenvoudige opties zijn:
  • Installeer het rEFInd Debian-pakket of de PPA.
  • Rennen Bootreparatie om de GRUB in de BIOS-modus die je nu hebt te vervangen door een EFI-modus GRUB.
 12. Start opnieuw op en hoop dat alles werkt.

2
2018-04-11 14:52Je bent geweldig! Upvoted! - Fabby


Start uw pc opnieuw op en ga naar de BIOS, zoek de oudere BIOS-compatibiliteitsoptie of iets dergelijks (als u wat productie en versie toevoegt aan de vraag, kan ik hier meer details toevoegen), schakel het in, start het opnieuw op bij Widows-installatieprogramma, formatteer de NTFS-partitie opnieuw (NTFS opnieuw) en deze zou moeten worden geïnstalleerd.

Let op: dit zijn instructies voor het installeren van Windows 8 naar een MBR-partitietabel en niet voor Windows 10. Windows 10 is nog niet vrijgegeven voor algemeen gebruik en kan daarom worden gewijzigd, waardoor Windows 10 zich misschien slecht of anders gedraagt.


1
2018-04-11 08:46Zal dit problemen veroorzaken, omdat Ubuntu in UEFI is geïnstalleerd? - VRR
Je kunt eenvoudig testen, veranderen naar legacy bios en proberen om ubuntu op te starten, als het goed werkt, anders moet je elke keer wisselen. Ook als Windows is geïnstalleerd, kunt u proberen het terug te zetten om te zien of het opstart. Ik zie geen enkel risico voor uw Ubuntu-partitie door deze instelling te veranderen. Ik kreeg deze informatie van de Microsoft-site. - Mark Kirby
Zeker, technet.microsoft.com/en-GB/library/dn336946.aspx - Mark Kirby
Je Ubuntu is bijna zeker niet geïnstalleerd in EFI / UEFI-modus. - Rod Smith