Vraag Hoe plaats ik een webtoepassing in de Launcher?


Soms zie ik foto's van screenshots met mensen met webapps en leuke pictogrammen op hun launcher, hoe kan ik dit instellen?


75
2018-03-22 05:04


oorsprong


U kunt ook de schakelaar toevoegen --start-maximized zodat het venster in gemaximaliseerde modus wordt geopend. - batte


antwoorden:


Ubuntu heeft deze functie ingebouwd, zie:

U kunt ook de traditionelere benadering van de webapp-integratie gebruiken:

Omdat dit tijdrovend kan zijn als je een aantal webapps gebruikt, heb ik een map "Webtoepassingen" gemaakt waarin ik deze bewaar omdat ik ook een plaats nodig heb om het pictogram vast te houden. Ik synchroniseer deze map met Ubuntu One, zodat ik bij herinstalaties of nieuwe computers mijn applicaties klaar heb staan ​​voor gebruik met de pictogrammen met hoge resolutie.

In chromium-browser  Install chromium-browser of Google Chrome kun je dit doen door naar de website te gaan die je wilt maken in een applicatie. Klik op het moersleutelpictogram en selecteer, tools -> Applicatiesnelkoppelingen maken:

enter image description here

Selecteer vervolgens Bureaublad om een ​​snelkoppeling op uw bureaublad te maken:

enter image description here

Je kunt ook "Toepassingenmenu" selecteren in de snelkoppeling naar de applicatie, dit zal het in de Dash voor je plaatsen, wat handig is, zodat je de zoekfunctie kunt gebruiken om de snelkoppeling te starten, maar de favicons van de meeste websites schalen niet erg goed dus ze zien er lelijk uit. Dus in plaats daarvan doe ik dit om de applicatie behoorlijk op te waarderen:

Verplaats het vervolgens naar deze map "Webtoepassingen" of waar u het wilt houden:

enter image description here

Download een snazzy-versie van het pictogram dat er goed uitziet. Ik raad het aan Vloeistofgroep op Flickr. Download het pictogram naar de map en klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en selecteer eigenschappen:

enter image description here

Sleep het mooiere pictogram naar het pictogram van de snelkoppeling en vervang het pictogram met de lage resolutie door de nieuwe:

enter image description here

Sleep het nieuwe gladde pictogram naar rechts in de Launcher voor het uiteindelijke effect:

Drop it on your launcher

En het uiteindelijke effect:

Gmail and Seesmic in all their glory


67
2018-03-22 05:05Het toevoegen van een applet zoals je hebt beschreven werkt als een charme. Wanneer u het echter opent door op het symbool van de zijbalk te klikken, een ander (weer lelijk uitziend) symbool verschijnt. Is dit een fout of mis ik hier iets? - FuzzyQ
Ik krijg hetzelfde gedrag. - sup


U maakt een startpictogram (dit betekent a .desktop bestand) dat zegt Exec=firefox www.askubuntu.com en sleep het naar het opstartprogramma. Dus maak eerst een leeg bestand en plak de volgende inhoud:

[Desktop Entry]
Name=Ask Ubuntu
Comment=Open Ask Ubuntu in firefox
Exec=firefox www.askubuntu.com
Icon=network
Terminal=false
Type=Application
StartupNotify=true
Categories=GNOME;
OnlyShowIn=GNOME;Unity;
X-GNOME-Keywords=Network;AskUbuntu;
Name[en_US]=AskUbuntu

Wijzig vervolgens het epmty-bestand naar somename.desktop in dit geval "askubuntu.desktop"zou een toepasselijke naam zijn, gebruik nu de muis om het naar je draagraket te graven en je bent goed.

Dit is niet nodig, maar voordat u het naar het opstartprogramma sleept, kunt u right-click on it, go to Properties->Permissions->Allow executing file as program zodat het pictogram van de launcher zichtbaar werd!

Als u het * .desktop-bestand verwijdert, verdwijnt het pictogram in uw opstartprogramma. De gebruikelijke plaats om deze bestanden op te slaan is ~ / .local / share / applications /.


