Vraag Een "Authentication token manipulation" -fout krijgen bij het proberen om mijn gebruikerswachtwoord te wijzigen


Ik log in met mijn gebruikersnaam op mijn Ubuntu-server. Nadat ik ben ingelogd, typ ik passwd opdracht. Voer een nieuw wachtwoord in maar een seconde na het ontvangen van de volgende foutmeldingen:

passwd: Authentication token manipulation error
passwd: password unchanged

Wat is hier fout? Hoe kan ik mijn wachtwoord veranderen anders als ik fysiek geen toegang tot die server heb, d.w.z. ik maak op afstand verbinding met ssh terminal gebruiken.


74
2017-08-18 13:55


oorsprong


De eerste prompt vraagt ​​om uw HUIDIGE wachtwoord. Heb je dat gedaan, want als je de nieuwe hebt getypt, krijg je de foutmelding die je zegt .. - Pavlos G.
Ik heb hetzelfde probleem en vind het antwoord via deze link help.ubuntu.com/community/LostPassword  blog.imammubin.com/reset-ubuntu-passwd/2014/07/07probeer deze code: mount -rw -o remount / hoop dat dit nuttig is .. - Mubin
@Mubin: Dat is voor een noodherstel vanuit de modus voor één gebruiker. Omdat deze vraag gaat over een ingelogde gebruiker, kunnen we veilig aannemen dat het geen herstelscenario is. - MSalters


antwoorden:


Als u de verkeerde passwd invoegt

$ passwd
Changing password for rinzwind.
(current) UNIX password: 
passwd: Authentication token manipulation error
passwd: password unchanged

je krijgt deze foutmelding. Als je zeker weet dat je de juiste hebt ingevoegd, kan deze fout ook verschijnen als je wachtwoord-wachtwoordbestanden gebruikt en de schaduw geen invoer voor deze gebruiker heeft (eigenlijk/etc/passwd heeft een vermelding voor deze gebruiker, maar /etc/shadow doet niet).

Om dit op te lossen, kunt u het item handmatig toevoegen (maak eerst een back-up !!!) of maak het schaduwbestand opnieuw aan pwconv (manpage).


40
2017-08-18 14:09+1 mijn wachtwoord / schaduwinstelling was helemaal in de war. Jouw pwconv hint was een redder in nood! - djhaskin987
@ djhaskin987 3 jaar later (minus 6 dagen). Fijn dat het je hielp: D - Rinzwind
bij mij was het het probleem, dat ik heel eenvoudige wachtwoorden invoerde, zoals alleen nummer. probeer een veilig wachtwoord te gebruiken. - MR.GEWA
wat een vreemde foutmelding! - Jonny Leeds
@Rinzwind Ik heb het tweede probleem. Hoe kan ik het beginpunt instellen? - alhelal


Doe deze twee dingen om er zeker van te zijn:

mount -o remount,rw /

Dit eerste deel remount de rootpartitie opnieuw als lezen / schrijven omdat deze alleen in de leesmodus was. Het demonteert daadwerkelijk de rootpartitie en koppelt het vervolgens opnieuw aan als lezen / schrijven.

Doe dit dan:

chmod 640 /etc/shadow

Doe dan het sudo passwd USER. Het zou daarna moeten werken. Dit deel geeft de juiste machtigingen voor het schaduwbestand.


60
2018-03-30 20:02Dit werkte voor mij. Kan iemand me helpen begrijpen wat ik net heb gedaan? - Stew
@Stew bijgewerkt antwoord om beter uit te leggen. - Luis Alvarado♦
Geweldig, bedankt Luis! Moet ik de hoofdmap opnieuw instellen in de Leesmodus als ik hiermee klaar ben? - Stew
@Stew nr. Het moet blijven zoals lezen / schrijven. Dit is alleen als u de schijf wilt fscken op enkele problemen die niet goed worden opgestart of andere problemen. Standaard moet Ubuntu Server / Desktop opstarten met root in de lees- / schrijfmodus. Dus deze methode zou niet nodig moeten zijn nadat het probleem (een probleem dat het probleem veroorzaakte) was opgelost. - Luis Alvarado♦
Geweldig! dit werkte als een charme .... - basavaraj_gowda


Ik weet niet zeker hoe het gebeurde. Een sudo-gebruiker heeft mijn account aangemaakt en vervolgens verwijderd en vervolgens opnieuw gemaakt.

Dit is wat ik heb gevonden

mount -o remount,rw /
passwd
passwd: Authentication token manipulation error

Geen verandering.

sudo pwck

Geen fouten weergegeven.

sudo grpck

Geen fouten weergegeven.

ls -l /etc/passwd /etc/group /etc/shadow /etc/shadow-
-rw-r--r-- 1 root root    767 May  7 16:45 /etc/group
-rw-r--r-- 1 root root   1380 May  7 16:45 /etc/passwd
-rw-r----- 1 root shadow 1025 May  8 09:11 /etc/shadow
-rw------- 1 root root   1025 May  7 16:46 /etc/shadow-

Ziet er normaal uit.

sudo cat /etc/shadow |grep oracle
oracle:$6$FsPqyplr$DrIvjFDSx0ipHmECMw1AU5hTrbNMnnkGRdFlaQcM.p3Rdu2OLjY20tzUTW61HlFH16cal56rKlLuW4j2mK9D.:15833:0:99999:7:::

Weergegeven gebruiker en gecodeerd wachtwoord.

sudo cat /etc/shadow- |grep oracle

Niets getoond. Weet niet zeker wat dat betekent, maar ziet er niet goed uit.

sudo passwd -d oracle
passwd

Dus de oplossing was om het wachtwoord te verwijderen en vervolgens het nieuwe wachtwoord opnieuw in te stellen.

Ik hoop dat dit helpt.


7
2018-05-08 13:30

pam-auth-update

repareerde mijn geknoeid /etc/pam.d/common-password


6
2018-06-05 14:50Dit was het enige dat mijn probleem oploste :) Heel erg bedankt. - thedp
Aww, ja. Dit hulpprogramma op hoog niveau loste het probleem niet op, maar vernauwde het tot "alleen-lezen bestandssysteem". Vanaf dat moment - vrede van de taart. - Vorac


Een ander probleem kan zijn dat de schijf vol is. Ik kreeg deze fout bij het opnieuw instellen van een wachtwoord en later bij het controleren van mijn schijven df en ontdekte dat er geen ruimte beschikbaar is op mijn schijf. Na het vrijmaken van sommige kon ik het wachtwoord zonder problemen resetten.


2
2018-04-14 10:14

Als u SELinux gebruikt, heeft het uitvoeren van deze opdracht het probleem voor mij opgelost.

restorecon -v /etc/shadow

Dankzij dit gesprek voor de oplossing.


2
2017-08-23 06:39

Controleer of je het bestand met het gemeenschappelijke wachtwoord in hebt verprutst /etc/pam.d/. Dit zal fouten veroorzaken als uw huidige wachtwoord niet overeenkomt met het wachtwoord dat dat is common-password wil. In mijn geval was dit de reden waarom ik die verificatietokenfout kreeg.


2
2017-11-15 06:02

Zorg er ook voor dat uw invoer in / etc / passwd niet verkeerd is gevormd. Als u het onjuiste aantal dubbele punten op de regel voor uw gebruikersinvoer hebt, kan de opdracht 'passwd' deze niet parseren en weigeren door te gaan met de exacte foutmelding.


1
2018-05-08 00:10