17
2017-08-05 16:32Verbeter alstublieft uw antwoord door te vertellen hoe u een opstartprogramma kunt maken of een link naar de corresponderende asnwer die uitlegt hoe u dit moet doen. - hytromo
@ con-f-use applicatie werkt perfect, maar wanneer het wordt geopend, wordt het pictogram niet weergegeven in het opstartprogramma - d a i s y


Momenteel zijn er twee voorkeursmanieren om dit te doen. In Ubuntu 12.04 kunt u de preview van de officiële Ubuntu gebruiken webapps door het te installeren vanuit een PPA (komt standaard met 12.10)

sudo add-apt-repository ppa:webapps/preview
sudo apt-get update && sudo apt-get install unity-webapps-preview

Dit werkt alleen voor ondersteunde websites (momenteel ongeveer 40). Wanneer u de site met Firefox bezoekt, wordt u gevraagd of u deze in Ubuntu wilt integreren.

De andere manier is om te gebruiken fogger, de winnaar van de zilveren prijs van de Ubuntu App Showdown. Installeer gewoon de rookmachineInstall fogger pakket van softwarecentrum.

Beide opties zijn beter dan de standaard sitespecifieke browsing (ssb) -functies van Firefox Prism en Chrome, omdat ze volledige integratie met Ubuntu mogelijk maken. Dit omvat het opstartmenu, de HUD, indicatoren en meldingen.


9
2017-08-09 19:43Fogger lijkt niet meer in de buurt te zijn, is er een vervanger? - Josef Engelfrost


Als u de nieuwste versie van Chromium gebruikt (> 11.0.696.57), werkt dit nu met Unity. Maak de app-bewerking in Chromium en sleep het vervolgens naar de Unity-balk. Dit werkt op 11.04


2
2018-05-07 16:02dit lijkt te zijn gebroken in Chrome-versie 14 en hoger. Webapps zijn nu weer allemaal gegroepeerd onder Chrome, in plaats van de afzonderlijke pictogrammen. - Adam


Ik denk dat het een goede gewoonte is om voor elke app een ander Chromium-profiel te maken. Uw apps worden sneller uitgevoerd omdat de extensies die zijn geïnstalleerd in het standaardprofiel niet worden uitgevoerd. U kunt ook extensies installeren die specifiek zijn voor uw app en niet worden uitgevoerd in uw standaard chrome-exemplaren.

Als u uw apps met een ander profiel wilt uitvoeren, doet u het volgende:

 1. Maak een nieuwe profieldirectory:

  mkdir ~/.config/NAME_OF_APP
  
 2. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling naar uw app op uw bureaublad

 3. Toevoegen

  --user-data-dir=~/.config/NAME_OF_APP
  

naar de opdracht en sluit.


Als dit niet werkt, doet u het volgende:

 1. Maak een nieuwe profieldirectory:

  mkdir ~/.config/NAME_OF_APP
  
 2. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling naar uw app op uw bureaublad

 3. Toevoegen

  --user-data-dir=--user-data-dir=~/.config/NAME_OF_APP
  

naar de opdracht en sluit.


2
2017-12-06 15:47Dit is niet meer nodig. Chrome opent elke app in zijn eigen venster (en ook Chromium). - MarkovCh1


Ik ben het eens met @ con-f-gebruik dat een .desktop-bestand is de manier om te gaan, maar ik zou willen voorstellen webapp-container, die voor dit doel is ontworpen, in plaats van Firefox. Hier is mijn voorbeeld, getekend vanuit een Ubuntu SDK Web App-project:

[Desktop Entry]
Comment[en_US]=webapp for WorkFlowy
Comment=webapp for WorkFlowy
Exec=webapp-container --store-session-cookies --webappUrlPatterns=https?://workflowy.com/* http://workflowy.com %u
GenericName[en_US]=
GenericName=
Icon=/home/CORP.INSTRUCTURE.COM/banderson/Pictures/WorkFlowy.png
MimeType=
Name=WorkFlowy
Path=
StartupNotify=true
Terminal=false
TerminalOptions=
Type=Application
X-DBUS-ServiceName=
X-DBUS-StartupType=
X-KDE-SubstituteUID=false
X-KDE-Username=
X-Ubuntu-Touch=true

Als u de snelkoppeling wilt maken, maakt u gewoon een uitvoerbaar bestand in uw bureaubladmap met de naam 'Zoiets' WorkFlowy.desktop en plak in deze inhoud.


2
2017-12-31 03:34deze helpt mij enorm - Arul


Progressive Web Apps (PWA)

Als je een PWA hebt, is dit veel gemakkelijker. Een manier die ik heb gevonden hier is bijvoorbeeld:

 1. Installeren: npm install -g pwaify
 2. Genereer binaries met elektron: pwaify https://voice-memos.appspot.com/ --platforms=linux, of wat dan ook uw PWA-URL is.
 3. Ga naar de submap en start de app.

Dat is het.


1
2017-09-08 21:03